Elmo22 Napisano 24 Kwiecień 2010 Autor Napisano 24 Kwiecień 2010 SBT77 - dzieki za krzepiące słowa. Jak na czlowieka cierpiącego na brak czasu musze Ci powiedzieć że rewelacyjnie go wyciskasz skrobiąc takie cacka jak ta dziewczynka.. dla mnie bomba Joel - dzieki stary że znowu zapalasz mi swiatelko w tej ciemnosci :) co do pedzla, przyczyny calego zamieszania - to moj zly nawyk ale postaram sie z nim walczyc :) DSF - Ocean Liner pozdrawiam
Joel Napisano 24 Kwiecień 2010 Napisano 24 Kwiecień 2010 Chmureczki fajnie wyszły, morze mógłbyś dopracować, a dół statku troszkę bardziej "zniebieścić". No ogólnie tu już jest lepiej. pozdrawiam
Elmo22 Napisano 25 Kwiecień 2010 Autor Napisano 25 Kwiecień 2010 :) thx Joel takie szybkie ćwiczonko na śniadanie
Elmo22 Napisano 27 Kwiecień 2010 Autor Napisano 27 Kwiecień 2010 (edytowane) wiem, kolejna dżungla, ale akurat temat przypasował wiec pojechałem :) mam nadzieje że tym razem nie przepaliłem białym i czarnym :D no i tym razem zupelnie z bańki... DSF - The Red Tribe... pozdrawiam! Edytowane 27 Kwiecień 2010 przez Elmo22
Elmo22 Napisano 28 Kwiecień 2010 Autor Napisano 28 Kwiecień 2010 (edytowane) DSF - Drunk sory za post pod postem... pozdrawiam Edytowane 28 Kwiecień 2010 przez Elmo22
mk2 Napisano 28 Kwiecień 2010 Napisano 28 Kwiecień 2010 Jak widzę takie prace to często zastanawiam się czy nie rzucić 3D dla 2D...
Elmo22 Napisano 29 Kwiecień 2010 Autor Napisano 29 Kwiecień 2010 (edytowane) nie musisz od razu rzucać 3d żeby bawić się w 2d, a nawet więcej - 2d i 3d świetnie się uzupełniaja. Dlubiac w 3d rozwijasz poczucie perspektywy, bryly, swiatlocienia... Poza tym bardzo wygodnie łączy się te dwie techniki - jest mnóstwo przykładów gdzie obiekt 3d siedzi w przepięknym matte - http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=121&t=680226... A na koniec dziękuję za komentarz :) miłe co piszesz ale moje 2d jest slabe, (choć dokładam starań żeby było coraz lepsze), więc nie rzucaj 3d dla tego co tu zobaczyłeś... Pozdrawiam Edit... zeby nie pisac kolejnego posta DSF - Dragon Season Edytowane 30 Kwiecień 2010 przez Elmo22
Elmo22 Napisano 30 Kwiecień 2010 Autor Napisano 30 Kwiecień 2010 DSF - Forest adventure wszelka krytyka jak zwykle mile widziana pozdrawiam
telthona Napisano 30 Kwiecień 2010 Napisano 30 Kwiecień 2010 Frank600 : też byś tak popie...ał gdyby cie taki gryzli gonił :D Elmo: misiek najbardziej mi sie podoba, co do smoka: zauważ że pierwszy plan jest strasznie nieostry. nie ma blura, ale nie ma też ostrych krawędzi. jedyne co jest wyraźne to pęknięcia na jajku, a jest to stanowczo za mało, żeby zainteresować odbiorce. Ludzie lubią patrzeć na konkretne i wykończone elementy, a dzieki umieszczeniu ich na pierwszym planie, można odpuścić sobie plan dalszy. w drunk podoba mi sie jak zrobiłeś pobocze :D super trawy!
Frank600 Napisano 1 Maj 2010 Napisano 1 Maj 2010 Heh szybciej zapewne :) A tak wogóle zapomniałem dodać to fajnie kolega tutaj nakreśla .
Elmo22 Napisano 1 Maj 2010 Autor Napisano 1 Maj 2010 telthona - hehe trawy i misiek trzasnąłem custom brush'ami, na dodatek nie moimi. Naoglądałem się ostatnio speedów na youtubie i zapragnałem być jednym z tych wymiataczy co to w kilku ruchach potrafią machnąć wypas. Wiesz takie szczeniackie marzenie... Widać po nich (również i po twoich pracach) że malarstwo nie jest im obce - myslenie plamą, impresjonizm itp. Ja jestem po architekturze i do niedawna myslenie miałem "liniowe" (kreślenie cieńkopisami i takie tam). W tych ostatnich chciałem pobawić się plamami i wyszło tak że wygląda nieostro, tak jak napisałaś. Chciałbym mysleć że to moje niedbalstwo ale to chyba brak umiejętności. Dziękuję za Twoje uwagi, jak zwykle treściwe i konkretne. Wszystkie wziąłem sobie do serca i teraz będę robił z nich użytek :) Frank600 - dzięki, cieszę się że ci sie podoba :) Udało mi się "zakosić" tablet na weekend do domu. Nastawiałem się na rysowanie ale chyba na jakiś czas wróce do ołówka i anatomii... mam potworne braki. Do niedawna plan miałem taki żeby codziennie machnąć przynajmniej jedną prackę w digitalu (i wrzucić ja na forum celem oberwania opier.) Chyba trochę nie do konca zrozumiałem funkcję teczki 2d :) stąd ten wysyp rysunków. Teraz postaram się zamieszczać tylko dopracowane prace. pozdrawiam
Elmo22 Napisano 7 Maj 2010 Autor Napisano 7 Maj 2010 Mecha... (faktura jeziora nie moja - nie chcialo mi sie bawić ze spękaniami i użyłem foto - przyznaję się bez bicia :) pozdrawiam
Swiezy Napisano 7 Maj 2010 Napisano 7 Maj 2010 hahahha jak zobaczylem morde tego niedzwiedzia to myslalem ze spadne z krzesla xDD nie no calkiem zabawne te Twoje rysunki ;p
Elmo22 Napisano 13 Maj 2010 Autor Napisano 13 Maj 2010 dzieki Swiezy :) DSF Iron Horse... ot taka zajawka Ironmanem :)
Elmo22 Napisano 20 Maj 2010 Autor Napisano 20 Maj 2010 Dzieki chłopaki! :) Wrzucam kolejną porcję wypocin. Wszelka krytyka jak zwykle mile widziana. DSF The Big Guy DSF Red Square DSF The Sand Forrest DSF Metal Leaves (buzka z refki, kolczki moje, mialy byc srebrne...) pozdrawiam
maury Napisano 21 Maj 2010 Napisano 21 Maj 2010 Iron Horse jak najbardziej mi się podoba, zaś DSF The Big Guy jak najbardziej nie:P Cieniowanie jest dziwne, wygląda to tak jakby na samolot padała wiązka światła, a po drugiej stronie zapadła ciemność. Jak dla mnie bryła jest zbyt prost, ale za to śmigła są fajne. Odnośnie The Sand Forrest kolorki są bardzo intensywne, ale widziałem fotki takich pustyni i wiem, że są to naturalne barwy:) to wszystko czego mogę się przyczepić. Pozdrawiam:)
Elmo22 Napisano 21 Maj 2010 Autor Napisano 21 Maj 2010 maury - bazgroląc Big Guy'a sugerowałem sie oświetleniem z tej refki. Widać przesadziłem na koniec z levelami :( i faktycznie bryła mogłaby byc nieco bardziej ubrana w detal. Dziękuję za krytykę i cieszę się że coś z tych moich bazgrołów się spodobało :) pozdrawiam
Elmo22 Napisano 7 Czerwiec 2011 Autor Napisano 7 Czerwiec 2011 Hej Witam po długiej przerwie. Dawno nic nie wrzucałem więc zdecydowałem się w końcu wrzucić kilka moich ostatnich pracek. Przyznaję się bez bicia że zaliczyłem w między czasie kryzys twórczy i zastanawiałem się czy nie pogrzebac już tego wątku, ale kilka genialnych pracek z forum wskrzesiło we mnie chęć bazgrolenia. Waszej ocenie pozostawiam czy to akurat nie był błąd. Wszelka krytyka jak zwykle mile widziana. DSF - Thor the God of Thunder DSF - The blue sky DSF - The white ship DSF - The Dark Suit DSF - The Star Gate DSF - Red Lord DSF - The portal DSF - Blue cloud DSF - The Lone Wolf DSF - Blue door DSF - Time Rider DSF - Chinese Zodiac: Self Portrait DSF - Her name is Domino DSF - Purple
CUKIERASS Napisano 8 Czerwiec 2011 Napisano 8 Czerwiec 2011 kiblo-gwiazda, hełm vadera i koza marynarz są naprawdę fajne-ciśnij dalej!
Elmo22 Napisano 15 Czerwiec 2011 Autor Napisano 15 Czerwiec 2011 CUKIERASS - dzieki, strasznie się cieszę że coś się spodobało :D Trochę nowych wypocin, zapraszam do jechania DSF - Robo Guardian 9000 DSF - The Monster in the Attic DSF - Summer Carnival DSF - Heatwave
Elmo22 Napisano 16 Czerwiec 2011 Autor Napisano 16 Czerwiec 2011 Dziś tylko jeden... DSF - Her name is Alice... yeah... and she's my baby
Elmo22 Napisano 30 Czerwiec 2011 Autor Napisano 30 Czerwiec 2011 slowiak - wielkie dzięki! trochę nad nim posiedziałem tym bardziej się cieszę że się podoba. Zwykle moje szkice to spidy, ale ten wciągnął mnie tematem i chciałem go bardziej wykończyć. Trochę nowych szkicy RIOT It's a long way down Expedition: Winter 01 Expedition: Winter 02 Expedition: Summer Expedition: Fall te ekspedycje to seria, brakuje jeszcze wiosny ale niedlugo ją uzupełnię. zapraszam do krytykowania. pozdrawiam!
Status Napisano 1 Lipiec 2011 Napisano 1 Lipiec 2011 Trochę tu brakuje, ale idzie to w dobrą stronę. Jeep'y są świetne.
Dobrotek Napisano 1 Lipiec 2011 Napisano 1 Lipiec 2011 Rzadko się wypowiadam w tym dziale, ale do mega zaliczyłbym "Winter 01", "Fall" i "It's a long way down" (z tym mam trochę skojarzeń z Boskiej Komedii Dantego ;))
Rekomendowane odpowiedzi