Napisano 19 Styczeń 201015 l Witam, Troche wody uplynelo od czasu kiedy ostatni raz dzielilem sie zdjeciami czy wizualizacjami. "Wizualizacje" jezeli teraz robie to takie ze nie ma o czym mowic ;-) wiec Vray'a zamienilem na Nikona, a bipedy na ludzi z krwi i kosci. Zakladam ten watek aby podzielic sie swiezszymi zdjeciami i o nich podyskutowac - bede tutaj zalaczal je bez szczegolnego porzadku. Kazda krytyke przyjme z wielka radoscia wiec nie krepujcie sie ;-) P.S. nie jestem fotografem, ani z wyksztalcenia ani z zawodu... to moje hobby... tylko szkoda ze takie drogie :-/ ---- Na dobry poczatek: Aleksandra 1. . . 2. . . 3. . . 4. c.d.n. Pozdrawiam! Moth Edytowane 19 Kwiecień 201113 l przez MOTHMAN
Napisano 20 Styczeń 201015 l Autor Dzieki, dzieki --- Dzisiaj cos troszke z innej beczki - wiem ze jest troche PP - ale jednak 90% to zdjecie ;-) wiec wrzucam do teczki. W sieci mozna znalesc cala mase referencji do SinCity - a to jest moja proba: . . 5. mtk... --- @Torm - Dzieki Edytowane 20 Styczeń 201015 l przez MOTHMAN
Napisano 20 Styczeń 201015 l Zdjęcie nie jest złe, ale tymi plastrami wszystko PopSułeś ;P przydałoby się im jakieś cieniowanie...
Napisano 20 Styczeń 201015 l Autor W samym komiksie Franka M. i filmie plastry byly bialymi plaszczyznami pozbawionymi faktury. Utrzymalem wiec te stylistyke Ref: http://24.83.179.73/blog_graphics/sin-city-marv.jpg Edytowane 20 Styczeń 201015 l przez MOTHMAN
Napisano 20 Styczeń 201015 l Zwracam honor :) Ale nie zmienia to faktu, że w oryginale lepiej się to prezentuje. P.S. Miniaturkę zmieniasz edytując pierwszy post. Następnie wchodzisz w "Wyślij (zaawansowane)". I tam na górze masz taki spinacz "zarządzaj załącznikami". Dalej sobie poradzisz :)
Napisano 21 Styczeń 201015 l Autor Ok, wrocmy do ciekawszych klimatow... --- Przedstawiam Meer'e . . 6. tbc...
Napisano 21 Styczeń 201015 l Kurcze, fajne masz te portrety. Technicznie są powalające ale czegoś mi w nich brakuje. A może właśnie to techniczne dążenie do perfekcji zabija to coś co jest na filmie. Ja w tych portretach wyczuwam pewien dystans między modelem a fotografem, jakieś wycofanie, brak obecności modelki. Pierwszym zdjęciem postawiłeś sobie poprzeczkę bardzo wysoko i następne niestety nie są tak dobre jak to jedno. Widać też na nich majstrowanie przy kolorach. Piąteczka graficznie bardzo dobra ale dobór modela trochę nie za bardzo pasuje do klimatu. Z grzecznego chłopaka bez żadnych zmarszczek próbujesz zrobić zniszczonego bandziora. Może właśnie dlatego te plasterki nie wyszły tak kontrastująco jak w oryginale. Tam miałeś głębokie rowy na twarzy i z nimi idealnie kontrastuje biel i czystość plasterków a u Ciebie jest skóra jak u modelki ;) To tyle z mojego czepialstwa. Zdjęcia są fajne i nie ma co przesadzać ;)
Napisano 21 Styczeń 201015 l Autor hej :-) masz wielka racje w pierwszym akapicie! mi tez brakuje tam tego czegos! za duzo mysle o F-stopach i takich tam... Generalnie problem polega na tym ze ani fotograf ani panie na zdjeciu nie sa z fotografia "obyci" :-) ja wole myslec o sobie jako rzemieslniku ;-) a panie na moich zdjeciach to osoby z mojego najblizszego otoczenia lub koledzy z pracy - nie mialem jeszcze przyjemnosci pracowac z "modelka" ;-) Co do tej graficznej warjacji na temat SinCity - no to coz - teraz bedzie troche forumowego ekshibicjonizmu !! ;-) hmmm - to autoportret! hehe Ale fakt moglem zrobic sobie blizne na twarzy czy cos;-) Zostawie ten motyw na portret w stylu "Platoon" z Tomem Berenger'em --- Mam nadzieje ze nie przeszkadza nikomu ze "cedze" zdjecia - ale za szybko bym sie wypsztykal ;-) Ponownie M. . . 7. Enjoy!
Napisano 22 Styczeń 201015 l Autor Dzisiaj chcialbym przedstawic Nickiego. Jest to jeden najsympatyczniejszych ludzi jakich znam, pracujemy razem w biurze - jest u nas ksiegowym na pol etatu. Pozostala czesc czasu zajmuje sie czyms zupelnie innym ;-) jest aktorem. Ten portret zrobilismy do jego Profilu na portalu Spotlight. . . 8. A tutaj jeszcze kilka outtake'ow kiedy recytowal cos z Shakespear'a ;-) . . 9. Pozdrawiam --- Edit: Bym zapomnial, tydzien temu pojawila sie najnowsza reklama Skody na rynek belgijski w ktorej Nicky gra glowna role :-D. Coz, tylko 45 sekund ale jednak! Link: http://www.youtube.com/watch?v=K8w8ibJNt70 Edytowane 22 Styczeń 201015 l przez MOTHMAN
Napisano 22 Styczeń 201015 l Świetne fotki, choć jeśli to portal dla aktorów, wybrałbym coś bardziej ekspresyjnego i przyciągającego uwagę, a najlepiej zamieścić całą gamę (jeśli już tego nie zrobiliście).
Napisano 23 Styczeń 201015 l Autor Witam, Dzis mam wyjatkowo dobry nastroj :-) wiec po dozie srodowego ekshibicjonizmu postanowilem wziasc go na zupelnie inny poziom ;-) Zalaczam swiezutkie zdjecie, razem z niewielka notka na marginesie: Po dziesieciu latach konkubinatu ;-) wreszcie sie zareczylem!!! :-D hahaha Mila pani na tym zdjeciu juz zostala Wam przedstawiona w pierwszym poscie! . . 10. P.S. Dla wszystkich spostrzegawczych - Tak! zdjecie jest oparte na swietnym plakacie, dosc popularnego filmu! Milego weekendu! Moth
Napisano 25 Styczeń 201015 l Autor Pochmurno dzis za oknem... wiec te zdjecia powinny pasowac ;-] . . 11. M . . 12. M tbc Moth
Napisano 25 Styczeń 201015 l Autor Dziekuje :-) VS_ 11. Nikon SB-800 w bialym prasolu 60" na lewo od aparatu i na okolo 2m wys. Nikon SB-80DX odbijajacy swiatlo od 43" srebrnego parasola na wys 1.5m z prawej za kobialka. Niebo przyciemnione przy ponownym wywolaniu RAWa i zblendowane z pierwszym. 12. mhhmm, z drzewa ;-) Troche mnie to draznilo, bo z takiego miejsca jest trudno modyfikowac ustawienie i pozycje lamp i nawet jezeli masz kolege jako asystenta - to i tak sa momenty ze trudno sie dogadac ;-) Edytowane 25 Styczeń 201015 l przez MOTHMAN
Napisano 26 Styczeń 201015 l Autor Dzis zmiana klimatu. . . Makieta jednego z projektow ktory realizujemy na terenie niedzialajacej fabryki wlokienniczej [makieta to 1/4 jego powierzchni]. Budynek z apartamentami na zdjeciu zostal juz oddany do uzytku. Aktualnie jestesmy w fazie wykanczania wnetrz "pod'ow" umieszczonych na dachu. W kazdym z nich sa dwa mieszkania z fantastycznym widokiem na otaczajaca doline. Po odbiorze postaram sie wrzucic zdjecia realizacji. P.S. Powierzchnia skorupy "pod'ow" wykonana jest z blachy cynkowej i byla trudniejsza do wykonania niz nam sie poczatkowo wydawalo ;-] . . 13. . . 14. . . 15. . . 16. c.d.n. Moth Edytowane 26 Styczeń 201015 l przez MOTHMAN
Napisano 27 Styczeń 201015 l Autor @Kusanagi ;-) hehe, dopiero co sie zareczylem! prosze bez presji - na robienie ludzi przyjdzie czas :-D hahaha @Pionier THX No to jedziemy dalej: . . 17. (...) ...I can assure them it is much more serious than that. tbk
Napisano 28 Styczeń 201015 l Autor Dzisiaj suchary :-P ale jest czwartek i mam to w nosie ;-) ...byle do piatku... ech.. . . 18. Jordi . . 19. Pozdrawiam Moth
Napisano 29 Styczeń 201015 l Autor OK, zapomnijmy o sucharach z nudnymi facetami i przejdzmy do tematow bardziej "poruszajacych" :-D . . 20. M. . . 21. . . 22. . . 23. ... piatek uff... milego weekendu! mtk Moth
Napisano 29 Styczeń 201015 l Mi się najbardziej widzi 20, to zestawienie egzotycznej modelki z drutem kolczastym może wskazywać na jakiś cięższy temat. Pasek w 22 sprawia że koszula się bardzo podnosi i z delikatnej dziewczyny robi barczystego drwala :) Na 23 koszula mogłaby nie zasłaniać brody ale to detal ;) Technicznie jak zwykle mistrzostwo świata.
Napisano 29 Styczeń 201015 l no, że ja tutaj nie zajrzałem :) rewelacja, bardzo fajnie bawisz się światłem. trochę drażni ucięta ręka, czy jakieś takie "nie moje" kadrowanie, ale bardzo to wszystko na plus.
Napisano 29 Styczeń 201015 l Autor @Ex3 Dzieki. Fakt, ten drut kolczasty tam troche miesza w kadrze :-) z ta koszula masz racje! @VS_ kilka "technicznych" aspektow ;-) ponizej. Kazde zdjecie po zmniejszeniu wyostrzam przez Smart Sharpen w PotatoShopie. @tweety Witam w skromnych progach! ;-) . . 24. Pozdr Moth Edytowane 29 Styczeń 201015 l przez MOTHMAN
Napisano 1 Luty 201015 l Autor Hej Ho... no to poniedzialek! Oby tydzien nie byl dluzszy niz zwykle :-P Cos czuje ze za to poleca niezle baty ;-) ale przynajmniej swiezutkie ... prosto z Potatoshopa! Tak przy okazji to kula energii jest montowana ze zdjec pekajacych baniek mydlanych... wiem wiem .. niezly perv ze mnie :-P . . 25. . . 26. a tutaj wspomniane banki - zdjecia wykonane przy 1/400, 1/800, 1/1000 sekundy Wszystko na totalnym manualu! czyli lewa reka na spuscie Nikona prawa rozbija banke... hardkor !! . . cdn Moth Edytowane 9 Maj 201014 l przez MOTHMAN
Napisano 1 Luty 201015 l hehe szacun za te bańki, ale w PS od zera łatwiej by było to namaziać :) no ale wiem, w życiu chodzi o to, żeby się namachać :)
Napisano 1 Luty 201015 l Autor @SWRSC Musze przyznac ze bylo ciezko :-) mniej wiecej co 10 zdjecie trafione :-) tyle ze czasem trafisz 3 z rzedu a potem 30 i nic ;-] ... @tweety Dzieki :-). Taa, zawsze czlowiek wybierze sobie droge... nie dosc ze zakret to jeszcze pod gore ;-) Pozdr Moth
Napisano 2 Luty 201015 l Autor W ramach terapii odwykowej wrzucam cos prostego i pozbawionego PSa... Na zdjeciu ponizej moj kolega z pracy siedzacy biurko obok. Jest glucho-niemy i w tym momencie "mowil" mi, ze absolutnie nie jest jeszcze gotowy :-). Jeden z moich ulubionych portretow. . . 27. Hugh ...jezeli wpadnie tu Tweety, to na wszelki wypadek dodam ze oryginalny kadr jest bez "ucietej" glowy i bardziej centralnie... i co z tego :-P hehe tbk moth Edytowane 2 Luty 201015 l przez MOTHMAN
Napisano 2 Luty 201015 l No to skoro oryginalny kadr ma całą głowę to ja nie czaję dlaczego pokazujesz uciętą jednocześnie mając miejsce pod łokciem żeby obniżyć całość :P P.S. Fajną masz ekipę w pracy :) wogóle to gdzież Ty pracujesz jeśli można zapytać ?
Napisano 3 Luty 201015 l Autor @Ex3 Uciete mi bardziej pasuje :-) jakos od razu bez wahania wlaczylem Crop tool. P.S. Zadna tajemnica :-) pracuje w biurze architektonicznym...... http://davidmorleyarchitects.co.uk @Kusanagi Dzieki Calkiem niedawno przyszlo mi kupic pierwsze okulary... ech, jednak monitory zrobily swoje. Kiedy tak sie szarpalem z myslami jakie oprawki wybrac caly czas odwracaly moja uwage plakaty ze scian z reklamami... ... postaniwlem trzasnac cos w tym guscie ... . . 28. Ola . . 29. P.S. dopiero po spakowaniu sprzetu zobaczylem na ekranie monitora ze na pierwszej focie Ola ma za bardzo opuszczony wzrok - na LCD aparatu tego nie widzialem... od tamtej pory robie zdjecia aparatem uwiazanym do laptopa!! cdn Moth Edytowane 3 Luty 201015 l przez MOTHMAN
Napisano 4 Luty 201015 l Autor Dzieki Panowie! Widze ze przewaza meskie towarzystwo, wiec kontynujmy portrety plci pieknej! Dzisiaj przedstawiam kolezanke z Katalonii, gdybym napisal ze z Hiszpanii to by sie bardzo obrazila ;-) . . 30. Esther tbk Moth Edytowane 5 Luty 201015 l przez MOTHMAN
Napisano 5 Luty 201015 l Autor Ucieta glowa, ucieta glowa :-D hehehe ...weeekend !! . . 31.Sharan cdn Moth
Napisano 5 Luty 201015 l Chłopie, nie wiem czego Ci bardziej zazdroszczę, umiejętności czy tych koleżanek... w każdym bądź razie bardzo miło się ogląda Twoją galerię :) Pozdrawiam.
Napisano 5 Luty 201015 l popieram ucinanie głów (nie dosłownie), w przeciwnym razie robi się zbędna pustka na zdjęciu, co w moim odczuciu zaburza kompozycję.
Napisano 5 Luty 201015 l Ladna galeria, wszystkie fotki mi sie podobaja - kolezanki tez :) czekam na updaty.
Napisano 8 Luty 201015 l Autor Dzieki Panowie, bede pilnowal odpowiedniego poziomu kobiecego pierwiastka w watku ;-) Dzisiaj bedzie kolega. Jutro kilka slow o nim, dlatego ze dzisiaj bedzie troche refleksji. Zdjecie ponizej [32.] zrobilem w ta niedziele, zalozeniem bylo jedno swiatlo i dosc glebokie cienie... ale ja nie o tym... W ten weekend minal wlasnie rok od momentu kiedy kupilem swoj pierwszy aparat! Wczesniej psrykalem smiesznym fuji, az do momentu kiedy nastapilo przesilenie architektura. Czlowiek w pewnym momencie ma dosc pracowania, a po pracy gadania wciaz na podobne tematy zwiazane z praca i nie wazne czym sie zajmuje. Dlatego z blogoslawienstwem mojej pani rozbilem swinke skarbonke i na poczatku 2009 kupilem pierwszy DSLR i kitowy obiektyw 16-85VR, a miesiac pozniej dodalem uzywana lampe blyskowa. Powiedzialem sobie wtedy ze to moja terapia odwykowa i ze przez nastepne 12 miesiecy zobacze co w tej fotografii jest grane. Do dzisiaj niewiele sie zmienilo – dodalem tylko do zestawu 50mm F1.4 oraz dwie uzywane lampy. Nadal robie zdjecia softboxem zrobionym z parasolki za 12 zl i paroma kartonowymi dodatkami ktorych ogolny koszt byl mniejszy niz kolejka piwa w barze. . . 32. Oliver . . Zdjecie ponizej [33.] zrobilem przy moim pierwszym podejsciu do tzw fotografii "studyjnej" zrobione w naszym mieszkaniu w duzym pokoju ;-) . 33. Ola . . Minal rok – to duzo czasu jak na zabawe – teraz pytanie co z tym czasem zrobic i jak to doswiadczenie skanalizowac. Czy rozbudowac sprzet czy dac dwa kroki w tyl i pojechac na jakies wakacje :-) ? Ciekawe czy ktos tez tak ma jak ja – siedzac w pracy myslisz o hobby i tym co Ci sprawia przyjemnosc, a kiedy bawisz sie swoim hobby masz uczucie ze zaniedbujesz prace... . . 34. Bonus dla tych ktorzy doczytali tak daleko ;-) tbk Pozdrawiam Moth
Napisano 8 Luty 201015 l hmmm cos mi nie leza pierwsze 2 / ale moze to wina modeli bo nic ciekaweog nie pokazali/ na 33 np wolalbym zobaczyc pania w podobnej pozycji ale np krzyczaca i trzymajaca jedna reke we wlosach albo cos takiego ;) a moze to wina ze nie patrza sie w obiektyw = sam nie wiem brakuje iskry w 2 pierwszych ostatnie za to bardzo fajne
Napisano 10 Luty 201015 l Autor Dzisiaj cos dla Lejdis ;-) troche nieuzasadnionej golizny i dwa tysiace slow o Oliverze! . . 35. . . 36. . . cdn Pozdrawiam Moth
Napisano 11 Luty 201015 l Autor Aby odpoczac od moich kolegow i kolezanek dzisiaj podziele sie zdjeciem mojego Ex-Roweru... Typowe fotki pstrykniete aby latwo i szybko sprzedac "starego" drania na e-bay'u :-) Gdyby ktos sie jednak zainteresowal to jest to Raleigh Superbe z 1961 roku z elektryka/siodelkiem i innymi paroma detalami z modelu Superb z 1982. . . 37. Raleigh Superbe . . 38. . . 39. . . 40. . . Wstyd sie przyznac ale zostal zastapiony przez mlodszy model ;-P z rocznika 2009 zdjecia na wiosne ;-) cdn Moth
Napisano 12 Luty 201015 l Autor ... kontynuujac watek rowerowy... . . 41. Ola i jej jednoslad ... zima musi odejsc... natychmiast! mtk
Napisano 12 Luty 201015 l Masz wielki talent do robienia świetnych zdjęć w każdym możliwym oświetleniu i z każdym możliwym obiektem (bądź osobą), ale mimo wszystko da się zauważyć na forum jedną prawidłowość > LINK ;) Pozdrawiam.
Napisano 12 Luty 201015 l Autor @ Loozack, hahaahhhaaa przednie - naprawde swietne!! :-D pieknie sie wpisuje w piatkowe popoludnie :-) Ciekawe jaka byla reakcja na golego faceta w watku ??!! ... Zonk!! hahahaaaahaha Milego weekendu Panowie, Jezeli nie bede mial za duzego kaca to moze cos "ustrzele" w sobote! moth
Napisano 12 Luty 201015 l (...) Ciekawe jaka byla reakcja na golego faceta w watku ??!! ... Zonk!! hahahaaaahaha (...) Myślę, że głównie TAKA ;) Miłego weekendu i czekamy na nową dostawę soczystych zdjęć. Pozdrawiam.