Skocz do zawartości

Minibitwa WebDesign #3 - Dream Car

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dream Car

Auto Marzeń

1. Projekt:

- strona produktu (w tym przypadku samochodu), auto dowolne (każdy może wybrać ulubione)

2. Zalecenia kolorystyczne:

- brak

3. Przykładowe strony:

- brak

6. Zawartość strony:

Głównym celem projektu jest w jak najlepszy sposób podkreślenie najważniejszych atutów samochodu.

7. krótki regulamin:

- zabrania się wykorzystywania własnych modeli/renderów aut, chyba, że zostaną wymodelowane podczas bitwy (wówczas należy poprowadzić wątek WIP)

------------------------------------------------

Termin: 10 sierpnia

------------------------------------------------

Wszelkie pytania, które uczestnicy mają "do klienta" proszę zamieszczać w tym wątku.

P.S. prosiłbym również moderatora o przyklejenie wątku.

• Odpowiedzi 44
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

To Panie tematem zarzuciłeś:-) Zrobisz super minimal, ja zrobię komerche a dziadek3d zrobi stronę z czarną wołgą i nikomu się nie będzie nic podobać:)

Mam nadzieję, że tym razem będzie więcej uczestników:)

Napisano

zawsze można oceniać kreatywność i dopasowanie layoutu do grupy docelowej samego samochodu. Ja moze dam rade, ale nie wiem, bo mi sie Jabulani bosko klei do nogi, az zal siedziec przy kompie ;D

Napisano
Skąd wziąć materiały do wykonania takiej strony ? To nie będzie łatwe...

Może vision3d lub inny użytkownik udostępni swoje rendery na potrzeby bitwy z creditsem :)

Napisano (edytowane)
Może vision3d lub inny użytkownik udostępni swoje rendery na potrzeby bitwy z creditsem :)

Można by było coś takiego zaproponować ?

Miałem na myśli pewną sprawę - samochody to temat o tyle śliski, że większość materiałów to reklamówki obciążone copyrightami. Myślę że podejście "znalazłem w guglach to sobie podkleję" nie będzie miało zastosowania na takim poważnym forum jak to, stąd też moje lęki o materiały. Zastanawiałem się nad wikimedia commons - może będą tam jakieś stare modele samochodów... Można by zrobić stronę w stylu retro.

Jestem mocno przeczulony na punkcie praw autorskich, dla mnie luźne podejście do tego tematu kojarzy się z małolatami bawiącymi się w pseudo grafikę :)

Edytowane przez SBT77
Napisano

SBT77 - prawidłowo, dlatego być może coś takiego jest dobrym rozwiązaniem. Tyle, że wtedy trzeba się skontaować z autorem rendera samochodu z naszego forum i napisać, że tylko na potrzeby niekomercyjne minibitwy (creditsy uwzględnione).

Napisano

Ba, na bogato by było gdyby np. vision3d mógłby strzelić nam na potrzeby bitwy jakieś dodatkowe renderki w studio. Top front, itp. + jakiś ładny outdoor, ale to już marzenia. Z drugiej strony wybór samochodu daje większą różnorodność stylu strony (wspomniane retro itp.)

Napisano
Napisano

Jak ola-f napisał. Poza tym wiele firm, ma na swoich stronach działy poświęcone "dla prasy" gdzie udostępniają zdjęcia samochodów.

--edit--

vision3d, wielkie dzięki

Napisano

pewnie, że nie, ale co z szacunkiem do pozostałych uczestników, którzy wkładają w to swoją głowę, ciało, duszę i serce? :P

Napisano

niech wkładają...zobaczymy ile będą mieć szacunku dla mnie (pewnie tyle co zwykle...:)).... ja moge włożyć 2-3 h szacunku.... juz tylko na tyle mnie stać....:)))

czyli taka zabawa w piaskownicy...

Napisano

...sie nie obrażaj .... tylko prowadź tego poloneza.... mówie o tańcu...:)).

Tematam przypasowałeś wszystkim marzycielom.... zweryfikujemy ich marzenia.... tylko ten termin...wiem ze niektórzy mają wakacje... ale tyle czasu na taką duperele....:)).

Napisano

czas jest z dwóch powodów:

1. żeby oddać przemyślany i dopracowany projekt... ;)

2. w razie jak mnie Putin zaprosi na tygodniowe polowanie, to też się wyrobię ;)

a co do poloneza... to trafiłeś w samo sedno ;)

Napisano

Ja nie dam rady w tą edycję. Kończ waść, sonda na 2 osoby i jedziemy dalej. Proponuję dawać mniejsze sprinty czasowe. max 2 tygodnie. Kto nie wrzuci to i tak nie wrzuci a 2 weekendy + w tygodniu podziubać po 30 minut chyba każdy znajdzie czas. Im częściej będzie i będziemy to nakręcać tym więcej luda może się skusi. Co Wy na to?

Napisano

..daj spokój... jak coś się wstawi to zawsze się zjawi jakiś mądry i wie lepiej, ale jakby miał poświęcić godzinę na bitwę to ma to gdzieś.... no albo tylko w dziobie jest siłaczem... sami profi.............:)))

Napisano

nie pompujcie sie tak ;) Jak ktos ma do odwalenia kilka projektów w tygodniu, to tylko marzy, by nie myśleć o kompozycji, nagłówkach itp. bzdetach ratujących ludzkość przed głodem i klęskami. Poza tym cierpliwości - to mały dział trzeba dać mu szanse.

Napisano

ola-f - błagam ne wdawaj się w gadkę z dziadkiem bo będzie masakra:) W d*upie był g*wno widział, tarota, wechikuł czasu itp. przecież przepowiedział, że modyfikowanie bitwy nie ma sensu bo to nic nie da. Zamykamy forum i idziemy do domu:)

Napisano (edytowane)

Ola-f

...a zrób czasami coś bezmyślnego... odpręża w boju... o klienta...:))

----------------------------------------------------------

Panie SSicośtam

Pani Ola-F to sobie może mówić co chce bo wie co mówi ....ale Ty to jesteś wynalazek z poza czasu więc nie, poruszaj dziobem jak starsi rozmawiają tylko ....słuchaj....może się przyda........:)))

a bitwą to tu rządzi torm ....i on tu może coś zamykać... a Ty znowu tylko słuchać....:))

Edytowane przez dziadek3D
Napisano

Bezmyslnosc innych mi wystarcza w pracy :)

moze nastepna bitwe zrobcie z bardziej sztywnymi ramami - symulacja klienta, jego potrzeb i materiałów przesłąnych przez niego i walka, kto najlepiej ugryzie problem - tak bedziecie mogli sie uczyc jeden od drugiego, bo macie to samo zadanie merytoryczne. No i chyba fajniej sie dzieje jak ludzie wrzucaja postępy. Nie wiem, takie tam moje zdanie.

Napisano

...ale własną bezmyślnosć można usprawiedliwić... i w błogostanie brnąć dalej...:)).

Piszę się na bitwę z symulacją klienta... byle był to szeregowy idiota z dużą kasą... bo to jest prawdziwe wyzwanie.... :)).

Napisano

zależy co masz na myśli przez "idiotą" bo są tacy, którzy całą stronę zrobią za Ciebie, a to już trudno nazwać wyzwaniem :)

Poza tym była już taka bitwa, odnośnie Kępińskiego, można było nawet pytania "do klienta" zamieszczać w wątku... nikt się jednak nie odważył dyskutować z psychiatrą... ;)

Napisano

o takiego "idiotę" właśnie mi chodzi... no potem słusznie się dziwi że ma zapłacić....:)).

a co do całej tej zabawy to smutne ze nikt się nie chce bawić... wkoło tylko powaga i profesjonalizm.... do bólu ...:)))

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności