torm Napisano 12 Lipiec 2010 Napisano 12 Lipiec 2010 Dream Car Auto Marzeń 1. Projekt: - strona produktu (w tym przypadku samochodu), auto dowolne (każdy może wybrać ulubione) 2. Zalecenia kolorystyczne: - brak 3. Przykładowe strony: - brak 6. Zawartość strony: Głównym celem projektu jest w jak najlepszy sposób podkreślenie najważniejszych atutów samochodu. 7. krótki regulamin: - zabrania się wykorzystywania własnych modeli/renderów aut, chyba, że zostaną wymodelowane podczas bitwy (wówczas należy poprowadzić wątek WIP) ------------------------------------------------ Termin: 10 sierpnia ------------------------------------------------ Wszelkie pytania, które uczestnicy mają "do klienta" proszę zamieszczać w tym wątku. P.S. prosiłbym również moderatora o przyklejenie wątku.
SBT77 Napisano 12 Lipiec 2010 Napisano 12 Lipiec 2010 (edytowane) Skąd wziąć materiały do wykonania takiej strony ? To nie będzie łatwe... Edytowane 12 Lipiec 2010 przez SBT77
SSn4k3 Napisano 13 Lipiec 2010 Napisano 13 Lipiec 2010 To Panie tematem zarzuciłeś:-) Zrobisz super minimal, ja zrobię komerche a dziadek3d zrobi stronę z czarną wołgą i nikomu się nie będzie nic podobać:) Mam nadzieję, że tym razem będzie więcej uczestników:)
olaf Napisano 13 Lipiec 2010 Napisano 13 Lipiec 2010 zawsze można oceniać kreatywność i dopasowanie layoutu do grupy docelowej samego samochodu. Ja moze dam rade, ale nie wiem, bo mi sie Jabulani bosko klei do nogi, az zal siedziec przy kompie ;D
adek Napisano 13 Lipiec 2010 Napisano 13 Lipiec 2010 Skąd wziąć materiały do wykonania takiej strony ? To nie będzie łatwe... Może vision3d lub inny użytkownik udostępni swoje rendery na potrzeby bitwy z creditsem :)
SBT77 Napisano 13 Lipiec 2010 Napisano 13 Lipiec 2010 (edytowane) Może vision3d lub inny użytkownik udostępni swoje rendery na potrzeby bitwy z creditsem :) Można by było coś takiego zaproponować ? Miałem na myśli pewną sprawę - samochody to temat o tyle śliski, że większość materiałów to reklamówki obciążone copyrightami. Myślę że podejście "znalazłem w guglach to sobie podkleję" nie będzie miało zastosowania na takim poważnym forum jak to, stąd też moje lęki o materiały. Zastanawiałem się nad wikimedia commons - może będą tam jakieś stare modele samochodów... Można by zrobić stronę w stylu retro. Jestem mocno przeczulony na punkcie praw autorskich, dla mnie luźne podejście do tego tematu kojarzy się z małolatami bawiącymi się w pseudo grafikę :) Edytowane 13 Lipiec 2010 przez SBT77
adek Napisano 13 Lipiec 2010 Napisano 13 Lipiec 2010 SBT77 - prawidłowo, dlatego być może coś takiego jest dobrym rozwiązaniem. Tyle, że wtedy trzeba się skontaować z autorem rendera samochodu z naszego forum i napisać, że tylko na potrzeby niekomercyjne minibitwy (creditsy uwzględnione).
SSn4k3 Napisano 14 Lipiec 2010 Napisano 14 Lipiec 2010 Ba, na bogato by było gdyby np. vision3d mógłby strzelić nam na potrzeby bitwy jakieś dodatkowe renderki w studio. Top front, itp. + jakiś ładny outdoor, ale to już marzenia. Z drugiej strony wybór samochodu daje większą różnorodność stylu strony (wspomniane retro itp.)
vision3d Napisano 14 Lipiec 2010 Napisano 14 Lipiec 2010 hej, strzelic neistety nie strzele, bo strasznie duzo pracy mam aktualnie:( ale udostepnic moge co niektore, nie ma problemu. Ponizej wklejam przykladowe galerie z renderami, ktore mozna by uzyc: http://www.pk3d.com/store/index.php?main_page=page&id=1#10 http://www.pk3d.com/store/index.php?main_page=page&id=2#5 http://www.pk3d.com/store/index.php?main_page=page&id=4#4 http://www.pk3d.com/store/index.php?main_page=page&id=6#5 http://www.pk3d.com/store/index.php?main_page=page&id=7#3 http://www.pk3d.com/store/index.php?main_page=page&id=9#0
torm Napisano 14 Lipiec 2010 Autor Napisano 14 Lipiec 2010 Jak ola-f napisał. Poza tym wiele firm, ma na swoich stronach działy poświęcone "dla prasy" gdzie udostępniają zdjęcia samochodów. --edit-- vision3d, wielkie dzięki
dziadek3D Napisano 14 Lipiec 2010 Napisano 14 Lipiec 2010 No to cyk....!!! Dziadowski samochodzik...:))
torm Napisano 15 Lipiec 2010 Autor Napisano 15 Lipiec 2010 ok fajnie, ale masz jeszcze cały miesiąc na dopracowanie :P myślę, że mógłbyś z tego wycisnąć o wiele więcej.
dziadek3D Napisano 15 Lipiec 2010 Napisano 15 Lipiec 2010 ...pewnie tak, ale po co...??...jestem mało ambitny wystarczy mi udział....nie muszę wygrywać.....:))
torm Napisano 16 Lipiec 2010 Autor Napisano 16 Lipiec 2010 pewnie, że nie, ale co z szacunkiem do pozostałych uczestników, którzy wkładają w to swoją głowę, ciało, duszę i serce? :P
dziadek3D Napisano 16 Lipiec 2010 Napisano 16 Lipiec 2010 niech wkładają...zobaczymy ile będą mieć szacunku dla mnie (pewnie tyle co zwykle...:)).... ja moge włożyć 2-3 h szacunku.... juz tylko na tyle mnie stać....:))) czyli taka zabawa w piaskownicy...
dziadek3D Napisano 16 Lipiec 2010 Napisano 16 Lipiec 2010 ...sie nie obrażaj .... tylko prowadź tego poloneza.... mówie o tańcu...:)). Tematam przypasowałeś wszystkim marzycielom.... zweryfikujemy ich marzenia.... tylko ten termin...wiem ze niektórzy mają wakacje... ale tyle czasu na taką duperele....:)).
torm Napisano 19 Lipiec 2010 Autor Napisano 19 Lipiec 2010 czas jest z dwóch powodów: 1. żeby oddać przemyślany i dopracowany projekt... ;) 2. w razie jak mnie Putin zaprosi na tygodniowe polowanie, to też się wyrobię ;) a co do poloneza... to trafiłeś w samo sedno ;)
torm Napisano 25 Lipiec 2010 Autor Napisano 25 Lipiec 2010 z cyklu... "cudze chwalicie swego nie znacie"
torm Napisano 25 Lipiec 2010 Autor Napisano 25 Lipiec 2010 z cyklu... "cudze chwalicie swego nie znacie"
dziadek3D Napisano 25 Lipiec 2010 Napisano 25 Lipiec 2010 proroctwo ciałem się stało..... alleluja...!!!!
dziadek3D Napisano 25 Lipiec 2010 Napisano 25 Lipiec 2010 proroctwo ciałem się stało..... alleluja...!!!!
dziadek3D Napisano 26 Lipiec 2010 Napisano 26 Lipiec 2010 zobaczymy co inni poradza...:)) ale nie dałeś mozliwości pojeżdzenia Poldkowi umieszczajac go na tym miro świecie.... oj nie poszaleje biedactwo....:)))
torm Napisano 26 Lipiec 2010 Autor Napisano 26 Lipiec 2010 dzięki temu... jeszcze bardziej chce się go z tamtąd zabrać ;)
torm Napisano 11 Sierpień 2010 Autor Napisano 11 Sierpień 2010 kończyć czy nie kończyć... o to jest pytanie... będzie ktoś jeszcze coś wrzucał?
SSn4k3 Napisano 11 Sierpień 2010 Napisano 11 Sierpień 2010 Ja nie dam rady w tą edycję. Kończ waść, sonda na 2 osoby i jedziemy dalej. Proponuję dawać mniejsze sprinty czasowe. max 2 tygodnie. Kto nie wrzuci to i tak nie wrzuci a 2 weekendy + w tygodniu podziubać po 30 minut chyba każdy znajdzie czas. Im częściej będzie i będziemy to nakręcać tym więcej luda może się skusi. Co Wy na to?
torm Napisano 11 Sierpień 2010 Autor Napisano 11 Sierpień 2010 pomysł dobry.. :) trzeba coś zmienić, żeby to zaczęło działać...
dziadek3D Napisano 16 Sierpień 2010 Napisano 16 Sierpień 2010 co tu zmieniać....cienisów co nie mają ochoty żeby się zabawić....????....nie da się..... bo nicość nie podlega zmianą.....:))) Pozdrowienia
torm Napisano 16 Sierpień 2010 Autor Napisano 16 Sierpień 2010 przynajmniej między nami wyrównana walka ;)
dziadek3D Napisano 16 Sierpień 2010 Napisano 16 Sierpień 2010 ..daj spokój... jak coś się wstawi to zawsze się zjawi jakiś mądry i wie lepiej, ale jakby miał poświęcić godzinę na bitwę to ma to gdzieś.... no albo tylko w dziobie jest siłaczem... sami profi.............:)))
olaf Napisano 16 Sierpień 2010 Napisano 16 Sierpień 2010 nie pompujcie sie tak ;) Jak ktos ma do odwalenia kilka projektów w tygodniu, to tylko marzy, by nie myśleć o kompozycji, nagłówkach itp. bzdetach ratujących ludzkość przed głodem i klęskami. Poza tym cierpliwości - to mały dział trzeba dać mu szanse.
torm Napisano 16 Sierpień 2010 Autor Napisano 16 Sierpień 2010 ola-f, a Ty myślisz, że my całymi dniami na karaibach z drinkami leżymy? ;)
dziadek3D Napisano 16 Sierpień 2010 Napisano 16 Sierpień 2010 Pani Olu-F .... a na 33 posty dziennie to ma Pani czas .....:))).
SSn4k3 Napisano 17 Sierpień 2010 Napisano 17 Sierpień 2010 ola-f - błagam ne wdawaj się w gadkę z dziadkiem bo będzie masakra:) W d*upie był g*wno widział, tarota, wechikuł czasu itp. przecież przepowiedział, że modyfikowanie bitwy nie ma sensu bo to nic nie da. Zamykamy forum i idziemy do domu:)
dziadek3D Napisano 17 Sierpień 2010 Napisano 17 Sierpień 2010 (edytowane) Ola-f ...a zrób czasami coś bezmyślnego... odpręża w boju... o klienta...:)) ---------------------------------------------------------- Panie SSicośtam Pani Ola-F to sobie może mówić co chce bo wie co mówi ....ale Ty to jesteś wynalazek z poza czasu więc nie, poruszaj dziobem jak starsi rozmawiają tylko ....słuchaj....może się przyda........:))) a bitwą to tu rządzi torm ....i on tu może coś zamykać... a Ty znowu tylko słuchać....:)) Edytowane 17 Sierpień 2010 przez dziadek3D
olaf Napisano 17 Sierpień 2010 Napisano 17 Sierpień 2010 Bezmyslnosc innych mi wystarcza w pracy :) moze nastepna bitwe zrobcie z bardziej sztywnymi ramami - symulacja klienta, jego potrzeb i materiałów przesłąnych przez niego i walka, kto najlepiej ugryzie problem - tak bedziecie mogli sie uczyc jeden od drugiego, bo macie to samo zadanie merytoryczne. No i chyba fajniej sie dzieje jak ludzie wrzucaja postępy. Nie wiem, takie tam moje zdanie.
dziadek3D Napisano 17 Sierpień 2010 Napisano 17 Sierpień 2010 ...ale własną bezmyślnosć można usprawiedliwić... i w błogostanie brnąć dalej...:)). Piszę się na bitwę z symulacją klienta... byle był to szeregowy idiota z dużą kasą... bo to jest prawdziwe wyzwanie.... :)).
torm Napisano 17 Sierpień 2010 Autor Napisano 17 Sierpień 2010 zależy co masz na myśli przez "idiotą" bo są tacy, którzy całą stronę zrobią za Ciebie, a to już trudno nazwać wyzwaniem :) Poza tym była już taka bitwa, odnośnie Kępińskiego, można było nawet pytania "do klienta" zamieszczać w wątku... nikt się jednak nie odważył dyskutować z psychiatrą... ;)
dziadek3D Napisano 17 Sierpień 2010 Napisano 17 Sierpień 2010 o takiego "idiotę" właśnie mi chodzi... no potem słusznie się dziwi że ma zapłacić....:)). a co do całej tej zabawy to smutne ze nikt się nie chce bawić... wkoło tylko powaga i profesjonalizm.... do bólu ...:)))
torm Napisano 17 Sierpień 2010 Autor Napisano 17 Sierpień 2010 jak to ktoś mądry kiedyś powiedział... "dziś młodzież bawi się inaczej"...
Rekomendowane odpowiedzi