adek Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 W internecie pojawił się kolejny eksporter sceny z 3ds max do After Effects. Dostępny jest w postaci skryptu MaxSCRIPT i do pobrania za darmo. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1001 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 whoooooooooooooooooaaaa... czekałem na to od lat ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 Tak przy okazji coś takiego jest również dostępne do Blendera dzięki Bartkowi Skorupie - zainteresowanych odsyłam pod ten adres. http://www.blender.bartekskorupa.com/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 Nie spodziewałem się że max może mieć takie niedogodności. Z tego co się orientuje AE potrafi wczytać kamerę i null z mayowskiego .ma natomiast Cinema 4D potrafi eksportować nawet światła wraz ułożonymi passami do aep. Kto jeszcze opowie coś ciekawego? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 4 Luty 2010 Share Napisano 4 Luty 2010 Fajne, fajne, ale posądzam, że to działa dobrze tylko ze scanline? Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano 4 Luty 2010 Share Napisano 4 Luty 2010 To niema nic wspólnego z rendererem z tego co zrozumiałem eksportujesz sam solid. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tas Napisano 4 Luty 2010 Share Napisano 4 Luty 2010 czyli taki max2ae tylko ze za free - yeah! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 4 Luty 2010 Share Napisano 4 Luty 2010 Też mnie to MOCNO dziwi, że max nie ma tego z defaultu. Niby można to zrozumieć wspominając techniki powiązania maxa z combustion itp. Ale jeden malutki przycisk w rolecie Utilities pod tytułem "export to AE" chyba by ludzi w Autodesk nie zabolał?! No ale - kto zrozumie ich politykę? Zaraz potestuję i dam znać czy działa wystarczająco dobrze to cudo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 4 Luty 2010 Share Napisano 4 Luty 2010 No i piknie :) Działa tak, że spokojnie wystarczy. Jak za darmochę to i tak dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wit Napisano 5 Luty 2010 Share Napisano 5 Luty 2010 czekałem na coś takiego od bardzo dawna. W 3ds max 9 nie udało mi się odpalić, ale pod 3dsmax 2009 64bit poszło super. Pierwsze testy już zrobione, działa wyśmienicie. A importowanie świateł to po prostu najlepszy wynalazek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 5 Luty 2010 Share Napisano 5 Luty 2010 Ktoś ma może sposób na ustawienie dokładne Ogniskowej Kamery w AE? Można to obliczyć (inne unitsy)? Czy trzeba się wstrzelić? Drobny błąd i różnicę może być widać :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano 5 Luty 2010 Share Napisano 5 Luty 2010 probabcia > Chodzi Tobie o jakiś plugin/metodę za pomocą której można ustalić ogniskową z EXIF'a na podstawie materiału wideo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszu Napisano 6 Luty 2010 Share Napisano 6 Luty 2010 Ktoś ma może sposób na ustawienie dokładne Ogniskowej Kamery w AE? Można to obliczyć (inne unitsy)? Czy trzeba się wstrzelić? Drobny błąd i różnicę może być widać :/ nic mi nie wiadomo o tym by można było to wyliczyć lub przedstawić na zasadzie liczb ale jak dasz sobie widok z góry to kamera pokazuje zakres ogniskowej i można ustawić precyzyjnie na dany obiekt. Jak jest jakiś inny sposób to tez chętnie poznam :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 6 Luty 2010 Share Napisano 6 Luty 2010 a to nie to, pamiętam ze kiedyś działało, ale po exporcie z rpf'a 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 6 Luty 2010 Share Napisano 6 Luty 2010 (edytowane) Dobra, nieważne. Zakręciłem się. Miałem wcześniej wrażenie że brakuje Tych samych pokrywających się Unitsów(AE/Max). Jak się okazuje byłem w błędzie. (Gość w video zdaje się mieć ten sam problem, skoro ręcznie ustawia ogniskową żeby spasować położenie punktów orientacyjnych z renderem) Edytowane 6 Luty 2010 przez sly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SYmek Napisano 6 Luty 2010 Share Napisano 6 Luty 2010 Też mnie to MOCNO dziwi, że max nie ma tego z defaultu. Niby można to zrozumieć wspominając techniki powiązania maxa z combustion itp. Ale jeden malutki przycisk w rolecie Utilities pod tytułem "export to AE" chyba by ludzi w Autodesk nie zabolał?! No ale - kto zrozumie ich politykę? Zaraz potestuję i dam znać czy działa wystarczająco dobrze to cudo :) Tak, pseudo-ficzer tak kuszący, że aż dziwne, że jeszcze na to nie wpadli... Po to programy mają języki skryptowe, żeby takie rzeczy pisać według potrzeb, a nie zaśmiecać aplikację czymś, co w połowie przypadków nie będzie działać jak powinno (bo nie te nazwy, inny typ świateł etc etc). Bardziej mniej dziwi, że AFX nie ma jeszcze choćby szczątkowego wsparcia dla fbx'a (którego osobiście nie znoszę, ale jakby nie było to standard). pozdr., skk. ps A przy okazji, tutaj exporter pozycji, świateł i kamer z H->Afx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grizleyd Napisano 12 Luty 2010 Share Napisano 12 Luty 2010 ma tych pluginów "na kupowanych" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi