Silvanus Napisano 30 Marzec 2010 Autor Share Napisano 30 Marzec 2010 Ciekawi mnie też zmiana wkładu do piórka. Jak to jest, skąd mam wiedzieć, kiedy go wymienić i czy to coś daje? Orientujesz się może telthona, albo ktoś inny na forum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samborek Napisano 30 Marzec 2010 Share Napisano 30 Marzec 2010 Jeju wymieniasz jak piórko Ci się płaskie zrobi i krawędzie boczne są ostre, bardziej rysują powierzchnie, u mnie tak było i potem haratałem tablet strasznie , ale Pronto pomaga na rysy :D Wkłady sprężynowe są np. bardzo wygodne i sztucznie zwiększają Ci poziomy nacisku, delikatniejszy nacisk masz przez tą amortyzacje, bardzo fajna rzecz . Masz jeszcze pędzelkową końcówkę która wyglądem się wiele nie różni, ma białe zakończenie i jest miększa od reszty, choć na dłuższą metę wkurza trochę takie "smarowanie" bo tablecie ;P Wymieniasz z drugiej strony jak chcesz , jak Ci nie wygodnie się pracuje na sztywnej to dajesz na sprężynce itd. ale to chyba wiesz A piórka wymieniasz takim śmiesznym zaciskiem do rysików który jeśli kupisz rysiki będzie w zestawie lub masz w podstawce do Intuosa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanus Napisano 30 Marzec 2010 Autor Share Napisano 30 Marzec 2010 Dzięki samborek, już wymieniłem, trochę się przeraziłem, jak bardzo rysik był już zużyty. Dino! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanus Napisano 1 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2010 A teraz coś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanus Napisano 6 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2010 (edytowane) I następna, też z refki (babka z filmu D&D): i time lapse: klik EDIT: usunąłem filma. :d Edytowane 12 Kwiecień 2010 przez Silvanus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 6 Kwiecień 2010 Share Napisano 6 Kwiecień 2010 co do rysików, zgubiłam je i ani razu nie wymieniałam, od tych 4 lat pracy na moim wacomie ;P i w ogóle moje piórko wygląda jak po torturach. co do obrazków koleś w turbanie super :) co do babeczki; dobrze ze pokazałeś filmik, dzięki temu wiem dlaczego troche bluzka jest bardziej dopracowana niz twarz: bo robiles ją na poczatku :P osobiście uważam że lepiej najpierw robić głowe, a potem do niej dopasowywać reszte a nie na odwrót. szkoda ze nie pociągnąłeś postaci w dół, bo sie głupio urywa. i mam wrażenie ze niepotrzebnie dużo używasz airbrusha. czasem lepszy efekt daje pomęczenie sie z wygładzeniem przejść tonalnych zwykłym okrąglakiem. airbrush często jest chodzeniem na skróty. dawaj coś jeszcze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 6 Kwiecień 2010 Share Napisano 6 Kwiecień 2010 czasem lepszy efekt daje pomęczenie sie z wygładzeniem przejść tonalnych zwykłym okrąglakiem. airbrush często jest chodzeniem na skróty. Jak najbardziej - moim zdaniem przesadzanie, (nie używanie) z używaniem airbrusha, lub nieumiejętne jego wykorzystanie wszystko niszczy i całość wygląda sztucznie i kiepsko. W tych pracach naturalnie drażni mnie czerń, jeśli będziesz robił jeszcze kolesia w turbanie, to popraw mu nos, ogólnie proporcje twarzy i trochę ożyw mu tą facjatę. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanus Napisano 8 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2010 Tak, absolutnie macie rację, jeśli chodzi o nadmierne, niepotrzebne używanie airbrusha, dlatego pracka niezbyt wyszła. Teraz za pośrednictwem Omena rzecz jasna oraz Coyota, który zapodał ciekawego linka moje zmagania z walorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanus Napisano 9 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2010 Walory jeszcze będę kończył, a póki co, pajączek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 9 Kwiecień 2010 Share Napisano 9 Kwiecień 2010 fajnie! jakbyś dorzucił więcej cienia u góry to bardziej by sie to przestrzenne zrobiło :) ale podobają mis ie jarzące oczka : D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanus Napisano 15 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2010 Tak, żeby nie wiało pustkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanus Napisano 16 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2010 tak na szybko coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanus Napisano 9 Maj 2010 Autor Share Napisano 9 Maj 2010 (edytowane) Ostatnio mam przyjemność pracować w zespole tworzącym grę komp. (programista, 2x grafik 3d, muzyk i ja - grafik 2d), więc mam sporo pracy z teksturowaniem i rysowaniem konceptów. Pierwszy raz mam okazję to robić, więc nie jest łatwo, ale: "You cannot walk a thousand miles without taking the first step" pierwsze koncepty głównego bohatera, chłopca, jak miało być początkowo: małe dopracowanie, które nie najlepiej wyszło: i zmiana z chłopca na dziewczynkę, ma być 'lekka', żeby od razu było czuć, że dziewczynka pała się magią (a i zaznaczam, że to jest progress jednego konceptu, tego pierwszego od lewej, a nie kilka wersji tej dziewczyny): [łupdejt]: i w kolorach (jeszcze kilka drobiazgów mam dorysować, wiec to nie ostateczna wersja): koncept biurka, dalej meblami się nie zajmowałem, bo w sumie meble w grze są prostej budowy i dokładniejszych konceptów graficy nie potrzebowali: bardzo bym prosił o jakieś 'tips & tricks', które by mi pomogły w uchwyceniu jakoś sylwetki tej dziewczynki. Ogółem gierka, to coś w klimatach fable, ale raczej łagodniejsze, bez mieczy itp, tylko magia, taka lekka, miła grafika. i mucha na TSP: Edytowane 9 Maj 2010 przez Silvanus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanus Napisano 15 Maj 2010 Autor Share Napisano 15 Maj 2010 Robocik z głowy, powstał z plamy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 15 Maj 2010 Share Napisano 15 Maj 2010 Coraz lepiej wasc, w ostatnim bardzo kuleje jeszcze perspektywa i przsadnie wyostrzyles prace, ale widac postep. Trzymam kciuki za sukces. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanus Napisano 15 Maj 2010 Autor Share Napisano 15 Maj 2010 Dzięks icecold, fakt z perspektywa sie nie postarałem, następny już nie wyostrzony: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twi Napisano 16 Maj 2010 Share Napisano 16 Maj 2010 Tył głowy jakoś mi proporcjonalnie nie leży, ale ciężko przy takich stworkach mówić o proporcjach :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panRebonka Napisano 16 Maj 2010 Share Napisano 16 Maj 2010 Może i ciężko, a może nie. Przy takim przesunięciu środka ciężkości stworek mógłby się przewrócić. Dziwne nogi zakończone stalówkami sprawiają, iż nie chcę uwierzyć, że całość może się jakkolwiek poruszać. Moim zdaniem powinieneś nad dizajnem myśleć trochę podczas malowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanus Napisano 23 Maj 2010 Autor Share Napisano 23 Maj 2010 nowe bazgroły: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twi Napisano 24 Maj 2010 Share Napisano 24 Maj 2010 Palce w tej ręce nie są przypadkiem trochę za krótkie? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanus Napisano 25 Maj 2010 Autor Share Napisano 25 Maj 2010 Palce w tej ręce nie są przypadkiem trochę za krótkie? :> Być może, ale to tak na szybko było, 'for fun'. Jakoś się nie mogę zabrać za poważne ćwiczenia różnych partii ciała, ciągle tylko jakieś pierdoły. Beholder i dwie uwagi: 1.Coś dobrego wychodzi wtedy, kiedy nie planujesz nic wielkiego. 2.Używajcie 'swatches' w Photoshopie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 25 Maj 2010 Share Napisano 25 Maj 2010 (edytowane) ja nie lubię swaches wole sobie sam kolor wybrać :) a co do beholdera jest płaski nie ma bryły wogole edit: ten nizej też ;) Edytowane 25 Maj 2010 przez Coyote Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanus Napisano 25 Maj 2010 Autor Share Napisano 25 Maj 2010 (edytowane) ja nie lubię swaches wole sobie sam kolor wybrać :) a co do beholdera jest płaski nie ma bryły wogole Zapewne jest, może później do niego wrócę, chociaż szczerze wątpię. i dżewko: Edytowane 26 Maj 2010 przez Silvanus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanus Napisano 26 Maj 2010 Autor Share Napisano 26 Maj 2010 Troszkę bardziej rozbudowane: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 26 Maj 2010 Share Napisano 26 Maj 2010 "troszke bardziej rozbudowane" :) wydaje mi sie ze udpade uwzgledniajacy 15 minut pracy kazdego z nas w mig rozkanguzyl by to forum <:d> "dżewo"? ^^ a nie "drz... " czasem? jej............... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanus Napisano 26 Maj 2010 Autor Share Napisano 26 Maj 2010 wydaje mi sie ze udpade uwzgledniajacy 15 minut pracy kazdego z nas w mig rozkanguzyl by to forum <:d> no dobra, całe od nowa rysowałem, fakt. ;) "dżewo"? ^^ a nie "drz... " czasem? jej............... oj wiem, że drzewo.., tak tylko napisałem. xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 26 Maj 2010 Share Napisano 26 Maj 2010 Ale powiedz Silvanus, drzewo z otoczenia, zdjęcia, czy może z główki? Wrzuć tu jakieś ćwiczenia. Jeśli chcesz podnieść swój poziom, to musisz spiąć pośladki i zabrać się do roboty. Zapodaj coś z referencji, bo nie ma co oceniać abstrakcji. Przysiądź przy czymś dłużej niż 15 minut, żebyś nie musiał się tłumaczyć, że to tak na szybko i for fun. Zrób coś for developing. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanus Napisano 26 Maj 2010 Autor Share Napisano 26 Maj 2010 update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanus Napisano 26 Maj 2010 Autor Share Napisano 26 Maj 2010 Praca na CAB'a na digarcie (którą dodam jutro, bo dziś już dodałem jakąś prackę): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 26 Maj 2010 Share Napisano 26 Maj 2010 oo.. ;P wyrosly gałązkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, dolanczam sie do postulatow Joela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanus Napisano 27 Maj 2010 Autor Share Napisano 27 Maj 2010 Ale powiedz Silvanus, drzewo z otoczenia, zdjęcia, czy może z główki? Wrzuć tu jakieś ćwiczenia. Jeśli chcesz podnieść swój poziom, to musisz spiąć pośladki i zabrać się do roboty. Zapodaj coś z referencji, bo nie ma co oceniać abstrakcji. Przysiądź przy czymś dłużej niż 15 minut, żebyś nie musiał się tłumaczyć, że to tak na szybko i for fun. Zrób coś for developing. pozdrawiam Drzewo z głowy. Co do ćwiczeń z natury, to masz całkowitą rację i fakt, wypadałoby się w końcu do czegoś zabrać. Na razie jednak update ostatniej pracy, miałem akurat przez ten limit na digarcie czas, więc posiedziałem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 27 Maj 2010 Share Napisano 27 Maj 2010 Dobrze, że focha nie strzeliłeś, ostatni post odbieram jako obietnicę wrzucenia ćwiczeń z natury. Czekam z niecierpliwością. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sicksicksick Napisano 8 Czerwiec 2010 Share Napisano 8 Czerwiec 2010 dokładnie zacznij malowac pod publiczke hehe bo o to w tym wszystkim chodzi.. zianie..ale tak to wyglada niestety. w tym ostatnim ciekawe kolrki takie cieple pastelowe moze az zza cieple ;ale czemu nie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 8 Czerwiec 2010 Share Napisano 8 Czerwiec 2010 Nie wiem sicksicksick, kto tu doradzał malować pod publiczkę. Ja osobiście zakładam, że Silvanus ma na względzie łapanie skilla, przyjmując to założenie doradzam najrozsądniejszą i najskuteczniejszą imo metodę ćwiczeń. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanus Napisano 9 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2010 Sicksicksick ma trochę jednak racji. Większość prac, które tutaj wrzucałem tak naprawdę szło pod publikę, ponieważ w zasadzie niczego się w między czasie nie uczyłem, rysowałem z głowy, tylko po to, żeby po prostu pokazać swoje prace, mimo, że doradzaliście uczyć się z natury. Zastanawiam się nawet, czy aby na pewno to chcę robić w życiu - czy chcę spędzić resztę swojego życia siedząc przed monitorem, blady, chudy, aż w końcu przyjdzie mi nosić okulary? I ta niechęć do ASP, nie chcę tam studiować, odpycha mnie to miejsce i ludzie, którzy skończyli te studia, w większości mają muchy w nosie i uważają się za półbogów. Aż mnie wzdryga na myśl o panującej tam atmosferze, pewnie każdy tak na prawdę pragnie być lepszy od każdego i wszyscy podświadomie ze sobą rywalizują. Poza tym nienawidzę miast, jak najprędzej chcę się wyrwać z tej śmierdzącej, ciasnej, obskurnej Warszawy. Wolę wsie, lasy i zwierzęta, a tam znowu nie da się pracować jako grafik 2d. Zresztą ostatnio miałem okazję popracować 'charytatywnie' w takiej jednej grupie przy grze i wtedy dopiero uświadomiłem sobie, jak ta praca jest nudna, polegająca tylko na wykonywaniu rozkazów kogoś innego - zrób to, popraw to, nosek mi nie pasuje, za chuda, za krótkie włosy... a Ty po prostu czujesz, że zaraz wybuchniesz. Przy rysowaniu trzyma mnie jednak to, że tak jak każdy na tym forum rysowałem odkąd pamiętam i zawsze podobał mi się digital painting, już same gry trochę mniej, bo nie podoba mi się za bardzo ich celowość, kiedyś jeszcze miały jakieś przesłanie itp, ale teraz już tylko trzymają dzieciaki przy komputerach, a te siedzą po nocach, psują oczy i dostają gały w szkołach. Teraz pewnie całe forum się na mnie rzuci, że się użalam. Byłoby miło, gdyby ktoś odpisał, bo jestem ciekaw, co sądzicie o takiej pracy i ogólnie stylu życia, jako grafik 2d. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanus Napisano 9 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2010 (edytowane) Edit: zapomniałem dodać, że używałem tych referencji. Pewnie już nie raz je widzieliście. Edytowane 10 Czerwiec 2010 przez Silvanus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 9 Czerwiec 2010 Share Napisano 9 Czerwiec 2010 ostatnie rączki bardzo gites ;)) dawaj jescze takich 3 strony! :) /masz racje, zabierz farby, płótna i zostan pustelnikiem. Mowisz jaki swiat jest zly - nie patrzysz na to obiektywnie, jescze sa dobre strony zycia ktorych nie wypisales. Przejmowanie sie tylko tym co nas wkurza gówn* by nam dalo. Zajmij sie tym co ci sprawia radosc a nie wsciekasz sie ile jest wokół nerwicy. Shit happens. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanus Napisano 10 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2010 masz racje, zabierz farby, płótna i zostan pustelnikiem. Mowisz jaki swiat jest zly - nie patrzysz na to obiektywnie, jescze sa dobre strony zycia ktorych nie wypisales. Przejmowanie sie tylko tym co nas wkurza gówn* by nam dalo. Zajmij sie tym co ci sprawia radosc a nie wsciekasz sie ile jest wokół nerwicy. Shit happens. No tak, niby masz racje, ale i tak pozostanę przy swoim, bo nie chcę tutaj gnić w mieście, co nie oznacza oczywiście, że zostanę jakimś pustelnikiem/outsiderem, byłem tylko ciekaw, co sądzicie o takim życiu w mieście, pracując jako grafik. Chciałem się dowiedzieć, czy to naprawdę jest tak nudna praca? następna porcja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 10 Czerwiec 2010 Share Napisano 10 Czerwiec 2010 jeśli kreską to lepszy do tych celów jest ołówek :) jak już tablet to lepiej działać plamą :) niektóre wyglądają nieźle choć brakuje mi konstrukcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 10 Czerwiec 2010 Share Napisano 10 Czerwiec 2010 jak dla mnie wporzo, z naturki czy moze z jakiegos kompedium? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość i-riss Napisano 10 Czerwiec 2010 Share Napisano 10 Czerwiec 2010 Rączki całkiem spoko, ja na Twoim miejscu zanim bym wszedł w "wypaśne" scenki z życia fantastycznych stworów, upewnił się że umiem dobrze rysować "po Bożemu" czyli jak tu zacząłeś, ręce anatomia etc. Co do rąk jeszcze, to są dobre, ale pobawiłbym się teraz zróżnicowaniem konturu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanus Napisano 10 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2010 Rączki całkiem spoko, ja na Twoim miejscu zanim bym wszedł w "wypaśne" scenki z życia fantastycznych stworów, upewnił się że umiem dobrze rysować "po Bożemu" czyli jak tu zacząłeś, ręce anatomia etc. Co do rąk jeszcze, to są dobre, ale pobawiłbym się teraz zróżnicowaniem konturu. Masz jak najbardziej rację i-riss, powinienem ćwiczyć od samego początku, a ja po prostu zacząłem od d... strony. Dopiero teraz sobie uświadomiłem, ile czasu zmarnowałem. female hands (trochę szerokie) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość i-riss Napisano 16 Czerwiec 2010 Share Napisano 16 Czerwiec 2010 nie prawda , że szerokie:) ludzie mają tak różne dłonie.... ładna czysta kreska. Staraj się rysować najpierw z natury. Rysowanie ze zdjęć jest łatwiejsze, za to z natury, zmusze do większej wnikliwości, podejmowania decyzji gdzie dać jaki kontór, a gdzie tylko plamę, masz trójwymiarową przestrzeń dzięki czemu bardziej rozwijasz zmysły. Na zdjęciu jest już zakomponoany obrazek z gotowymi rozwiązaniami, tródniej stworzyć kontór gdy masz do czynienia z trójwymiarową bryłą, gdyż tam one nie występują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanus Napisano 16 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2010 raczej chodziło mi, że dość szeroki obrazek. xd a co do rysowania z natury, to pewnie masz rację, tylko w digitalu mi się ogólnie dość ciężko rysuje, tym bardziej patrząc na coś leżącego np. na biurku. Wolę rysować tradycyjnie, tylko na razie czekam na skaner. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misha81 Napisano 16 Czerwiec 2010 Share Napisano 16 Czerwiec 2010 bardzo przyzwoite te cwiczenia :) aczkolwiek wydaje mi sie, ze przy dloniach 12 i 16 powinno byc widac zarys kostek nadgarstka - a tu sa proste kreski ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanus Napisano 16 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2010 bardzo przyzwoite te cwiczenia :) aczkolwiek wydaje mi sie, ze przy dloniach 12 i 16 powinno byc widac zarys kostek nadgarstka - a tu sa proste kreski ;) bardzo prawdopodobne, chociaż na nadgarstkach za bardzo się nie skupiałem, powiedziałbym, że największą zaletą takich ćwiczeń jest wyrabianie coraz bardziej konkretnej kreski i to czuć z każdą następną dłonią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanus Napisano 25 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2010 Parę nowych prac, a tylko parę, z racji, że całe wakacje byłem na wsi i średnio, a nawet w ogóle mnie nie ciągnęło do kompa i mam nadzieję, że tak pozostanie, bo w okresie przed wakacjami strasznie przez niego zaniedbałem naukę i inne rzeczy. i z okazji zakończenia Fable, który wydawał mi się ciekawą i ładną gierką, ale po przejściu zmieniłem zdanie, nie chciałoby mi się przechodzić go raz jeszcze. i time-lapse do tego powyżej: KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 25 Sierpień 2010 Share Napisano 25 Sierpień 2010 Kurde, niezle postepy! ten pierwszy z fable ma bardzo fajne kolorki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanus Napisano 26 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2010 (edytowane) Dzięki men! Te same dłonie, co poprzednio, tylko że ołówkiem, ale wszystkich jakoś mi się już nie chciało. i takie coś: tutaj mi się nie udało, bo kot w rzeczywistości powinien być 2 razy mniejszy: zastanawiam się, czy trochę zmniejszać te skany. Edytowane 26 Sierpień 2010 przez Silvanus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanus Napisano 26 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2010 Studium gorących pań, pewnie domyślacie się skąd brałem 'referencje'. Strasznie podoba mi się taki styl. A jeśli ktoś jeszcze nie słyszał to KLIK!. ...i znowu zapomniałem zmniejszyć skan. Dobra, niech już tak zostanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi