Shalivan Napisano 17 Marzec 2010 Share Napisano 17 Marzec 2010 (edytowane) Siemski. Długo mnie tu nie było... Chciałem motywacyjnie wrzucic, mam mało czasu wiec pewnie bedzie iść jak krew z nosa a chciałbym dokonczyć do maja wersje pomalowaną. Do tego model lo z jakimś rigiem. Pozdro :) Edytowane 27 Listopad 2010 przez Shalivan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eddy__ Napisano 18 Marzec 2010 Share Napisano 18 Marzec 2010 mam mało czasu wiec pewnie bedzie iść jak krew z nosa Chyba nie wiesz jak leci krew z nosa heh :) Jak na początek to chyba nie najgorzej aczkolwiek mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shalivan Napisano 18 Marzec 2010 Autor Share Napisano 18 Marzec 2010 aczkolwiek mało. - 1h siedzenia. Ale krok po kroku podłubie. mowie ze bedzie powoli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shalivan Napisano 6 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2010 Śwęta są czasem dobre :) Wprawdzie dalej mało ale zawsze krok do przodu: HIGH i LOW z normalkami i AO. (ao czerwone bo wypalone do kanału R a nie chciało mi sie w szopie przerabiać :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 6 Kwiecień 2010 Share Napisano 6 Kwiecień 2010 Ładnie ci idzie, ale pragnę nawiasem nadmienić, że to nie jest ogór, tylko T3. Ale to moje zboczenie, sorry. Dajesz dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig Napisano 10 Kwiecień 2010 Share Napisano 10 Kwiecień 2010 jest w porządku, zapowiada się ciekawy "szmelcwagen" :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frey Napisano 10 Kwiecień 2010 Share Napisano 10 Kwiecień 2010 momentami przydałyby się trochę ostrzejsze krawędzie, ogólnie jest w porządku :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu Napisano 11 Kwiecień 2010 Share Napisano 11 Kwiecień 2010 koła jakieś za duże. jesli robisz pod jakas gre to ok, ale nie wiem czy połączenie lowpoly z renderem to dobry pomysł (o ile stawia się na fotorealistykę). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 12 Kwiecień 2010 Share Napisano 12 Kwiecień 2010 Jak dla mnie bardzo fajnie, czekam na wiecej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shalivan Napisano 19 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2010 Dzięki chłopaki za wsparcie :) Tyle co zdązyłem wydłubać. Za środek nie mam czasu sie wziąć narazie. :( 4500 tri podglad w maxie: i w podgladzie unigina (bez swiateł i cube map :( ) jak go dokoncze ze wzorkami ectera.. to moze do unrile wrzuce. Wersja high też czeka na swoją kolej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 22 Kwiecień 2010 Share Napisano 22 Kwiecień 2010 hola hola nie tak szybko hehe, hai masz całkiem do rzeczy warto by bylo takie sprawy jak grill lampy dac jako osobne elemnty na low, zyskasz lepszy wygląd , jesli robisz dla siebie to mysle ze warto nawet pojechac z caloscią do jakies okolic 10 k trisów , na wszelkiej masci rowki wykorzystaj cavity mape podkresli je ładnie , poza tym texa koloru jak rozumiem roboczo narazie, bierznik przydalby sie tez na normalu, jak nie chcesz sie narobic to proponuje hi mapowany i alfe a z tego przetłoczenie w zb i normala i bedzie cacy w czardżerze i innych u mnie tak robilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shalivan Napisano 22 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2010 Siem. No tak. wszystko robie dla siebie pod taki malutki projekcik, mam nadzieje ze go pokaze po majówce jak juz pisałem. Generalnie zależy mi na zaprojektowaniu do niego ładnego difa. mam nadzieje ze do majowki skoncze. wiec powoli mnie cisnie z konczeniem tej podstawki do dalszej zabawy. Dodatkowe elementy są oczywiscie na osobnych meshah koła nie skonczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciastuch Napisano 23 Kwiecień 2010 Share Napisano 23 Kwiecień 2010 Mmm, bardzo ładnie idzie:) Podoba się. Ja niedawno próbowałem tego starszego, kultowego ogóra modelować w high poly ale projekt przepadł wraz z dyskiem;/ Jeszcze się za niego wezmę:) Tymczasem gorąco kibicuję;) Jedziesz dalej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shalivan Napisano 26 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2010 (edytowane) to tyle ile udało mi sie z modelem. jak znajde jakis wiever z cubemapami to postaram sie wrzucic update (nie chce renderowac). Niestety czas do majówki sie kończy, a szkoda bo wypadało by wniesc duzo poprawek (bieżniki, textury, ect...). jak sie uda wroce do niego (szczegolnie wnętrza). Teraz pora na projekt własciwego wygladu takiej bryczki. postaram sie do konca tygonia coś z tego wymodzić: narazie szybki szkic poglądowy. Zależy mi na duzej ilosci symboliki ect... klimaty zaczerpnie z różnych źródeł: reggaemuffin, banksi, floydzi, portal, ect... :) Jeszcze raz dizięki za feedback :) Edytowane 4 Maj 2010 przez Shalivan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 27 Kwiecień 2010 Share Napisano 27 Kwiecień 2010 SZali murzynie, kupiles sobie wreszcie tego ogorka ?:) a modelik bardzo spoko :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shalivan Napisano 27 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2010 no i popsułeś całą zabawe XD. Ta... do piatku robie projekcik i potem zabieram sie za malowanie. Aerograf, czaisz... Zejdzie cała majówka chyba i ze 3 litry wody :). Wiec spodziewaj sie mnie w przyszłym miesiacu w Warszawce :) A tymczasem w kazdej wolnej chwili bede wrzucał updaty projekciku... :) bo to narazie najwazniejsze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 27 Kwiecień 2010 Share Napisano 27 Kwiecień 2010 Shalivan - spełniasz moje marzenie :) Po warszawce już jeździ taki jeden: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shalivan Napisano 28 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2010 (edytowane) heh no niezle, Ex3, to są też moje marzenia :) Update strona od pasażera: czcionka do wymiany niektore elementy tyloko zarysowane, nie wiem jeszcze co dokonca zrobic z tym nierownoiernie rozłożonym czarnym. chyba tył trzeba jeszcze dopracowac. A jutro juz powiniem powoli zacząć drukować szablony. No zobaczymy jak to bedzie... Uwagi mile widziane :) Edytowane 28 Kwiecień 2010 przez Shalivan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shalivan Napisano 22 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2010 Siema. :) przebylismy z Bulikiem długą drogę. Wrzucam pare zdjęć. Niestety tylko zdjęcia (albo aż zdjęcia :p). mam nadzieje ze modelik jeszcze dorzuce jak znajde chwilke na dokonczenie jakiejs scenki wokół, ale auto pochłania tyle czasu,... zresztą wiecie sami Autko nie finito, planów jest jeszcze dużo. (ale to juz nie na tym forum). A teraz pare fotek: 1 strona na dzień dzisiejszy (z bliska wymaga wiele poprawek) 2 strona i costam zrobione w miedzyczasie: a także Base z którego rzeźbiliśmy: (z konca kwietnia) :) Pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 22 Lipiec 2010 Share Napisano 22 Lipiec 2010 czekam aż cię gdzieś zobaczę na śląsku przypadkiem. piękny jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sliterin Napisano 22 Lipiec 2010 Share Napisano 22 Lipiec 2010 Po prostu miazga brak słów. Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweester Napisano 22 Lipiec 2010 Share Napisano 22 Lipiec 2010 Tak z ciekawości to co ma reprezentować tęczowy samochód? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 22 Lipiec 2010 Share Napisano 22 Lipiec 2010 A najwięcej problemów mieliśmy z teksturowaniem oraz pilnowaniem aby model nie był krzywy :) Wyszlo tez pare roznic w między pracą na kompie i w rzeczywistosci, np taka ze warstwy w fotoszopie nie muszą schnąć. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intoxicate Napisano 23 Lipiec 2010 Share Napisano 23 Lipiec 2010 zajebisty jest! bede wypatrywal na szosie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 23 Lipiec 2010 Share Napisano 23 Lipiec 2010 ale dobry foto real render :P bd wypatrywał jak się ruszę z nad morza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 23 Lipiec 2010 Share Napisano 23 Lipiec 2010 Qrcze,a myslałem ze wczesniejszy model masz.... łeeeee ;( Dobra zabawa :D Bardzo fajno wyszło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 25 Lipiec 2010 Share Napisano 25 Lipiec 2010 Ajj.. naprawdę żałuje, że nie było mi dane pomóc w tworzeniu go.. Świetny jest.. Aż chce się polizać xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shalivan Napisano 27 Listopad 2010 Autor Share Napisano 27 Listopad 2010 (edytowane) Siema. Wprawdzie to odgrzebywanie troche starych smieci troche, ale myśle warte uwagi. W związku z całą przygodą którą przezylismy i przezywamy Kamil (na forum SOAD) sklecił małe wideo z materiałów zgromadzonych na "sezonach" dłubania przy autku. Nie chciał go sam wrzucać do animacji więc zapostuje je tu: wideo: EDIT: a w miedzyczasie w ogorku zdetachowało sie koło :P wiec nie jezdzi chwilowo ;) Edytowane 27 Listopad 2010 przez Shalivan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eXPlosiV Napisano 27 Listopad 2010 Share Napisano 27 Listopad 2010 Widziałem go kiedyś na parkingu przed Lidlem w Katowicach.. bardzo dobre wrażenie robi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shalivan Napisano 27 Listopad 2010 Autor Share Napisano 27 Listopad 2010 Widziałem go kiedyś na parkingu przed Lidlem w Katowicach.. bardzo dobre wrażenie robi :D Na podziemny parking pod firmą ochrona nas nie wpuszcza, a tymbardziej w wersj pietrowej z kanapą na dachu, sie poprostu nie miesci na parkingu 2 pietro auta:p ... wiec zostawiamy go pod lidlem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 27 Listopad 2010 Share Napisano 27 Listopad 2010 czadzik! widac ze mieliscie mnustwo fun'u. nawet na maszynie szyc chlopaki potrafia : ) Ziom z kotem dobre miny strzela : ) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi