Ayzen Napisano 14 Luty 2010 Napisano 14 Luty 2010 (edytowane) Bry. Moje pierwsze podejście do maxa, pytanie do Was o wszechwiedzący :), jak się zabrać do teksturowania tego poniżej: Wszystko w nurbs jak pewnie widzicie, pomysł jest taki że chcę zrobić carbon z białymi naklejkami gdzieniegdzie, jak rzucam na to unwrapping to przerabia nurbs na mesha czy tam na poly, dobrze mowie? :P, robi się straszna sieczka, gesto bardzo, komp się poci krzyczy płacze, a ja się nie znam na tyle żeby biedakowi pomoc. btw to forum nie obsługuje literki o-z-kreską, dziwne dziwne Pozdrawiam Edytowane 14 Luty 2010 przez Ayzen
Gość kakaku Napisano 14 Luty 2010 Napisano 14 Luty 2010 Moim zdaniem to powinieneś zrobić cały motor a potem go teksturować bo model może się jeszcze zmienić a wraz z tym i siatka unwrapa:) Ja używam Xraya. Bardzo fajny. PS. Chodzi Tobie o "Ó" ?
Ayzen Napisano 14 Luty 2010 Autor Napisano 14 Luty 2010 Moim zdaniem to powinieneś zrobić cały motor a potem go teksturować bo model może się jeszcze zmienić a wraz z tym i siatka unwrapa:) Ja używam Xraya. Bardzo fajny. PS. Chodzi Tobie o "Ó" ? Cały model jest już gotowy, co do ostatniej śrubeczki, po czym wnioskujesz że nie jest? o czymś zapomniałem? coś do poprawki w modelowaniu? ..i tak, chodzi mi o "Ó" :)
dac77 Napisano 14 Luty 2010 Napisano 14 Luty 2010 Oooo, pytanie do mnie. Najlepiej nie teksturuj tylko daj ładne czyściutkie materiały. Ewentualnie drobne teksturki na emblemy i napisy.
Ayzen Napisano 14 Luty 2010 Autor Napisano 14 Luty 2010 A da się tak ? :>, okej, o tym nie pomyślałem że się może się tak dać (się). Szukam tutoriala zatem jak coś takiego uczynić. Thx
latos Napisano 14 Luty 2010 Napisano 14 Luty 2010 Kierownica jest tylko po co ? Skoro tym nie da się skręcac? 1
Gość kakaku Napisano 14 Luty 2010 Napisano 14 Luty 2010 Oj sorki nie luknęłem tych miniaturek:p Myślałem że to referki i nie chciało mi się otwierać:P
Ayzen Napisano 14 Luty 2010 Autor Napisano 14 Luty 2010 Kierownica jest tylko po co ? Skoro tym nie da się skręcac? Zawieszenie zwrotnicowe, 20 stopni promień skrętu. Takie samo jak w np. Suzuki Nuda z 1987, swoją drogą jeden z najładniejszych concept bike'w Suzuki lub np Vyrus kąt skrętu to 18-24 stopni przy takich zawieszeniach jeśli mnie pamięć nie myli. Wiec odpowiadając na Twoje pytanie, kierownica jest po to żeby było gdzie powiesić siatkę z zakupami w drodze ze sklepu, jako że zapomniałem o bagażniku =D Oj sorki nie luknęłem tych miniaturek:p Myślałem że to referki i nie chciało mi się otwierać:P :) Nie mogę sobie poradzić z tymi naklejkami, pootwierałem coś tutoriali ale rożne cuda się u mnie dzieją jak dodaje UVW na rożne płaszczyzny ;/. Mogł by być ktoś tak łaskawy i skierować mnie na dobrą drogę?
eco Napisano 15 Luty 2010 Napisano 15 Luty 2010 ciekawy motór choć tyłek ma brzydki - nie siedzi mi względem tego masywnego przodu -jest "sharkowaty" ale równie dobrze mógłby się nazywać pirania ;) bo myśląc o rekinie widzę jego płetwę grzbietową...no chyba, że w tym wypadku taka płetwa byłaby wyposażeniem stroju bajkera ;)
Ayzen Napisano 16 Luty 2010 Autor Napisano 16 Luty 2010 Nie wiem jak się zabrać za robienie naklejek, jak robię uvw mapping to z nurbs się robi siatka i komputer zdycha, jak się zabrać do robienia naklejek na czymś takim ? ? ? Tak samo nie mam bladego pojęcia jak wymodelować bieżnik na oponie motocyklowej, ktoś pomoże?
Ayzen Napisano 4 Sierpień 2011 Autor Napisano 4 Sierpień 2011 (edytowane) obrandowany testowo na Evga, scena w budowie Edytowane 4 Sierpień 2011 przez Ayzen
Berger Napisano 4 Sierpień 2011 Napisano 4 Sierpień 2011 Jeśli chcesz unwrapować model NURBS musisz go przełożyć na poly.
Ayzen Napisano 4 Sierpień 2011 Autor Napisano 4 Sierpień 2011 nurbsy sie nie unvrapuje... Jeśli chcesz unwrapować model NURBS musisz go przełożyć na poly. pytanie o nurbsy zadałem rok temu, już nie aktualne ;), nie załadowało mi pikczersa do postu powyżej, właśnie edytowałem z nowym linkiem
Sebazx6r Napisano 5 Sierpień 2011 Napisano 5 Sierpień 2011 Nie patrzylem na daty. Bardzo ladnie :) Ci to wyszlo. Opona na bump mapie?
Ayzen Napisano 5 Sierpień 2011 Autor Napisano 5 Sierpień 2011 Nie patrzylem na daty. Bardzo ladnie :) Ci to wyszlo. Opona na bump mapie? tak, nie chciało mi się tego modelować [czytaj: nie wiedziałem jak się za to zabrać] a teraz nie chcę mi się już nic w nim zmieniać, model leżał na dysku kawał czasu nieruszany, pobawię się tylko z materiałami i zmontuje scenę.
Ayzen Napisano 7 Sierpień 2011 Autor Napisano 7 Sierpień 2011 (edytowane) Mapy testowe, obranduje go po ludzku, z nazwą mako Shark, nie mam pomysłu jak zrobic realistycznie materiał karoserii [motoserii? :)] z rysami, brudem, naklejkami, i wszystko z innych materiałów, blend? composite [vray]? zamotałem się z tym trochę, za dużo ustawień :P zaraz podeślę mapkę z tym co chcę zrobić, moze ktoś mi pomoże Edytowane 7 Sierpień 2011 przez Ayzen
Ayzen Napisano 13 Sierpień 2011 Autor Napisano 13 Sierpień 2011 Prawie że finalnie, szybki render, blacha na blendzie, 4 warstwy.
Rekomendowane odpowiedzi