Napisano 8 Lipiec 201014 l Przykro mi ale tego dziadostwa pozbyć się nie da :( Mozna jedynie zrobić żeby nie zmieniało położenia wraz ze zmianą widoku co mnie strasznie irytowało jak po wywołaniu któregoś z tych okienek wyskakiwały zawsze w innym miejscu. Kopiujemy do: C:\Program Files\Autodesk\3ds Max Design 2011\Scripts\Startup taki pliczek: nieruchome_okno.ms który zawiera: Grip.CenterOnSelected = off Edytowane 8 Lipiec 201014 l przez pionix
Napisano 8 Lipiec 201014 l a inżynierowie autodesku tyle pracowali, żeby ułatwić nam pracę i co? nikt tego nie doceni, nikt ;)
Napisano 8 Lipiec 201014 l dzieki pionix, mnie tez do szalu doprowadza sprawnie uciekajace okienko z opcjami :)
Napisano 9 Lipiec 201014 l gdzieś tak od 1 minuty w wzwyż pokazują jak przydatne to narzędzie ;) czas sie przyzwyczaić ;)
Napisano 9 Lipiec 201014 l Jeśli my już przy zmianie międzymordzia, to na filmiku powyżej nie widzę tej całej wstęgi (Ribbon). Jak toto wyłączyć? Sz.
Napisano 9 Lipiec 201014 l Autor podsumowując, additionally, you notice that the cursor is now yellow. jak zwykle odwalili kawał dobrej roboty.
Napisano 12 Sierpień 201014 l Okropnie wkurzająca jest ta nowa funkcjonalność edycji. Irytujące jest celowanie w te kółka potwierdzania lub anulowania,a przez te małe wskaźniki i okna trzeba się wysilić żeby coś tam wpisać lub przesunąć. Zmienili to tylko po to żeby było ładniej ? No a teraz pytanie , czy udało się wam natrafić na jakiś skrypt czy coś co by zastąpiło nowy szit starym prostym oknem menu ?
Napisano 12 Sierpień 201014 l W tym nowym oknie najbardziej denerwujący jest niedziałający tab... Cyferki podświetlone, a edytować się ich nie da.