artzgodka Napisano 21 Kwiecień 2010 Share Napisano 21 Kwiecień 2010 Witam czy używa już ktoś Win7(64) i jak to realnie wygląda jak działają programy w tym 3D jak z wydajnością i ile realnie potrzeba RAM obecnie mam 4GB proszę o info ponieważ noszę się z zamiarem kupna tego systemu niestety XP32 już nie daje rady pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 21 Kwiecień 2010 Share Napisano 21 Kwiecień 2010 alles gut :) przesiadaj sie śmiało, co do ramu to styknie, no chyba że jakieś mega hiper sceny robisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 21 Kwiecień 2010 Share Napisano 21 Kwiecień 2010 działa. Ale ze wiadomosc za krotka, to dopisze ze to ile ramu potrzebujesz wynika tylko i wylacznie z tego co robisz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 21 Kwiecień 2010 Share Napisano 21 Kwiecień 2010 JA ZDECYDOWANIE POLECAM win7. Od pół roku tak rpacuje i chwalę sobie stabilność. Jeden raz coś się przywiesiło. Mam 8 Giga i jak na razie nie specjalnie to wykorzystuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artzgodka Napisano 21 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2010 JA ZDECYDOWANIE POLECAM win7. Od pół roku tak rpacuje i chwalę sobie stabilność. Jeden raz coś się przywiesiło. Mam 8 Giga i jak na razie nie specjalnie to wykorzystuję. OK dzięki dobrze wiedzieć, wiec czas się przesiąść a jeśli można spytać na jakiej płycie głównej masz te pamięci?? i czy w modułach 2GB? może tez bym sobie dokupił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 21 Kwiecień 2010 Share Napisano 21 Kwiecień 2010 to już dosyc stara i niezbyt dobra płyta główna Asus P5Q Pro.Nic rewelacyjnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artzgodka Napisano 21 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2010 hm ja mam Asus P5k - więc chyba też powinna pociągnąć jakieś 6GB RAM dzięki za info pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty Napisano 21 Kwiecień 2010 Share Napisano 21 Kwiecień 2010 kurde ja mam win 7 od 2 tygodni i wczoraj mi na nim internet padl natomiast na xp nadal hula mi net. Mam neostrade i liveboxa.Sorry za offtopa i help!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 22 Kwiecień 2010 Share Napisano 22 Kwiecień 2010 Odkąd się przesiadłem na wn7 64 ani razu nie padł mi max z winy pamięci. Akurat 64 bity dają sporo jak masz 4gb ramu. Wal śmiało, żałować raczej nie będziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 22 Kwiecień 2010 Share Napisano 22 Kwiecień 2010 też jestem zadowolony . Choć raz udało mi się zabić maxa stawiając cylinder na świeżo zresetowanej scenie... drań nie dał rady nawet zapisać sceny jako rocovery .. i od nowa stawiałem cylinder. lapek lenovo +4gb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrupek Napisano 22 Kwiecień 2010 Share Napisano 22 Kwiecień 2010 a jak wypada porównanie win7 do win64xp, bo przyznam że miałem tego ostatniego i żadnej zwiechy nie uświadczyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 22 Kwiecień 2010 Share Napisano 22 Kwiecień 2010 Też miałem xp64 i nic nie działało tak jak należy. PS, Zbrush i Majka potrafiły się wysypywać na pusych scenach bez powodu w sumie. Niektóre programy w ogóle nie działały. A teraz mam Win7 x64 i jest lux. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PICsell Napisano 23 Kwiecień 2010 Share Napisano 23 Kwiecień 2010 Win7 vs xp64 - wygrywa 7, chociaż w xp nie miałem problemów. Sterowniki były bolączką tego systemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artzgodka Napisano 28 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2010 pomacałem Win 7 i XP oba 64 i zostałem jak na razie przy XP 64 wydaje mi się nieco wydajniejszy stabilność świetna tylko ze ta moja ver. to jest taka "nie ten tego ten" - już chyba właściwie nie można kupić tego systemu więc docelowo pewnie na Win7 będę musiał się przenieść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wichur Napisano 28 Kwiecień 2010 Share Napisano 28 Kwiecień 2010 Ja osobiscie uzywam Windowsa 7 i maxa x64 w pracy i musze powiedziec, że jestem zadowolony. Wydajność bardzo dobra. Ale do domowego kompa mam w planie zainstalowac XP x64, kiedys mialem i tez bylem zadowolony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 21 Maj 2010 Share Napisano 21 Maj 2010 Mój komp: HD4870 oraz phemon II 920 4GB DDR2 - win 7 professional x64 w stanie normalnego uzytkowania zużywa 37% pamięci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi