Jorax Napisano 21 Luty 2010 Napisano 21 Luty 2010 Zainstalowałem sobie orginalnego windows 7 (64bit) na nowym laptopie. Miałem na "dziadziusiu" xpeka i tam miałem 3ds max 7 i vraya (niepamietam jakiego). Wszystko śmigało aż miło. Teraz ani jedno ani drugie nie poszlo (problemy zaczynały się już przy instalacji vray w ogole sie nie zainstalowal 3ds płatał figle). Stwierdziłem, że to dobry moment żeby przejść na cośnowszego. Więc dorwałem 9tke i tu pojawiają się kolejne problemy. Trzeba uruchamiać przez administratora (to akurat mały problem) program poprostu nie chce się sam zamknąć (ZAWSZE się crashuje i proponuje wysłanie raportu) na wstępie wylatuje takie ostrzeżenie Loading DLLs DLL failed to initialize. Error code: 998 - Nieprawidłowy dostęp do lokalizacji w pamięci. Vraya nawet jak zainstaluje (wali errorami co chwile) to i tak max go nie widzi, tak więc szału nima. Ma ktoś jakikolwiek pomysł co zrobić, ew na jaką wersję się przerzucić, żeby nie sprawiała problemów?
adam_m Napisano 21 Luty 2010 Napisano 21 Luty 2010 Skontaktuj się ze sprzedawcą (wyślij raport do autodesku) od którego zakupiłeś software. Z pewności Ci pomoże.
zdeno Napisano 21 Luty 2010 Napisano 21 Luty 2010 no to było złośliwe adam_m ;) ja jakoś nie widzę potrzeby przesiadki z XP i z maxa 7.0 i vraya 1.5sp4a jak czytam o problemach kolegi to jeszcze mniej mnie to kusi.
Jorax Napisano 21 Luty 2010 Autor Napisano 21 Luty 2010 złośliwe i lekko cyniczne, najwyraźniej tamta wersja vraya była jakaś "nie teges" bo wgrałem inną i już jest ok, niby to wszystko sie trzyma jak domek z kart ale puki co jestem w stanie na tym coś sklecić (niektóre prace z 7ki się nie otwierają niewiem czemu. trudno robimy od nowa ^^' )
gonzo71 Napisano 21 Luty 2010 Napisano 21 Luty 2010 Jorax>> Nie przesiadziesz sie na 2009 bo w sprzedazy jest 2010 a poprzednie sa wycofane, taka polityka autodesku
3d_operator Napisano 21 Luty 2010 Napisano 21 Luty 2010 Jorax ja to ci zazdroszcze chopie, zmieniasz te wersje jak rękawiczki. Strasznie zamożny musisz być...
Gość Rezorius Napisano 30 Październik 2010 Napisano 30 Październik 2010 A słyszał ktoś o wersjach edukacyjnych? ;] dla studentów za darmola i można zmieniać wersje do bulu a przynajmniej do zakończenia studiów. Trochę razi w oczy to doszukiwanie się u innych pirackich wersji. Zauważyłem że wszystkie odpowiedzi tu opierają się na robieniu aluzji na z góry oczerniających innych o piractwo. Po pierwsze sami na pewno macie w domu nie jeden piracki film program czy utwór muzyczny a i tak wiele tu obecnych przepycha się rękoma i nogami by tylko pierwszy mógł "rzucić kamieniem" ;]
Tores Napisano 30 Październik 2010 Napisano 30 Październik 2010 Rezorius - wersji edukacyjnych też nie dają starszych. Uwierz mi. Jorax - masz system 64-bit a w komunikacie jest błąd odnoszący się do programów 32-bitowych (x86). Widocznie jest niezgodność. Co do prac które się nie otwierają to te z pirackich kopii otwierane na legalach nie raz miały błędy.
ApaczoS Napisano 30 Październik 2010 Napisano 30 Październik 2010 Co do prac które się nie otwierają to te z pirackich kopii otwierane na legalach nie raz miały błędy. Jakiego rodzaju problemy?
Tores Napisano 31 Październik 2010 Napisano 31 Październik 2010 ApaczoS - po prostu się nie otwierały
mafida Napisano 31 Październik 2010 Napisano 31 Październik 2010 Przesiadleś się na 9 czy na 2009? Wersja 9 ma juz 4 lata i jak wychodziła to nie było Win7 nawet w planach.Ewentualnie ściągnij sobie service packi do tej 9,powinno pomóc.
aduko Napisano 2 Listopad 2010 Napisano 2 Listopad 2010 Jorax>> Nie przesiadziesz sie na 2009 bo w sprzedazy jest 2010 a poprzednie sa wycofane, taka polityka autodesku 2010 też nie kupisz ;) od maja jest 2011
Vega Napisano 2 Listopad 2010 Napisano 2 Listopad 2010 Przesiadleś się na 9 czy na 2009? Wersja 9 ma juz 4 lata i jak wychodziła to nie było Win7 nawet w planach.Ewentualnie ściągnij sobie service packi do tej 9,powinno pomóc. Jeżeli 9 nie działa na systemie x64 to musisz pobrać service packa 2 jako administrator :)
Rekomendowane odpowiedzi