Napisano 8 Maj 200420 l Witajcie :) Na początku pragnę powiedzieć, iż są to moje pierwsze próby z modelowaniem samochodu i będę potrzebował DUŻO DUŻO waszych rad i pomocy :) Prosze, nie bądźcie dla mnie bardzo surowi :) ps. nie spodziewajcie sie tu jakiegoś cud modelu itp itd :) To pierwsze wypociny..
Napisano 8 Maj 200420 l no jeszcze duzo masz do modelowania z przodu widac bugi jush lepiej je popraw :)
Napisano 8 Maj 200420 l Ładne nasz printy. Z jakiej strony je sciągnołeś bo szukałem i znalasłem tylko kiepskie printy. Co do modelu to zapowiada się niezła pracka (mam nadzieje skończona bo wiele mursiów poległo na tym forum) :]
Napisano 8 Maj 200420 l Autor Blueprinty wzialem z tej strony bodajże: http://jpracing.racerplanet.com/modules/myalbum/viewcat.php?cid=1 A tutaj daje troche wiekszego renderka z pseudo lakierem heh :> Masa bledow ale z wasza pomoca moge cos wymodeluje :-))) Dzieki za wszystko
Napisano 8 Maj 200420 l Kryhas ja tam moje skończe w te wakacje ;) Michas widze moje wypiciny w help Ci pomogły :)
Napisano 8 Maj 200420 l Narazie to jest bryła ze spojlerem. :-) Ciekawa technika, zaczynasz od ogólnego krztałtu. :)
Napisano 8 Maj 200420 l Pussik => o ile zdążyłem zauważyć, to Pablo także tak robi - najpierw ogólny zarys, później szczegóły. Ja niestety tak nie mogę......:/ A Murcielago w powijakach....
Napisano 9 Maj 200420 l Autor Troche już późno na update\'y hehe :) Później coś zrobie i wrzuce.. A wy jak modelujecie ? Ja myślałem że wszyscy tak robią :P
Napisano 9 Maj 200420 l Don Filipo zgadza sie :) co do Twojego modelu Michas...najlepiej przy nastepnych update\'ach dodawaj takze siatke aby od razu wskazac gdzie sa razace bledy. pozdr
Napisano 9 Maj 200420 l ja tam wole wszystko robic odrazu dokladnie, ale rowki na sam koniec zostawiam, nastepne renderki dawaj w szarym kolorku i narazie bez odbic :)
Napisano 9 Maj 200420 l Autor Ok macie siatke :-) Możecie zdradzić mi jakiś pomysł, jak ładnie wyciąć szyby ?
Napisano 22 Maj 200420 l Autor Odświeżam posta, co by ludzie nie myśleli, że się poddałem :) Musiałem zrobić pare poprawek.. mimo to ciągle się ucze i błędów masa :(
Napisano 22 Maj 200420 l Autor Czemu cień pod samochodem w jednym miejscu jest taki dziwny? Tutaj drugi updejcik :) Bąąąąąąąąądźcie wyrooozumiali ;)
Napisano 23 Maj 200420 l Autor Zrobilo sie pozno.. juz na dzisiaj mam dosyc :> Same bugi widze heh :\\ Na dobranoc ostatni renderek nieco wiecej, narazie z lakierem, rano wrzuce bez lakierku :> Branoc.
Napisano 23 Maj 200420 l albo cos z kamera masz nie tak albo ten samochod jest strasznie przekrzywiony, np. lewa lampa jest wyrzej od prawej
Napisano 23 Maj 200420 l przednie nadkole jest kwadratowe:/ reszta mi sie podoba (ale tylko z lakierem)
Napisano 23 Maj 200420 l A już myślałem że następne Lambo będzie nie skończone ale widze że sie myliłem :] Czekam na wiecej
Napisano 23 Maj 200420 l Autor Apdejt: zamknąłem siatke z tyłu samochodu i dodałem prowizoryczne oponki :> Powiedzcie mi, czemu lakier sie zepsuł ? Siatki nie ruszałem na dachu ni nic, a jakaś kaszana mi wyszła :| Help !:>
Napisano 23 Maj 200420 l Michas.. zrób rendera w Perspective, nie w USer view :/ Tak poza tym to chyba z lakierem wszystko ok, tylko kąt sie zmienil widoku.
Napisano 23 Maj 200420 l Autor Apdejt: A tutaj już z perspective, activeshade, wersja z wyciętym tyłem, tam pójdą takie spoilerki :>
Napisano 23 Maj 200420 l narazie jest jako tako ;) zabrałem sie za moje murcielago ale niepokaże renderów ;) jeszcze nie teraz :)
Napisano 23 Maj 200420 l Autor heheh sikham ciesze się, będę mógł się na czymś wzorować ];> propos.. gdzieś słyszałem że od ciebie usłyszeć \"jako tako\" to raczej dobre słowa [;
Napisano 23 Maj 200420 l kto ci takich bajek o mnie naopowiadał ;) cały tył do poprawy looknij sobie na zdjęcia ;)
Napisano 23 Maj 200420 l Autor Już sie zaczyna hehehe Ej patrzcie co sie stało :| Siatki nie ruszałem :( Help !
Napisano 23 Maj 200420 l Autor Modeluje cały czas.. a ten render mnie niepokoi bo nie chce zeby potem na koniec pracy mi takie habazie wyskoczyły :|
Napisano 23 Maj 200420 l Autor Halooo pomóżcie.. próbowałem zmienić nawet używane urządzenie z OpenGL na Software i Direct3D i dalej mam takie dziury w renderze.. siatka jest 100% ok :|
Napisano 23 Maj 200420 l Może coś poprzestawiałeś w opcji rendera. Wiecej ci nie pomoge bo sam coś takiego pierwszy raz widze
Napisano 23 Maj 200420 l ja widze to niepierwszy raz ale niepotrafie pomóc może przeinstaluj brazila ?
Napisano 23 Maj 200420 l Autor prywatne porady sikhama na GG pomogły :> wielkie podziekowania dla niego :> i renderek który się udał hehe :> pracuje nad bokiem ;)
Napisano 23 Maj 200420 l witam...osobiście lubie low ridery...ale kole mnie w oczy prześwit tego samochodu...nawet w dtm nie mają 1cm prześwitu :) nie wiedziałem że kiedyś to napisze...ale podnieś go troche :P pozatym ładnie się zapowiada...ale bez tego mdłego lakieru będzie lepiej wyglądał...chodzi mi o color :) pozdrawiam...
Napisano 23 Maj 200420 l Autor Phantom: okej, jutro podniose i zmienie kolor.. nie zrozumiałem tylko tego \"prześwitu\" ;) koniec modelowania na dziś.. czas się pouczyc ]:>
Napisano 23 Maj 200420 l przeswit = odleglosc podlogi od ziemi (lol) jakies takie oble to lamborgini ... poczekam co bedzie dalej :)