Ryjówka Napisano 3 Maj 2010 Share Napisano 3 Maj 2010 (edytowane) Witam :) Jestem tu nowa , i w sumie ryzykuję wgrywając tutaj coś swojego. Piszę to dlatego, bo zachęciła mnie do tego forum koleżanka, a będąc pod wrażeniem jej prac, oraz prac innych tutaj stwierdziłam że raz kozie śmierć i wrzucę kilka swoich. Liczę na konstruktywną krytykę. Edit - ustawiłam je chronologicznie :P[ATTACH=CONFIG]88356[/ATTACH] Edytowane 1 Grudzień 2012 przez Ryjówka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 3 Maj 2010 Share Napisano 3 Maj 2010 no! :) w końcu :D moje zdanie znasz :D jak zwykle smoki w najlepszej formie ;) i ciągle mnie rozwala Nocna Furia! :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 3 Maj 2010 Share Napisano 3 Maj 2010 Bardzo, bardzo, bardzo fajne packi proszę o więcej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 3 Maj 2010 Share Napisano 3 Maj 2010 Fajnie smoczysz. Nad bryłką pracuj. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 3 Maj 2010 Share Napisano 3 Maj 2010 (edytowane) swietna sprawa, wreszcie widze smoki ktore maja jaja, a nie jakies cip**aste niby smoki, to mi sie podoba, masz fajna wyobraznie,podobaja mi sie bardzo koncepty!:) zeby to byla fotka.pl to bys miala 10tke slicznie fotunie i zapraszam na moj profilek !!! Boshe! to jest swietne! a ze to nie jest fotka, tylko max3d.pl to jestes pod moja subskrycja ;p i czekam na wiecej! :) ODP: edytowalem zeby nie zasmiecac ;p hah cos sie tego tylka uczepiliscie,a przeciez nie jest taki dopracowany :)) no ale skoro tak, to czuje ze niedlugo narysuje jakis kolejny tyleczek ;)) Edytowane 3 Maj 2010 przez Swiezy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryjówka Napisano 4 Maj 2010 Autor Share Napisano 4 Maj 2010 No to kolejne dwie moje pracki, już nie smocze ;) Oraz jeden Work in progress. Będę bardzo wdzięczna za wszelkie podpowiedzi, uwagi Taki stworek sobie miał być do karcianki: Wilczek - taki dość szybki art. Ludzi rysuję rzadko, toteż sporo muszę nad nimi popracować. Wszelkie uwagi, rady, podpowiedzi mile widziane :) Fan art z Hellboya2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 4 Maj 2010 Share Napisano 4 Maj 2010 calkiem calkiem fajnie ;) podoba mi sie z jakim rozmachem to robisz, nie zostawiasz pustych przestrzeni, jak ja patalach xd hm faktycznie nad anatomia przydaloby sie popracowac, choc w sumie sprawia wrazenie dosc poprawnej ;) no wilczek fajny tylko lapa troche padacznie za prosta, jakby lokcia nie mial, ale rozumiem stad ten placz xD pies z obroza calkiem fajnie wyszedl, choc moze troche bardziej jak kot taki prężny ;p brakuje troche plynnosci form w nim, hm jakby lapy przednie, barki, brzuch itp kazde bylo na innej plaszczyznie,no i ostatnia tylnia lapa w ruchu w przeciwienstwie do innych, moze warto by bylo ja postawic?:) na temat technik niestety wiele Ci nie powiem, jedynie wrazeniach i naturalnosci ;)) a i chyba nie zauwazylas edita dalem pod wczesniejszym komentem w odpowiedzi bo nie chcialem zasmiecac;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tasior Napisano 4 Maj 2010 Share Napisano 4 Maj 2010 Oglądam twoją teczkę i mam odczucie jakbyś przechodziła od skrajności w skrajność. Konkretnie chodzi mi o to, że na pierwszych obrazkach pokazałaś "odpicowane" praktycznie dociągnięte prace...W drugim smoczku razi mnie brak przestrzenności...kontrastu...po prostu nie czuć bryły... Przy drugiej odsłonie pokazujesz nam zupełnie coś innego...może poza stworkiem... taką luźną krechę...techniczne uwagi przedmówcy jak najbardziej imo trafne.... Głównie podoba mi się w Twoich pracach jedno....to że właściwie już na starcie pokazałaś swój styl...niby jest rozbieżność w dopracowaniu i kresce...ale jest jeszcze coś....ten charakterystyczny błękit....lubię ten kolorek :) Czekam na następne prace :) PS: I czego było się bać zakładając ten wątek? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryjówka Napisano 4 Maj 2010 Autor Share Napisano 4 Maj 2010 Może dlatego że trochę niechronologicznie te prace pookładałam i tka byłoby lepiej oglądać ;P -Zielony smok powinien iść pierwszy, biały drugi, brązowe - trzecie ;) Wilczek jest luźny traktowałam go jako speed paint, a ludek po prostu jest niedokończony jeszcze co tez zaznaczyłam ;) A bać nie wiem.. dużych złych ludzi? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 4 Maj 2010 Share Napisano 4 Maj 2010 haha ;p to ustaw linki i po krzyku, ja tu takich nie widze, nie boj sie tu dresy z bramy Ci nie wyjda ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryjówka Napisano 4 Maj 2010 Autor Share Napisano 4 Maj 2010 Ustawiłam teraz chronologicznie ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 4 Maj 2010 Share Napisano 4 Maj 2010 nom teraz elegancko a moglabys mi doradzic? tam rzucilem pytanie ale nikt tego nie zauwaza w swojej teczce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad11 Napisano 6 Maj 2010 Share Napisano 6 Maj 2010 Prace są ładne i robią wrażenie. Są dopracowane i widać że umiesz malować, zawodzi natomiast modelowanie brył. Spróbuj poćwiczyć jakieś rysunki anatomiczne i takie rozegranie walorem żeby pokazać ciało w przestrzeni - jako bryłę. Zarówno smoki jak i długowłosy wydają mi się dosyć 'płaskie'. W każdym razie dobrze Ci idzie, czekamy aż pokażesz coś jeszcze, pozdrawiam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryjówka Napisano 17 Maj 2010 Autor Share Napisano 17 Maj 2010 Dalej dalej ręce gadżeta! A na pewno dalej rysowanie pracki :P tło skończyłam, chyba że jakieś ciekawe sugestie co od niego się pojawią, będę za wszystkie rady wdzięczna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 haha :D troche ma ręce rozhuśtane jak goryl ;p no i już o jego lewym barku Ci wspominałem ;) wygląda jak wybity, nakreślałem Ci jak by mógł powrócić na swoje miejsce, no ale rozumiem to dużo poprawki by było ;) aj no i walec chyba mu przejechał po jego prawej dłoni, daj mu troche kości, troche jak szmatka wygląda ;p może przykuj go do ściany żelaznymi obwalutami to będzie naturalniej wyglądał ;p jego lewe biodro wygląda jak oddzielny gragment, jakby kamien miał w spodniach ;) wogole sie wyróżnia bardzo z całej figury. Pozatym bardzo fajne ciepłe kolory ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 Nie oddzielaj tak mięśni od siebie. Poszukaj sobie jakiejś referencji i przestudiuj przejścia między poszczególnymi partiami. O barku kolega już wspomniał. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 (edytowane) Jako eksperyment zabawie się ta wersja nanosząc na rękę trochę jasnego waloru z twarzy i trochę ciemnego z pod pachy. Jest to błąd bardzo często popełniany przez młodych grafików którzy zamiast lokalnej skali waloru, operują skala globalna dla całego obiektu, czy nawet sceny. Efekt sprawił ze nasza ręka wygląda teraz nienaturalnie i zbyt wypukło w porównaniu do reszty ciała . ktoś tu nie odrobił lekcji cały tut tutaj http://max3d.pl/forum/showpost.php?p=912278&postcount=82 edit dla ryjówki :) Edytowane 17 Maj 2010 przez Coyote Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 To do mnie, czy do Ryjówki ? :D. Ale prawda, mógłbym zapodać tego prześwietnego tutka - już nie trzeba szukać refki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryjówka Napisano 18 Maj 2010 Autor Share Napisano 18 Maj 2010 Dzięki za świetnego tutka ;) postaram się powprowadzać zmiany i wysłać już lepszą wersje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 chcesz to Ci strzele fote na tą refke, jestem podobnej budowy ;p w piwnicy ściane ceglaną mam, wezme kose i będzie git ;p drzwi mogą jedynie troche nie pasować i włosy xD a tutorial świetny! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryjówka Napisano 18 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2010 (edytowane) Taki szkicu szybki na razie, czekam na uwagi :) Edytowane 19 Lipiec 2010 przez Ryjówka podrysowane skały w tle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 18 Lipiec 2010 Share Napisano 18 Lipiec 2010 Dobrze wyglada w miniaturze, nie zepsuj tego nakladajac detal! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 Master Kekai? No prawie =], ładne, ładne... j/w Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 Super wygląda, no i te skały... Tylko że znowu smok ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 ej ja też chce tak! kiedy można się z Panią umówić na korepetycje ze smoków? a sam smok to istny harpagan, świetna dynamika, lekkość wreszcie ktoś rysuje smoki z jajami a nie jakieś pedalskie jaszczurki dla ubogich. tak trzymać! byle częściej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryjówka Napisano 19 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2010 No ja wiem, że znowu smok ale co ja poradzę że tak jakoś jak mam zły humor to mi smoki po głowie latają ;) Dobra jak mnie znowu najdzie wezmę się za coś innego ;P Poza tym być może kilka smoków do gry przeglądowej będę miała wykonać to to jedne z nich i mam wymówkę żeby znowu robić moje ulubione smoki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 Chris Scalf - ten pan chyba też lubi smoki. i co fajne nieźle tradycyjnie ogarnia temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryjówka Napisano 19 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2010 Świetny link, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryjówka Napisano 7 Październik 2010 Autor Share Napisano 7 Październik 2010 No to tak wreszcie znowu na chwilę usiadłam do rysowania. Jakoś wena kompletnie mnie opuściła ostatnimi czasy. Mam nadzieję, że uda mi się zmotywować do działania. Skończyłam starego śmiecia. Może nie jest super wypaśny ale 2 raz człeka na kompie robie wiec w sumie jak na 2 raz jestem dość zadowolona. Wszelkie uwagi, błędy, pomysły z wielką chęcią przeczytam. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 hellboy rzadzi:D, wydaje sie byc oko jedno za male i ta reka z wlocznia jakas taka polamana, a tak po zatym idealnie jak z filmu:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryjówka Napisano 7 Październik 2010 Autor Share Napisano 7 Październik 2010 Ta z reką miałam wybitny problem ale już sama nie wiedziałam jak to poprawiać. Stwierdziłam więc że następnym razem po prostu się przyłożę do fazy szkicu bardziej :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 hej! kiedy znów zawitasz do nas?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryjówka Napisano 1 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Taki cykl robiony sobie dla siebie z czystą przyjemnością i w ogóle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 1 Kwiecień 2011 Share Napisano 1 Kwiecień 2011 ah te kreseczkowaniaaaa, naprawdę opanowałaś te pisaki czy to tusz do perfekcji. design potworków jest suuper :>>> fajnie że jednak to pokazałaś w teczce i szkoda ze nie pokazałaś wszystkiego :) PS: byłyby z tego prześwietne ilustracje do książki :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 2 Kwiecień 2011 Share Napisano 2 Kwiecień 2011 No super doczekałem się nowych prac ;) no rzeczywiście ilustracje bezbłędne, bardzo fajnie się prezentują warto było poczekać ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 2 Kwiecień 2011 Share Napisano 2 Kwiecień 2011 powiew świeżości bardzo ładne minimalistyczne ilustracje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 2 Kwiecień 2011 Share Napisano 2 Kwiecień 2011 powiew świeżości Dziękuje,to urocze ;* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 2 Kwiecień 2011 Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Fajne te stworki..przypominają mi zwierzaki z Okami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryjówka Napisano 28 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2011 Ojej dawno tu mnie nie było ale jakoś rysowanie musiałam odłożyć na dalszy plan. Dzisiaj mnie wzięło na poszkicowanie więc jego efekty wrzucam I kolorki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryjówka Napisano 28 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2011 up Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryjówka Napisano 25 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2012 (edytowane) Dawno mnie tu nie było, wrzucam 3 pracki Edytowane 25 Lipiec 2012 przez Ryjówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 25 Lipiec 2012 Share Napisano 25 Lipiec 2012 Siemano, bardzo fajny up! Widać że lubisz rysować laseczki i są bardzo przyjemne w odbiorze. ;) Jakbyś do tego postudiowała trochę anatomię dłoni już w ogóle byłoby super miodzio, bo te jasne plamy co miały wyłowić wypukłości od paliczków czy kości śród ręcza są trochę nie trafione. Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów, nie zatrzymuj się! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 25 Lipiec 2012 Share Napisano 25 Lipiec 2012 Na dwóch pierwszych ciało w perspektywie IMO nie gra. Za to trzecia opcja pełen wypas. Lubię taki styl komiksu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 25 Lipiec 2012 Share Napisano 25 Lipiec 2012 Brakuje ciut głębszych odcieni na skórze no i dłonie zdecydowanie za duże. W pierwszej pani ogólnie zachwiane proporcje są ale zapowiada się ciekawie i fajnie malowane. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 25 Lipiec 2012 Share Napisano 25 Lipiec 2012 ostania laska jest mega :) masz bardzo fajne prace :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryjówka Napisano 25 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2012 Dzięki za komentarze. Z dłońmi zawsze mam duży problem - ale cóż ćwiczenie czyni mistrza ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudek Napisano 25 Lipiec 2012 Share Napisano 25 Lipiec 2012 trochę męskie te Twoje kobitki :> więcej szkiców przed finalnym rysunkiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryjówka Napisano 26 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2012 Wydaje mi się, że tak trochę z kobitkami mam, że dużo daję im męskich cech zamiast delikatnych i subtelnych kobiecych. Wrzucam kolejną - tym razem WIP. Wszelkie uwagi i krytyka mile widziana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryjówka Napisano 27 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2012 finito Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 27 Lipiec 2012 Share Napisano 27 Lipiec 2012 No całkiem ciekawie, zazdroszczę wyczucia waloru. ;) To taka ma być dynamiczna/statyczna ilustracja? trochę ciasno i niejasna sytuacja. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi