mirach Napisano 22 Marzec 2010 Napisano 22 Marzec 2010 Hej Praca zrobiona w pare wieczorow w ramach odpoczynku od klientow. Najprawdopodobniej dodam jeszcze miernik poziomu wody z przodu, ale wrzucam do finisha. Ponizej 2 obrazki prosto z maxa i broszurka w ktorej mozna zobaczyc marna typografie i layout ;) Idea prosta - domowa wierzyczka obronna wygladajaca jak polaczenie sowy i czajnika. Max, Vray, darmowa HDRa. pozdrawiam mirach
mirach Napisano 22 Marzec 2010 Autor Napisano 22 Marzec 2010 to jest powrot do przeszlosci :) ta, pomyslalem ze moj toster jest samotny zdecydowanie zbyt dlugo :)
Gość fishinthewater Napisano 22 Marzec 2010 Napisano 22 Marzec 2010 hahah brakowalo mi czegos takiego...ciekawe, zabawne, mile dla oka etc. Gratuluje pomyslu i modelu... brawo :) bedzie jakis mikrofalo-czolg lub cos podobnego ? :) Pozdrawiam
Berger Napisano 22 Marzec 2010 Napisano 22 Marzec 2010 mirach:jesteś specem od tworzenia tosterów grozy czy czajników :) Świetne jak zawsze.
trosiek Napisano 22 Marzec 2010 Napisano 22 Marzec 2010 masz słabość do urządzeń kuchennych patrzę :P fajny :)
Idaho Napisano 22 Marzec 2010 Napisano 22 Marzec 2010 Ładny render, wymodelowane poprawnie ale... trochę bez pomysłu. Nadal jest to forma czajnika a już na pewno nie "morderca" - nazwa postu. Uważam że to powinno się tak różnic od czajnika jak Bumblebee od Camroo czy Starscream od F-22 Raptor. Jakbyś zamienił karabiny na kwiatki mógłbyś nazwać post czajnik hipis i też byłoby OK. Patrząc na ilość pracy w to włożonej wypada tak jakoś nijako. Brakuje mi trochę bardziej nowatorskiego podejścia do tematu. Pozdrawiam
Gość BiX Napisano 22 Marzec 2010 Napisano 22 Marzec 2010 hahaha, no to jest do kolekcji z tosterem :D Fajne, nie ma co! pozdrawiam, BiX
mirach Napisano 22 Marzec 2010 Autor Napisano 22 Marzec 2010 Dzieki za komenty :) slowiak: przyznam ze zastanawialem sie nad mikrofalowka, ale jak narazie nie potrafilem wymyslic niczego ciekawego z tym urzadzeniem :) mrozik: o kurcze... zaczynam sie bac :D tjviking: podziekować. Mam nadzieje ze max nie zacznie sie nagle wieszac z zazdrosci :) Brazniew: podziekować. trosiek: siedze w domu, freelancuje i gotuje, w koncu musialo sie na mozg rzucic :) Idaho: rozumiem twoje podejscie. Ale projekt byl dokladnie taki - urzadzenie domowe ktore z mala iloscia modyfikacji spelnia inną role. Nie chcialem robic z tego transformersa bo a) zajeło by mi to o wiele-wiele dluzej, b) jak dla mnie transformers to dosc ograny koncept. BiX: podziekować. pozdrawiam Mirach
09121986 Napisano 22 Marzec 2010 Napisano 22 Marzec 2010 hehe nawet manuala zrobiłeś :D Very nice ... fajnie jakby kiedyś te modele doczekały się jakiegoś shorta :) Jakby anglik to powiedział well done mate :)
aknochaco Napisano 22 Marzec 2010 Napisano 22 Marzec 2010 Niepatrzylem na nick :D ale po zobaczeniu pierwszego renderu od razu wiedzialem ze to ty :D Swietna pracka :D przypomina sie toster :D
Tomala Napisano 22 Marzec 2010 Napisano 22 Marzec 2010 aknochaco miałem dokładnie tak samo. Model full profeska. Tak jak pisałeś mirach, bez przesady żeby transformer nie wyszedł i jest świetnie. To co teraz odkurzacz? :D
plasti Napisano 24 Marzec 2010 Napisano 24 Marzec 2010 kurde czadowy, materialy na wypasie, fajna sprawa
Hynol Napisano 24 Marzec 2010 Napisano 24 Marzec 2010 Hahaha - to chyba wszyscy tutaj od razu poznali kto jest autorem :). Bardzo przyjemnie, chociaż ja jestem fanem tostera. Niezły pomysł z opisem. Gratki.
mirach Napisano 24 Marzec 2010 Autor Napisano 24 Marzec 2010 Ha, dzieki panowie :) Nie pozostaje nic innego tylko kontynuowac i zrobic odkurzacz.
Pawelkos Napisano 24 Marzec 2010 Napisano 24 Marzec 2010 Fajny pomysl i wykonanie, troche niektore shadery mi nie leza ale to juz pewnie kwestia gustu. Moze jakas krotka animka z udzialem czajnika i tostera ?
Gość Gosc Napisano 24 Marzec 2010 Napisano 24 Marzec 2010 wlasnie, jakis maly fight by sie przydal :D Battle Toaster vs Leathal Kettle :D
Camel Napisano 25 Marzec 2010 Napisano 25 Marzec 2010 Debiutujesz :D Nowy teapot do 3ds maxa 2011! xD No ba, jak nie 2011 to 2012 ;) Popieram tjvikinga - mały fajt :)))
mirach Napisano 25 Marzec 2010 Autor Napisano 25 Marzec 2010 Shadery sa jakie są, przydalo by sie prawde mowiac jakies konkretniejsze tekstury zrobic. Animka jest bardzo kuszaca, musze sobie rigowanie potrenowac, bo toster ma 6 nog i jakos to trzeba opanowac :)
Pawel Lipka Napisano 3 Kwiecień 2010 Napisano 3 Kwiecień 2010 Rewelka pomysl i realizacja. Ktos tu wspomnial, ze bez pomyslu, za malo odjechany. W moim odczuciu w sam raz..dalej mogloby juz nie budzic tak mocnych skojarzen z czajnikiem, ze szkoda dla efektu humorystycznego;) tak mysle, ale moze to ograniczenia mojej wyobrazni. Anyway, git!
Rekomendowane odpowiedzi