slim_sandman Napisano 7 Maj 2004 Share Napisano 7 Maj 2004 Witam wszystkich, tak sobie śmigam po forum i myśle sobie że wrzuce tu mojego Golfika, bo narazie myśle że idzie mi nieźle (w porównaniu do Focusa), a nie chciał bym go skopać. Napiszcie jak znajdziecie coś co można by poprawić. Z góry dzięki. P. S. to jest mój drugi model jaki zamieszczam na forum, pierwszy możecie zobaczyć tu: http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=10803 [Wyedytowany dnia 20-6-2004 > slim_sandman] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Maj 2004 Share Napisano 7 Maj 2004 ladne:D ale wyglada jak popekany (nie wiem jak to powiedziec:)) chodzi mi o to ze te szpary wygladaja jakby byly osobno i wyglada jakby mial sie zaraz rozleciec:):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 7 Maj 2004 Share Napisano 7 Maj 2004 napewno ładniejszy niż focus :> z tego co pamietam to Loozack bardzo lubi ten samochód wiec sie bój :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 7 Maj 2004 Autor Share Napisano 7 Maj 2004 Jest taki popękany bo go właśnie podzieliłem, miałem się wziąść teraz za każdą część z osobna i dodać troche szczegółów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 7 Maj 2004 Share Napisano 7 Maj 2004 biedny Golfik :( a te koła (felgi + opony) to sam robiłeś ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 7 Maj 2004 Autor Share Napisano 7 Maj 2004 wiem że patrząc na reszte samochodu dość trudno w to uwierzyć ale męczyłem się nad nimi cały dzień i dałem rade, nawet chyba podobne wyszły Nawet dam fotke: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 7 Maj 2004 Share Napisano 7 Maj 2004 no to nawet ci nieźle wyszła, ale proponuję, żebyś nad autem też jeszcze trochę posiedział ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 7 Maj 2004 Share Napisano 7 Maj 2004 Golfa to on mi nie przypomina :| pracuj dalej pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 7 Maj 2004 Share Napisano 7 Maj 2004 Felgi i opony jak dotąd są najlepsze. Co do karoseri to musisz pracować nad nią i musisz się przyłożyć do przody bo nie przyponina golfa 4, natoniast tył przypomina :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giegu Napisano 7 Maj 2004 Share Napisano 7 Maj 2004 Eno Kryhas, golfa nie widziałeś?? :P:P Przód właśnie jest prawie jak golf IV natomiast tył jest gorszy i przypomina raczej wcześniejszego braciszka nr III, ale fele i opony są wyk**r*wiste!! phehe:) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 7 Maj 2004 Share Napisano 7 Maj 2004 ehh...nie tylko loozack ma sentyment do tej furki...podstawa niemieckiej motoryzaji zasługuje na coś wiecej nish wielkie dziury i przedziwne nadkola...nie wiem zupełnie skąd ich kshtał wytrzasnąłeś ;) popraw się...bo psujesz krew fanom VW;) pozdrawiam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 7 Maj 2004 Share Napisano 7 Maj 2004 no duzo lepiej niz focus felgi i opona bardzo dobre ale nad reszta to jeszcze musisz popracowac i go wygladzic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 7 Maj 2004 Autor Share Napisano 7 Maj 2004 Dzis się szykuje długa noc, która zostanie poświęcona na karoserie :), brat poszedł do roboty na noc, mam cisze, spokój i maxa tylko dla siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 7 Maj 2004 Share Napisano 7 Maj 2004 no to polecam dokładne zapoznanie się z referencjami... http://speedycars.net/wallpaper/vw_golf.html (na samym dole) ...i do roboty :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 8 Maj 2004 Autor Share Napisano 8 Maj 2004 Wielkie dzięki za linka, bardzo się przyda w dalszej pracy, a jak narazie zamieszczam kolejną fotkę, owoc nocnej pracy, zderzaczek. Wymaga jeszcze troche pracy, ale to później, najpierw trzeba zrobić coś żeby nie wyglądał jak popękany :) Wygląda chyba troche lepiej, od tego wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giegu Napisano 8 Maj 2004 Share Napisano 8 Maj 2004 Ni ma!!! :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 8 Maj 2004 Share Napisano 8 Maj 2004 Widze że robota idzie i to nawet ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 9 Maj 2004 Autor Share Napisano 9 Maj 2004 A teraz będzie tak nietypowo, wie ktoś co na to poradzić? Jak wczoraj kończyłem zabawe z maxem to zapisałem i wyłączyłem program tak samo jak setki razy wcześcniej, ale dziś jak chciałem otworzyć to niesteny nie otworzył jak setki razy wcześniej i wyskoczył ten screen. Może ktoś wie co z tym począć, na szczęście co jakiś czas zapisuje swoją prace w innym pliku, na wypadek gdyby coś nie wyszło, ale nie bardzo lubie robić coś dwa razy, szczególnie że wcześniej wyszło całkiem nieźle. Jak ktoś wie czy to się da jakoś ugryźć to porsze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saczek_XTRM Napisano 9 Maj 2004 Share Napisano 9 Maj 2004 świetnie Ci idzie chociaż nie wiem dlaczego ten modelik taki kanciaty(chyba bez smootha), ale oponka wyszła ci bosko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 10 Maj 2004 Share Napisano 10 Maj 2004 spróbuj przez merge a jak sie nieda to R.I.P :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 10 Maj 2004 Autor Share Napisano 10 Maj 2004 Próbowałem, nie da rady, więc zabieram się spowrotem do roboty a miałem już nadkole i drzwi :-( jak zrobie wrzuce screena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 12 Maj 2004 Autor Share Napisano 12 Maj 2004 Wrzycam sereena, żeby nie było że sie obijam, chociaż nie zrobiłem zbyt wiele, popracowałem troche nad przodem, zrobiłem coś żeby nie wyglądał jak by się zaraz miał rozpaść. zrobił bym więcej gdyby nie pewien incydent :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 Pracuj nad łączeniami. Przy klamce się gnie, i na dole dziwne cieniowanie przy progu. Fajnie wygląda. :-) Ps: Tez nie cierpie czegoś 2x robić. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honzik Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 hmmm jeszcze Qpa pracy przed Tobą ale ogólnie nieźle - - - - pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 6 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2004 Troszke mnie nie było ale wróciłem, nie zrobiłem przez ten czas za wiele ale to wszystko przez brak czasu. Niedługo wakacje więc praca pójdzie szybciej, obiecuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość eax Napisano 7 Czerwiec 2004 Share Napisano 7 Czerwiec 2004 Moze z tylu wloz mu lampy a\'la lexus? Z przodu brewki albo rzesy albo badlook, i do tego jeszcze jakis fajny bodykit i bedzie \"full wypas\", BTW obejrzyj sobie filmiki dahlback\'a(Golfik ma 900 KM) dla niego asfalt=lod, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 7 Czerwiec 2004 Share Napisano 7 Czerwiec 2004 możesz jakoś normalnie pokazać ten samochód meczy mnie to ciągłe przekręcanie głowy żeby zobaczyć czy jest prosto :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 7 Czerwiec 2004 Share Napisano 7 Czerwiec 2004 Po pierwsze to miejscami krzywo po durgie to możęsz zapakować z tyłu nowe lampu Helli (wyglądają podobnie jak V) Po trzecie zgadzam się z Sikhamem bo jak mamy szukać błędów to takie ułożenie troche utrudnia Ogólnie mówiąc ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 10 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2004 No dobra, troche drobnych poprawek i mam tyle. Teraz chciał bym się zabrać za światła, tylko że nie bardzo wiem jak. Z przednimi nie będę mimiał chyba większych problemów, bo poprostu wymodeluje środek, ale nei bardzo wiem jak zrobić tylne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 hehe i wszystko jasne :) to teraz czlowieniu zabieraj sie za poprawianie bladów zanim zaczniesz cos dalej modelowac :) jak poprawisz to i owo bedzie wygladac calkiem calkiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 11 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2004 z tym poprawianiem błędów to może być problem, bo to jest pierwszy model jaki modeluje w lowpoly i siatki już mam tak pokopane że masakra, a co element to inaczej jest robiony, więc w planie mam go skończyć, na poziomie takim żeby się go nie wstydzić, a następny to zrobić już wypas (chociaż myśle Pussik nie dorównam :). A teraz wrzucam swiatełko, to jest moje pierwsze światło które ma szansesię jakoś prezentować (patrz focus), więc nie zjedzcie mnie za mocno. Dalej nie bardzo wiem jak sobie z tyłem poradzić, więc prosze o pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 11 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2004 w tak zwanym międzyczasie zacząłem się bawić teksturami (bo chciałem mniejwięcej zobaczyć jak będzie wyglądał), poniżej widać efekty. Dalej nie pasuje coś ze światłem i nie bardzo wiem jak sobie z tym poradzić, może jakieś sugestie (był bym bardzo wdzięczny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 troche ta lampa wogieta miescami ... ale z materialami tego nie widac ... :) ladnie jest pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Masakras Napisano 13 Czerwiec 2004 Share Napisano 13 Czerwiec 2004 ten Golfik to mi sie w polowie podoba :D ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 13 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2004 i jeszcze troche się pobawiłem teksturkami i zrobiłem światło z tyłu i zakkręciłem proca :-) tak że teraz czas zamieszczonego niżej obrazka (tyłu autka) zajmuje mi już 1min 50 sec zamiast 2 min 40 sec Teraz moge robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 14 Czerwiec 2004 Share Napisano 14 Czerwiec 2004 hej zrób takie felgi :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 14 Czerwiec 2004 Share Napisano 14 Czerwiec 2004 te felgi wygladaja jak od Simoni Racing, zreszta poszukaj gdziesz czarno szarego golfa od Simoni:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 14 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2004 Nie no z tymi flelami to chyba przegięcie, w planie mam zrobić lajtowego golfika z lekkim tuningiem, więc by troche nie pasowało, ale może na koniec :) Mała prośba, nie znalazł ktoś może fotki zacisków hamulca z mojej furki? [Wyedytowany dnia 14-6-2004 > slim_sandman] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 17 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2004 No i wakacje coraz bliżej, więc praca zaczyna iść coraz szybciej, zamieszczam renderek. Wydaje misię że cos jest nie tak z materiałem, ale nie wiem co można zmienić, jak wam coś wpadnie do głowy to napiszcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 25 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2004 Myślałem że pójdzie troche szybciej ale dobrze że chociaz tak idzie, kolejny renderek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 25 Czerwiec 2004 Share Napisano 25 Czerwiec 2004 No samochodzik prezentuje się całkiem nieźle. Gdybym mógł poprosiś o renda bez materiałów to by było super bo mam pare miejsc które chce spr. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 25 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2004 No problem. wrzuce jeszcze nawet siatke :-) Tylko prosze się nie smiać, moj focus był zrobiony z krzywych i surface, golfik to jest pierwszy moj projekt w low poly, więc siateczka też jest troche, hmmmm skopana :-p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 25 Czerwiec 2004 Share Napisano 25 Czerwiec 2004 LOW POLY? (hmmm nie zauwarzyłem) narazie nieźle Ci idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 25 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2004 wydaje mi się że to jest low poly :-) zaczynam od prostego kształtu, a potem mesh smoth, tylko że w moim wykonaniu to jest troche bardziej zakręcony prosty kształt :-p więc powinienem to chyba nazwać low high poly hehehe chyba że jest na to jakieś inne określenie, nie wiem, dopiero zaczynam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilot Napisano 25 Czerwiec 2004 Share Napisano 25 Czerwiec 2004 chyba chiales poweidziec POLY :] low poly mialo by o płowe mnie poly z tego co tutaj masz ;p Tak mi sie wydaje. Daj sietke bez meschsmooth ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 25 Czerwiec 2004 Share Napisano 25 Czerwiec 2004 Wysłane przez Pilot bez meshsmooth ;p i wtedy będzie Low Poly :) ps. odezwij się na gg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 25 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2004 proszę bardzo, bez mesh smoth, troche trwało zanim to wyłączyłem, ale jest (nie wspominam nic o tym ze już dawno powinno mnie nie być na kompie), wiem że popełniłem błąd, bo robiłem zbyt dokładną siatke, chciałem żeby było dokładnie a zrobiła się masa błędów. [Wyedytowany dnia 25-6-2004 > slim_sandman] [Wyedytowany dnia 30-6-2004 > slim_sandman] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Masakras Napisano 25 Czerwiec 2004 Share Napisano 25 Czerwiec 2004 hehe eno nie wiesz co wlasnie zrobilem :-) wpakowalem twojego Golfia jako tapete na pulpita :-) ... impresiv ...... hehe aaaa i zaliczylem dzis ta mate :D .... jeszczek wiesz co zostalo a pozniej max :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 25 Czerwiec 2004 Share Napisano 25 Czerwiec 2004 Dzięki za randa bez materiałów. Poniże są zaznaczone błędy: 1- krzywe lampy niedochodzące do karoserii 1a- niedochodząca klapa i kawałek słupka 2- wydaje mi się że tam jest troche krzywo (wklęsłe miejsce) 3- dzióry :] Narazie tyle znalazłem i myale że już nic nie znajde bo dobrze ci idzie. Aha jeszcze jedno :] Opone masz zabardzo kanciastą. [Wyedytowany dnia 25-6-04 > Kryhas] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 29 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2004 Dzięki Kryhas, właśnie wróciłem z wesela, więc dzis może jeszcze nie, ale jutro biore się za poprawki i coś wrzuce (o ile net mi będzie działał :-p) [Wyedytowany dnia 29-6-2004 > slim_sandman] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi