vision3d Napisano 19 Kwiecień 2010 Share Napisano 19 Kwiecień 2010 jakis czas temu pokazywalem WIPa i w koncu udalo mi sie doprowadzic do konca ta prace. Renderowane w maxie + duzo zabawy w shopie (m.in. błotko). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 19 Kwiecień 2010 Share Napisano 19 Kwiecień 2010 ekstra! bardzo ładnie wyszło :) świecone hdrką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 19 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2010 tak, hdr'ka,. prosto z parku moczydło;) jak widac nie trzymalem sie slonecznej kolorystyki, finalnie przygasilem dosc mocno scene. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 19 Kwiecień 2010 Share Napisano 19 Kwiecień 2010 Ło! mega fajnie to wygląda jak zwykle świetnie :) ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weapon Of Choice Napisano 19 Kwiecień 2010 Share Napisano 19 Kwiecień 2010 Bardzo ładnie, troszkę błotko mi nie podchodzi, nie ma na zderzakach a na całym boku jest ;) Osobiście bardzo podoba mi się ten samochód, jeden z moim favów z pickupów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 19 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2010 no akurat tak mu sie udalo omijac kaluze ze nie pochlapal zderzakow;) moj tez jeden z ulubionych pickupow, dlatego go renderuje po raz -nty;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 19 Kwiecień 2010 Share Napisano 19 Kwiecień 2010 dobra to wysle fote jak mnie kolega niesie z imprezy, ustawisz zamiast niego fure i bede mial na naszą-klasę :) a na poważnie wyszlo super, w testach brakowalo jeszcze realnych odbić. Pierwsze co sie rzuca to sterylny chrom i lampa przy ubłoconym nadkolu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 19 Kwiecień 2010 Share Napisano 19 Kwiecień 2010 fajw stars!!! :D to chyba jedyna bryka do ktorej sie wygodnie zmieszcze:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 19 Kwiecień 2010 Share Napisano 19 Kwiecień 2010 :( Pienć gwiastek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolwik Napisano 19 Kwiecień 2010 Share Napisano 19 Kwiecień 2010 Wyszło super! Gratki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avant.garde Napisano 19 Kwiecień 2010 Share Napisano 19 Kwiecień 2010 Na prawdę bardzo dobra robota, ale przyczepię się - jak już wspomniał Weapon of Choice, błotko trochę daje nierealistyczny efekt - zderzaki i felgi świecą się jak psu jajeczka (nawet opony są czyste), a na nadkolach błotko. Ale całość na prawdę bardzo dobrze się prezentuje - gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 20 Kwiecień 2010 Share Napisano 20 Kwiecień 2010 Noo teraz z brudem juz jest cacunio, ewentualnie w ramach wariacji moznaby pokusic sie o inne pochodne zabrudzen chromu, ale to juz pikus. Piekna robota. Trzymasz poziom! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 20 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2010 dzieki za komenty, moze jeszcze to troche pomecze i chlapne blotem tu i tam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 20 Kwiecień 2010 Share Napisano 20 Kwiecień 2010 Jak będziesz męczył to zrób coś ze światłem bo na zdjęciu jest z prawej strony a na renderze bardzo rozproszone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 22 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2010 poszedlem za rada kolegow i zmienilem co nieco;) dajcie znac czy poszlo to w dobrym kierunku: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 22 Kwiecień 2010 Share Napisano 22 Kwiecień 2010 Dla mnie rewelacja :) chyba sie lepiej nie da. Oczywiście mozna dalej, czyli kurz na lakierze i slady zaschnietej wody na szybach, koncert życzeń. 5 * więcej też bym dał jakby było można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 22 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2010 no to juz nie mecze:) i biore sie za nastepna lokacje;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matizlob Napisano 22 Kwiecień 2010 Share Napisano 22 Kwiecień 2010 lusterko boczne ma dwa odbicia, trzeba wybrać albo jedno albo drugie hehe :) a ze zmian dużo dał cień pod autem i z boku, świetnie wyszło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 22 Kwiecień 2010 Share Napisano 22 Kwiecień 2010 lusterko ma jedno odbicie a drugie to cień... jak sądze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 22 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2010 VS_ - kostka sie nie sugeruj, renderowane takim samym szkielkiem co w aparacie, wiec odchylenie jest raczej nieznaczne (albo ja slepy jestem;P ) matizlob - odbicie jest jedno, to po lewej to jest cien;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 22 Kwiecień 2010 Share Napisano 22 Kwiecień 2010 Teraz jest super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 22 Kwiecień 2010 Share Napisano 22 Kwiecień 2010 już wcześniej dałem 5 gwiazdek, ale ten render wygląda jeszcze lepiej, ucz mnie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 22 Kwiecień 2010 Share Napisano 22 Kwiecień 2010 wypasator ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 22 Kwiecień 2010 Share Napisano 22 Kwiecień 2010 swietne! popraw perspektywe (az dziw, ze nikt tego nie widzi?!?) i bedzie pieknie! lusterko boczne ma dwa odbicia, trzeba wybrać albo jedno albo drugie hehe :) a ze zmian dużo dał cień pod autem i z boku, świetnie wyszło :) I weź tu se bierz komentarze do serca:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 22 Kwiecień 2010 Share Napisano 22 Kwiecień 2010 (edytowane) Zostawiłbym go jednak bez błotka, teraz wygląda trochę jak z innej bajki. Po jeździe w takich warunkach, gdzie błoto jest aż na lampach cała reszta samochodu wyglądała by zdecydowanie mniej czysto, nie wspominając o samych oponach:) Trochę to na siłę wyszło. Myślę, że z tym samochodem można by się było pokusić o ciekawszą lokację. Jakieś wzniesienie z luźnej ziemi, czy piachu, agresywniejsze ujęcie. Tutaj dodatkowo dziwny efekt dają budynki widoczne w tle, które przynajmniej według mnie przekłamują skalę samochodu, który z kolei wydaje się być za mały. Edit: sam model oczywiście ekstra, hehe:)) Dodam jeszcze, za co może posypie się na mnie trochę gromów, że jestem przeciwny temu co się czasem widzi tutaj na forum, a konkretnie lekkie 'prze-achowanie' niektórych prac ze względu na ich autora. Są osoby, które przyzwyczaiły nas do świetnego poziomu prac, do zrywających majty wizek, ale nie powinno się to przekładać na bezkrytyczność tego co pokazują, bo i tym osobom może zdarzyć się jakieś faux pas, mogą mieć gorszy dzień, co skutkuje jakimiś niedociągnięciami. Wręcz przeciwnie, szczególnie u tych osób powinniśmy zaostrzyć nieco ocenę, a już na pewno nie bać się krytyki, która każdemu się przydaje. Nie bijcie:)) W zadośćuczynieniu postawię browarka kiedyś;p Pozdr Edytowane 22 Kwiecień 2010 przez Touch 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 22 Kwiecień 2010 Share Napisano 22 Kwiecień 2010 Dodam jeszcze, za co może posypie się na mnie trochę gromów, że jestem przeciwny temu co się czasem widzi tutaj na forum, a konkretnie lekkie 'prze-achowanie' niektórych prac ze względu na ich autora. Są osoby, które przyzwyczaiły nas do świetnego poziomu prac, do zrywających majty wizek, ale nie powinno się to przekładać na bezkrytyczność tego co pokazują, bo i tym osobą może zdarzyć się jakieś faux pas, mogą mieć gorszy dzień, co skutkuje jakimiś niedociągnięciami. Wręcz przeciwnie, szczególnie u tych osób powinniśmy zaostrzyć nieco ocenę, a już na pewno nie bać się krytyki, która każdemu się przydaje. Nie bijcie:)) W zadośćuczynieniu postawię browarka kiedyś;p Masz rację. Ale myślę, że jeśli brać pod uwagę "uczciwość" użytkowników to część chyba ocenia niektóre prace pod względem swoich umiejętności - "jest lepsze od mojego o wiele, nie potrafiłbym takiego super efektu osiągnąć więc jest super" :) Sam tak oceniłem tę pracę. Wg. mnie na forum panuje taka atmosfera, że jeśli ktoś nie pokaże czegoś na serio super duper a skomentuje negatywnie pracę jakiegoś mistrza to zostaje natychmiast zakrzyczany - "a pokaz swoje prace, a co ty o tym wiesz" itp. Owszem - czasem jest to czepialstwo, ale czasem po prostu coś się komuś nie podoba. I ma przecież prawo. Co prawda skomentowałem tą prace już... ale jak tak codziennie czytałem posty i napatrzyłem się na te rendery to kurde... nie pasuje mi tło:) Nie jest kompletnie do kitu, ale moim zdaniem ten samochód wyglądałby lepiej gdzie indziej - las, miejsce gdzie tną drzewa - zaprzęgnięty do roboty. Bo materiały ekstra - to nadal muszę podtrzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 22 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2010 uwagi baaaardzo mile widziane:) tlo robione dosc na szybko (jak ja to mowie: pizdzilo strasznie wialo i zimnica;) ), wiec jak na mnie niejest takie zle hehe;) przy nastepnych projektach (takich bardziej nastepnych;), bo kolejna praca bedzie na moim jeszcze tle) bede staral sie miec wsparcie pierwszoligowego fotografa, tak by kompozycyjnie i renderingowo gralo to naprawde dobrze:) kazde uwagi sa dla mnie cenne i ciesze sie ze od 'tych lepszych'(bron Boze zebym sie uwazal za naj naj tutaj:) wymaga sie wiecej, bo to przewaznie daje pozytynwego kopa. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Lipka Napisano 23 Kwiecień 2010 Share Napisano 23 Kwiecień 2010 Chcialem takiego miec, ale wszyscy dookola zaczeli mnie uswiadamiac, ze to wiocha:( Ze rzuca sie w oczy, ze dla redneckow,itd hehe A render fajowy. Dla mnie bloto jest bardzo dobrze dobrane. Calosc mocno przekonujaca, rejon drzwi troche odstaje realizmem od przodu i tylu jak tak odizolowac, nie masz takiego wrazenia? Jest jakby zbyt sterylny, ale te jasne poltony odbieraja jakas soczystosc lakierowi, nie czuje, ze moge polozyc na nim reke;) Mnie najbardziej ekscytuje przod tego auta, wiec pewnie inaczej bym go kadrowal, ale to jak z pannami... Kazdy ma swoje ulubione czesci ciala hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graqu Napisano 23 Kwiecień 2010 Share Napisano 23 Kwiecień 2010 Super ! Fajnie że dodałeś zabrudzenia to wygląda realistyczniej bo -w trójwymiarze wszystko takie sterylne :) Można pomylić z normalną fotografią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacynt Napisano 28 Kwiecień 2010 Share Napisano 28 Kwiecień 2010 (edytowane) trzyma poziom! Edytowane 28 Kwiecień 2010 przez jacynt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 28 Kwiecień 2010 Share Napisano 28 Kwiecień 2010 Tak go ubłociłeś a szyby świecą się jak psu jajca :) No to ja w swoim autku po przejażdżce po warszawie po jednym dniu od mycia mam przykurzony lakier i szyby do czyszczenia :) http://carphotos.cardomain.com/ride_images/3/2678/2561/31693780012_large.jpg tak trochę na szybach, lusterkach i klamkach Teraz kadr... render wygląda jak zdjęcie z cyfrufki :) To dobrze bo zonacza, że jakość jest bardzo dobra. Ale bardzo niekorzystnie przedstawiony duuuży wóz na napaćkanym tle. Za dużo oddechu po kilku stronach, przez co wygląda jak połączenie zdjęcia z allegro ze zdjęciem pamiątkowym właściciela :) Trochę płaskie to niestety. Nawet rozmycie na przednim planie nie pomaga. No kto tak fotografuje samochody? :) Takie monstrum do terenu warto by pokazać bliżej, więcej, przy innym kącie. Może w innej sytuacji? Może bardziej na jednolitym tle, mniej odciągającym uwagę potencjalnego odbiorcy? Może po prostu skręcić koła, lekko przodem , może lekko załamać symetrię? Sama praca bardzo dobra, włożyłeś w to sporo wysiłku. Całe to otoczenie, model, shadery, podmalówki... ale zabrakło tak naprawdę dobrego pomysłu. Ot kolejne autko tym razem lekko umaziane. Ale i tak cie lubimy ;) Więc FÜNF stars zasłużone :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 28 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2010 nie zdazylem umyc progow, tylko na szyby starczylo czasu;) tlo faktycznie nie jest zbyt ciekawo, wszystko sie dosc zlewa. Nastepne shoty bede staral sie robic znacznie ciekawsze;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MLoDY47 Napisano 1 Maj 2010 Share Napisano 1 Maj 2010 5 ode mnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi