Napisano 21 Luty 201015 l Zainstalowałem sobie orginalnego windows 7 (64bit) na nowym laptopie. Miałem na "dziadziusiu" xpeka i tam miałem 3ds max 7 i vraya (niepamietam jakiego). Wszystko śmigało aż miło. Teraz ani jedno ani drugie nie poszlo (problemy zaczynały się już przy instalacji vray w ogole sie nie zainstalowal 3ds płatał figle). Stwierdziłem, że to dobry moment żeby przejść na cośnowszego. Więc dorwałem 9tke i tu pojawiają się kolejne problemy. Trzeba uruchamiać przez administratora (to akurat mały problem) program poprostu nie chce się sam zamknąć (ZAWSZE się crashuje i proponuje wysłanie raportu) na wstępie wylatuje takie ostrzeżenie Cytat Loading DLLs DLL failed to initialize. Error code: 998 - Nieprawidłowy dostęp do lokalizacji w pamięci. Vraya nawet jak zainstaluje (wali errorami co chwile) to i tak max go nie widzi, tak więc szału nima. Ma ktoś jakikolwiek pomysł co zrobić, ew na jaką wersję się przerzucić, żeby nie sprawiała problemów?
Napisano 21 Luty 201015 l Skontaktuj się ze sprzedawcą (wyślij raport do autodesku) od którego zakupiłeś software. Z pewności Ci pomoże.
Napisano 21 Luty 201015 l no to było złośliwe adam_m ;) ja jakoś nie widzę potrzeby przesiadki z XP i z maxa 7.0 i vraya 1.5sp4a jak czytam o problemach kolegi to jeszcze mniej mnie to kusi.
Napisano 21 Luty 201015 l Autor złośliwe i lekko cyniczne, najwyraźniej tamta wersja vraya była jakaś "nie teges" bo wgrałem inną i już jest ok, niby to wszystko sie trzyma jak domek z kart ale puki co jestem w stanie na tym coś sklecić (niektóre prace z 7ki się nie otwierają niewiem czemu. trudno robimy od nowa ^^' )
Napisano 21 Luty 201015 l Jorax>> Nie przesiadziesz sie na 2009 bo w sprzedazy jest 2010 a poprzednie sa wycofane, taka polityka autodesku
Napisano 21 Luty 201015 l Jorax ja to ci zazdroszcze chopie, zmieniasz te wersje jak rękawiczki. Strasznie zamożny musisz być...
Napisano 30 Październik 201014 l A słyszał ktoś o wersjach edukacyjnych? ;] dla studentów za darmola i można zmieniać wersje do bulu a przynajmniej do zakończenia studiów. Trochę razi w oczy to doszukiwanie się u innych pirackich wersji. Zauważyłem że wszystkie odpowiedzi tu opierają się na robieniu aluzji na z góry oczerniających innych o piractwo. Po pierwsze sami na pewno macie w domu nie jeden piracki film program czy utwór muzyczny a i tak wiele tu obecnych przepycha się rękoma i nogami by tylko pierwszy mógł "rzucić kamieniem" ;]
Napisano 30 Październik 201014 l Rezorius - wersji edukacyjnych też nie dają starszych. Uwierz mi. Jorax - masz system 64-bit a w komunikacie jest błąd odnoszący się do programów 32-bitowych (x86). Widocznie jest niezgodność. Co do prac które się nie otwierają to te z pirackich kopii otwierane na legalach nie raz miały błędy.
Napisano 30 Październik 201014 l Tores napisał: Co do prac które się nie otwierają to te z pirackich kopii otwierane na legalach nie raz miały błędy. Jakiego rodzaju problemy?
Napisano 31 Październik 201014 l Przesiadleś się na 9 czy na 2009? Wersja 9 ma juz 4 lata i jak wychodziła to nie było Win7 nawet w planach.Ewentualnie ściągnij sobie service packi do tej 9,powinno pomóc.
Napisano 2 Listopad 201014 l gonzo71 napisał: Jorax>> Nie przesiadziesz sie na 2009 bo w sprzedazy jest 2010 a poprzednie sa wycofane, taka polityka autodesku 2010 też nie kupisz ;) od maja jest 2011
Napisano 2 Listopad 201014 l Cytat Przesiadleś się na 9 czy na 2009? Wersja 9 ma juz 4 lata i jak wychodziła to nie było Win7 nawet w planach.Ewentualnie ściągnij sobie service packi do tej 9,powinno pomóc. Jeżeli 9 nie działa na systemie x64 to musisz pobrać service packa 2 jako administrator :)