Napisano 18 Styczeń 201015 l Witam Oto stary projekt do którego postanowiłem wrócić i trochę go odkurzyć. Okna idą do wymiany no i widok chyba też. Tyle że nie mam pomysłu jakie okna wstawić. Rady i pomysły mile widziane.
Napisano 18 Styczeń 201015 l Miła dla oka łazienka, co do okien to moze duże proste okna bez rzadnych poprzeczek z jakimiś żaluzjami co by sie mógł człowiek skupić na łazience a nie na widoku zza okna;)
Napisano 18 Styczeń 201015 l Widok z porownaniem do padajacego swiatla jest nadal za ciemny (przepal jeszcze troszke) a tak to naprawde mila pracka. Ladne materialy, oswietlenie no i sam projekt tez mi sie podoba no ale jak w tych sprawach znawca nie jestem (pewnie tu troche mastachow jest od projektowania)
Napisano 18 Styczeń 201015 l Autor A ja zadam takie pytanie co w tej łazience nie jest twoje? Wszystko sam składałem prócz 2 kwiatków i wazonika z prawej strony;]
Napisano 20 Styczeń 201015 l Autor Wrzucam małe poprawki, jeszcze muszę powalczyć z tymi zasłonami, z prawej strony też jakoś tak pusto.
Napisano 23 Styczeń 201015 l Przyznam sie ze moje pytanie wzięło sie z tego ze pooba mi sie armatura od wanny i miałem nadzieję ze to może z jakiś biblotek ;). Fajnie sie zrobiło z tymi oknami, troszkę mi nie leża te dwa wałki nad wanną i fajniej by było jak by te butelki wygladały na pełne. Nie myslałes żeby zrobić wizke nocną te tafle szkał fajnie podświetlone moga dać super efekty ;)
Napisano 23 Styczeń 201015 l Dużo bardziej podobał mi się 1 render. Tutaj przesadziłeś w wyostrzeniem krawędzi w PS'ie i te żaluzje to pogarszają klimat, zdelikatniłbym to dając poprostu rolety rozwinięte na jakieś 20 cm. Widok za oknem był fajny. Wróć do poprzedniej koncepcji renderowania i nie przesadzaj z post pro.
Napisano 23 Styczeń 201015 l Bardzo ładna wizka. To pierwsze jest lepsze IMO. Fajne materiały i światełko. Jedynie bump na podłodze wygląda trochę za mocno (lub fuga za szeroka), ale może tak ma być właśnie :) Jedyne co bym poprawił to widok za prawym oknem bym zdesaturował i rozjaśnił (szczególnie ten cień na wieżowcu), widok za lewym z resztą też delikatnie. Poza tym git!
Napisano 26 Styczeń 201015 l Autor Dzięki wielkie za komentarze. Myślę że małymi krokami zbliżam się ku końcowi choć okna nadal nie dają mi spokojnie spać, coś w nich jest nie tak.
Napisano 26 Styczeń 201015 l Znacznie lepiej ten widok za oknami. Całość wygląda genialnie! Wspaniałe światełko i detaliki. Możesz zdradzić ustawienia Color Mappingu?
Napisano 26 Styczeń 201015 l Ja mam takie drobne zastrzeżenie - kibel chyba trochę za bardzo odbija światło - to okno po prawej jest IMO za jasne. Poza tym - świetnie wygląda :)
Napisano 27 Styczeń 201015 l Autor Znacznie lepiej ten widok za oknami. Całość wygląda genialnie! Wspaniałe światełko i detaliki. Możesz zdradzić ustawienia Color Mappingu? Użyłem Exponential, specjalnie nie bawiłem się ustawieniami po 1,5 na cienie i światła, 1,2 gamma resztę podkręciłem w szopie.
Napisano 30 Styczeń 201015 l bardzo fajnie Może już ktoś o tym wspominał ale mnie osobiście of razu irytuje trzeci zbieg widoku za oknem. Masz wypionowany widok wnętrza a wieżowiec z prawej strony ewidentnie leci na lewo. A to dwa ruchy w szopie. No i troche krótka wanna na taką dużą łazienke :) Po obu stronach możnaby w piłke grać
Napisano 30 Styczeń 201015 l Nie bardzo rozumiem o co chodzi z oświetleniem "wewnątrz" Chodzi o dajmy na to wieczór? Jeśli tak to troche to wszystko niekonsekwentne jak dla mnie