Napisano 22 Luty 201015 l Musicie mi wybaczyć, na tą chwilę tylko takie "krajobrazy" potrafię robić. No ale było, że może być zamieszkane przez dziwne stworzenia, a to, że stworzenie troszkę zasłoniło krajobraz, to i nawet lepiej, bo zbyt ciekawy to on nie jest (kto powiedział, ze rzeczywistość alternatywna ma być mega abstrakcyjna ;p). Trochę czasu miałem, to też coś tam załączę. Edytowane 23 Luty 201015 l przez Joel
Napisano 26 Luty 201015 l Autor W tej edycji widze że będą niesamowicie podzielone głosy ; ]... poniekąd o to chodziło...fajne te wasze wizje
Napisano 27 Luty 201015 l atheg baaardzo fajnie....kolory i faktury..czad leander też git..fajny pomysł... ja poległem na kolorach i świetle niestety :/...może zrobię drugie podejście jak będzie chwila... w ogóle mi się parę minut czas przekroczył w desperackiej walce... Edytowane 27 Luty 201015 l przez maciekG
Napisano 27 Luty 201015 l Maciek ty tu jak dla mnie jeden z guru od kolorow a twierdzisz, ze polegles; ja twierdze, ze sie mylisz. I co ty na to? ;]
Napisano 27 Luty 201015 l heh..dzięki icecold...sęk w tym, że to miało zupełnie inaczej wyglądać...za bardzo się świeci wszystko etc....taka ilustracja do pisma popularnonaukowego wyszła trochę....a jak patrzę jeszcze na kolory u athega to mnie zazdrość ciska :] SBT..fajny koncept i wykonanie.....można by niebo dać bardziej dramatyczne..ale może się zbyt dużo dziś naoglądałem holenderskich landszaft-masterów... pzdr.
Napisano 27 Luty 201015 l @SBT77 - świetne. @maciekG - kolory wyszły Ci genialnie - od razu skojarzyła mi się "Perfekcyjna Niedoskonałość" Dukaja
Napisano 27 Luty 201015 l SBT77 - fajna pracka, fajna, ale muszę się czepnąć - prawie we wszystkich Twoich pracach widzę te same pędzle. Fajnie byłoby zobaczyć w nich trochę więcej malowania, a nie samych gotowych pędzli, chyba że właśnie taki masz styl. Ot tak chciałem wyłożyć, co mi na sercu leżało. :) EDIT: Tylko jej nie wyrzucaj, bo potem ja będę miał wyrzuty sumienia! Edytowane 27 Luty 201015 l przez Silvanus
Napisano 27 Luty 201015 l Ot tak chciałem wyłożyć, co mi na sercu leżało. I bardzo fajnie, dobrze jest słyszeć szczere wypowiedzi. A pracy nie wyrzucę, bo nie ma postaci - miał być krajobraz i jest krajobraz. Nieudolnie ale jest :) Co do custom brushy - nie zgodzę się :) Problem leży imo gdzie indziej. W moich pracach brak perspektywy i prawidłowo zdefiniowanej bryły. Custom brushe to szczegół, przynajmniej tak powinno być. Gdyby wszysko siedziało jak trzeba przyjąłbyś je bez zastrzeżeń jako element obrazka. A ponieważ jest rozsypująca się popelina - to widzisz głównie te brushe, one dominują chociaż powinny być tłem wydobywającym fakturę i detal. Ale to już wina mojego braku umiejętności a nie brushy :)
Napisano 27 Luty 201015 l Ale to już wina mojego braku umiejętności a nie brushy :) Eee tam, z brakiem talentu to się nie zgodzę, ale fakt faktem, dobrze mnie nakierowałeś, to o perspektywę chodzi. To już się nie czepiam. :)