Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

A ja mogę serdecznie odradzić tę kawę z ekspresiku chibo za 2 stówki. Jak człowiek sobie policzy koszty tych wkładów to jest najdroższa kawa na świecie. Za to zwykłą kawę mają naprawdę kozacką.

• Odpowiedzi 106
  • Wyświetleń 7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Idealna kawa pobudzająca (przepis na kubek, nie szklankę ani filiżankę):

- 2 łyżeczki sypane (kawy),

- 3 łyżeczki cukru

zalać wrzątkiem do 3/4 a resztę uzupełnić mlekiem. Ale mlekiem, nie jakąś tam śmietanką:)

i jestem gotowy do dalszej pracy:)

Napisano

mleko to zło. wypadają od tego zęby i osteoporozę można złapać ;) fuuu...

czarna kawa z cukrem to jest to :)

Napisano
mleko to zło. wypadają od tego zęby i osteoporozę można złapać ;) fuuu...

czarna kawa z cukrem to jest to :)

zgadzam się w 100% :D

Czarna kawa, duuużżżoooooo kawy... kawa kawa...

nie będę się chwalił rekordami, ale można ostro przedawkować jak się człek zapomni... :P

pozdrawiam!

P.s.

Kawa tylko z expresu(świeża), rozpuszczalna tylko w akcie desperacji...

Napisano

Ja złapałem się na tym, że wypijam 8-10 kaw dziennie i ... przerzuciłem się na yerba mate :p Przez pół roku nawet nie spróbowałem kawy, ostatnio miałem większy zapier... i wypiłem kubeczek ale pół na pół z mlekiem, raz jakąś rozpuszczalną. Bez kawy można żyć, choć jakieś siedem miesięcy temu bym w to nie uwierzył.

Napisano

Ja nie wiem jak mozna pic yerba mate :P . ale jestem zwolennikiem ze moze mnie zabic cokolwiek, byle bylo smaczne/przyjemne itp. błotka nie wypije, mam tylko jedno zycie szkoda sobie zalowac ;)

Napisano
Ja nie wiem jak mozna pic yerba mate :P . ale jestem zwolennikiem ze moze mnie zabic cokolwiek, byle bylo smaczne/przyjemne itp. błotka nie wypije, mam tylko jedno zycie szkoda sobie zalowac ;)

Nom, normalnie - zasypujesz materko, zalewasz goraca woda i siorbiesz przez bombille. A tak na serio to moja zonka tez twierdzila, ze to ochyda, gorzkie itd. ale do czasu ... az nie kupilem sobie matera drzewa cytrynowego i owocowej yerby. Dlugo sie nie nacieszylem a zona juz jest mateistka :p