Napisano 20 Czerwiec 201014 l Chi,chi jak zaczne mówić o sobie w liczbie mnogiej to dopiero będzie nie dobrze:D
Napisano 22 Czerwiec 201014 l Autor Ja coś tam wiecej mam. Dokoncze dzisiaj zbroje to wrzuce. Zostały mi naramienniki wiec nie wiele. Mafida i tak jest dalej ode mnie w postępie pracy :) Edit: Tak jak pisałem wrzucam update: Tunikę muszę dopasować do zbroi, ale to na końcu bo jeszcze dojdzie pas i coś tam jeszcze na przodzie. Do tego będzie inna poza :) Zbroja (górna część niema wzorków, które dorobię).
Napisano 22 Czerwiec 201014 l Autor Będą sandały jak zasłuży :P To jest szczegół wiec na samym końcu zrobię :) Edytowane 23 Czerwiec 201014 l przez Vega
Napisano 22 Czerwiec 201014 l Vega, zbrojka fajna, ale jakoś tak mi się wydaje, że te naramienniki jakoś plackowato wyszły. Nie wiem czemu może poprostu to moje jakieś dziwne odczucie.
Napisano 23 Czerwiec 201014 l Autor #Lucek: Masz zbliżenie tego "detalu". Robiłem to: standard int: 10, opcja drag, alpha zrobiona w PS. #Klicek: Mama? No to chyba synkowi pomożesz :D Powiesz co jest złe co dobre :) #Cyanide: Ten pierwszy jest taki zgięty bo on jest regulowany :P Reszta sztywna jak, jak, hmm... nie wiem :) Edytowane 23 Czerwiec 201014 l przez Vega
Napisano 7 Lipiec 201014 l No panowie coś się obijacie, bo temat umiera okrutną powolną śmiercią naturalną. Dłubiecie coś z tym dalej czy to już zostało rzucone w najgłębsze odmęty waszych umysłów? Szkoda by było gdyby nie doszło do walki (sondy) tych dwóch wojów. Pozdrawiam.
Napisano 7 Lipiec 201014 l Autor Ja robię. Zostało mi jeszcze tylko pochwa na miecz i drugi miecz z boku. Jednakże będę musiał zrobić od nowa hełm, chce poprawić twarz i dłonie. Mafida też pewnie robi ;)
Napisano 7 Lipiec 201014 l Ja robię tylko co innego akurat:D Achilles czeka w kolejce,dokończe napewno:) Pozdr:)
Napisano 7 Lipiec 201014 l No i ładnie idzie :] Główkę rzeczywiście jak Ci się chce to popraw (dowal Mafidzie:P) Czeka Cię jeszcze harówka z dłońmi co mnie osobiście troszkę póki co pokonuje, o czym się przekonałem przy robieniu rączek dla mutka. Mafida kończ co tam robisz i zabieraj się za Achillesa. Godd luck panowie, i nie pozwólcie wątkowi umrzeć.
Napisano 8 Lipiec 201014 l Nawet spoko, dłonie do poprawy, ale to pewnie wiesz:-) nie podobają mi się wiązania tej zbroi, za małe, za cienkie te sznurki, prawie tego nie widać, poza tym gość z takimi łapami sam by tego nie zawiązał:-)
Napisano 13 Lipiec 201014 l Autor Główkę rzeczywiście jak Ci się chce to popraw Niema czy się chce czy nie :P Góra każę :) nie podobają mi się wiązania tej zbroi, za małe, za cienkie te sznurki, prawie tego nie widać, poza tym gość z takimi łapami sam by tego nie zawiązał:-) Poprawione. Przeszukałem trochę o rzymianach i znalazłem takie wiązanie :) Na dużej części zdjęciach tak mieli. Dodałem miecz+pochwa po prawej oraz sztandar. Jeszcze chcę: #Zrobić pochwę do miecza po prawej, a miecz w prawej dłoni. #Poprawić twarz #Zrobić dłonie bo ich niema zbytnio ;) #Dodać nity do tarczy #Popracować nad zbroją #Dodać coś do mi wpadnie do głowy :) Chyba, że wy macie jakieś pomysły. Chciałem go posadzić na koniu, ale na koniu atakowali z lżejszą zbroją itd. Trochę się popsuła włócznia od sztandaru, ale to zaraz zmienię :) Pozdr.
Napisano 13 Lipiec 201014 l Proponowałbym aby, tarcza może była na plecach, a sztandar i miecz w ręce. Oczywiście można także sztandar jakoś na plecy zaczepić. Uważam że tak by wyglądało o wiele lepiej.
Napisano 13 Lipiec 201014 l Tak się teraz przyjrzałem i chyba powinieneś poprawić piszczel bo jest jakiś dziwny i nie wiem czy szyja w miejscu gdzie są te ścięgna po bokach nie jest za szeroka.
Napisano 13 Lipiec 201014 l Ma parę braków anatomicznych ale ogólnie jestem pod wrażeniem. Solidna robota Vega!
Napisano 14 Lipiec 201014 l I te blachy boczne w hełmie popraw,jakieś takie glutowate mi się wydają:) Jak na pierwszą postać w życiu to bardzo dobrze ci idzie:)
Napisano 25 Lipiec 201014 l Autor Gdyby tak anatomia dobrze szła to bym był jeszcze bardziej zadowolony :) @Tweester: Spróbuję tak jak mówisz :) @Cyanide: Ciało będę robił od nowa :) Zawsze dod. trening :D @Lucek: Dzięki Lucjuszu @Mafida: Kończ majster co tam masz i jedziesz z Grekusem ;) Edit: W ostatnim czasie udało poprawić mi się dłoń :) Wygląda ona tak: Teraz zabiorę się za twarz :) Tylko jeszcze jedną rzecz poprawię w dłoni bo teraz zauważyłem coś czego niema moja dłoń :P
Napisano 25 Lipiec 201014 l nie nie nie nie :) nie zabierzesdz sie za twarz :) twoja dlon nie ma kosci, idz do wujka google zapytaj go o dlon i szkielet dloni, popraw dlon bo takiej puscic nie mozesz nie ma bata :) warto zrobic to porzadnie, bo pozniej juz bedziesz strzelal fajnymi lapkami :) powodzenia
Napisano 25 Lipiec 201014 l No,faktycznie od góry wygląda całkiem,całkiem.Od boku jakbyś żelazkiem przejechał...;)
Napisano 25 Lipiec 201014 l Autor Łooo Rzucili się jak sępy :D @KLICEK: OK poprawiam już. Byłem u wuja google i sprawdziłem. Następna będzie bardziej "koścista". @Mafida: Heh... Żelazkiem. Dlatego już wiesz czemu pokazałem z góry :P Ivan niema refki z boku. Musiałem wziąć od Kataryny :) @Tweester: Bo to ręka Harrego Pottera z (chyba) 2 lub 3 części. Mafida pewnie wie patrząc po avatarze i pod "mafida". Dzięki Edytowane 25 Lipiec 201014 l przez Vega
Napisano 26 Lipiec 201014 l Autor Poprawiona (według mnie ;P ). Tutaj wersja o której pisał Mariusz. (długi mały palec) Edit: Poprawiona wersja. Edytowane 26 Lipiec 201014 l przez Vega
Napisano 26 Lipiec 201014 l Autor Poprawiona (według mnie ;P ). Tutaj wersja o której pisał Mariusz. (długi mały palec) Edit: Poprawiona wersja. Edytowane 26 Lipiec 201014 l przez Vega
Napisano 26 Lipiec 201014 l zdecydowanie lepiej :) polamales mu kciuk w 19321312 miejscach :) warto to poprawic, kciuk rotejtnij w osi o 30 stopni (papatrz na swoja dlon), do tego palec maly jest za maly i serdeczny jest za maly w stosunku do wskazujacego ... u Ciebie kazdy palec zaczynajac od wskazujacego jest mniejszy ;) jeszcze pokrec ta dlonia na ostro, odpocznij sobie jeden dzien poogladaj tylko refki, to jutro bedziesz widzial wiecej bledow :)
Napisano 26 Lipiec 201014 l zdecydowanie lepiej :) polamales mu kciuk w 19321312 miejscach :) warto to poprawic, kciuk rotejtnij w osi o 30 stopni (papatrz na swoja dlon), do tego palec maly jest za maly i serdeczny jest za maly w stosunku do wskazujacego ... u Ciebie kazdy palec zaczynajac od wskazujacego jest mniejszy ;) jeszcze pokrec ta dlonia na ostro, odpocznij sobie jeden dzien poogladaj tylko refki, to jutro bedziesz widzial wiecej bledow :)
Napisano 26 Lipiec 201014 l nie jestem ekspertem od anatomi ale obserwuje watek to i dorzuce swoje 3 grosze:) pierwszy staw od paznokcia u palca wskazujacego jest dziwnie wygiety
Napisano 26 Lipiec 201014 l Autor @Mariusz.: Teraz za mały :D @KLICEK: OK, odpocznę :) Hmm... Ja naliczyłem 19226742, ale skoro masz więcej to pewnie tak jest. Wszystko co tam wypisałeś to poprawię. @kakaku: No fakt :) @Tweester: Też tak mnie się wydaje :)
Napisano 27 Lipiec 201014 l No,lepiej:) Kości odrosły jak Harremu Potterowi;).Przekręć kciuka tak jak Klicek napisał.
Napisano 27 Lipiec 201014 l Powinienem go ruszyć wkrótce,nawet wczoraj go załadowałem do zbrusha...może coś pomaże;)
Napisano 27 Lipiec 201014 l Autor Mam coś takiego. Podkreśliłem nadgarstek, dłoń przechyliłem lekko w dół względem przedramienia. Kciuk 30* i naprawiłem mu kciuk bo był połamany jak zauważył Klicek. Powinienem go ruszyć wkrótce,nawet wczoraj go załadowałem do zbrusha...może coś pomaże;) Odkurzyłeś go w ten sposób :P
Napisano 27 Lipiec 201014 l o naprostowałeś kciuka :) ale nadgarstek chyba połamany jeszcze, jakoś tak dziwnie wyglada, porownujac z moim ...
Napisano 28 Lipiec 201014 l Od spodu brzydko i nie anatomicznie,nadgarstek dopracuj.Palce miejscami mają dziwny przekrój. W każdym razie wygląda z postu na post lepiej;) Pozdr:)
Napisano 31 Lipiec 201014 l Autor Wrzucam wersję pełną z poprawionymi dłoniami. Jeszcze muszę poprawić twarz i hełm oraz dać go w jakiejś pozie :)
Napisano 31 Lipiec 201014 l Argh,przedramie wygląda jakby ktos próbował owinąć mu rękę na beczce i wszystkie kości popękały przy okazji:) Poprawiaj:D
Napisano 31 Lipiec 201014 l I tak jak kiedyś mówiłem. Flaga do ręki i dumnie wyniesiona twarz do góry ;)
Napisano 31 Lipiec 201014 l Autor @Tweester: Ja chciałem go zabić :) Czyli wbić mu coś w pierś :P @mafida: Mam nadzieje, że kiedyś nie będzie słowa "poprawiaj" :D OK @Nvidia: Może będzie, ale to najwyżej poza bitwą. (bo pewnie mafida nie będzie renderował i teksturował :P ).
Napisano 31 Lipiec 201014 l zaciety pojedynek trwa :d nie znam sie na zbrushu, ale napewno render bedzie ładniejszy moze na jednej scenie grek vs rzymianin ? :)