Marcin_Przybys Napisano 21 Lipiec 2010 Napisano 21 Lipiec 2010 Witam, praca robiona po godzinach dla własnej wprawy. Czyli testowania co z Modo 401 da się jeszcze wyciągnąć ciąg dalszy. Jako że 3d jest moją dodatkową działalnością a zazwyczaj zajmuje się projektowaniem 2d bardzo uproszczony dodatek w postaci layoutu fikcyjnego katalogu. Soft: Modo 401 Modele: Moje Tekstury: CgTextures, Arrowey.de, Moje Projekt oryginału: A-Cero Obiekt: La Finca
chudy Napisano 21 Lipiec 2010 Napisano 21 Lipiec 2010 No no bardzo ładne to. Widzę, że Modo daje rade. Coś dziwnego się tylko dzieje na połączeniu ścian ze szkła z podłogą i sufitem. Pozdr. Dawid
trosiek Napisano 21 Lipiec 2010 Napisano 21 Lipiec 2010 świetne. takie wizki uwielbiam :) gdyby tylko nie ten szum...
Marcin_Przybys Napisano 21 Lipiec 2010 Autor Napisano 21 Lipiec 2010 Szum niestety jest ale tak jak mówiłem robione for fan po godzinach więc ciężko by mi było bufowac ustawienia i wydłużać czas renderu niestety. Ale nie długo może się coś w sprzęcie bardziej powernego pojawi to i gładsze bedą ;)
NV Napisano 21 Lipiec 2010 Napisano 21 Lipiec 2010 Takie wizki też uwielbiam ale ta moda na ten minimalizm to już mnie irytuje. w takich budynkach czułbym sie jak w więzieniu albo psychiatryku tylko z różnica wyposażenia. Wole jednak tradycyjny styl tylko przeplatany z nowoczesnością. Renderki słodkie :)
Marcin_Przybys Napisano 21 Lipiec 2010 Autor Napisano 21 Lipiec 2010 Wnętrza kwestia gustu :) Ja uwielbiam minimal, tu bym powiedział że jest bardzo tradycyjnie w porównaniu do ekstremalnego minimalizmu ;)
arch515 Napisano 21 Lipiec 2010 Napisano 21 Lipiec 2010 (edytowane) Rendery naprawdę ładne , ale leyouty są po prostu super!!! Na maxa!! * * * * * Edytowane 21 Lipiec 2010 przez arch515
Turisma Napisano 21 Lipiec 2010 Napisano 21 Lipiec 2010 Bardzo przyjemne ujęcia i fajna kolorystyka - zimna bo zimna, ale mi się podoba ;) Sam bawię się w Modo, ale interiorów nie zrobiłem jeszcze żadnych... może kolega napisze mały tutorial jakiegoś z tych ujęć ? :) byłoby miło ;) Pozdrawiam serdecznie... J.J.
Marcin_Przybys Napisano 21 Lipiec 2010 Autor Napisano 21 Lipiec 2010 Dzięki, może coś spłodzę ale chyba na razie za cienki jestem w te klocki. Za dużo rzeczy robię metodą prób i błędów. Ale że mam trochę zacięcia edukacyjnego, kto wie ;)
Turisma Napisano 21 Lipiec 2010 Napisano 21 Lipiec 2010 Ja dopiero neidawno zacząłem zabawę z modo i narazie udało mi się zrobić Bugatti Veyrona ale z tutorialem oczywiście ;) No ale zrobiłem ;P Sęk w tym, że chciałbym poznać troszkę światło, tekstury... i zabieram się za pierwszy mój interior w modo ;) Mogę liczyć na małą pomoc na gg albo priv Marcinie ? :)
Marcin_Przybys Napisano 21 Lipiec 2010 Autor Napisano 21 Lipiec 2010 No problemo możesz pisać na priv.
peter_f Napisano 22 Lipiec 2010 Napisano 22 Lipiec 2010 Piękne wizualizacje! Udało Ci się uzyskać niezwykły klimat. Jedyne do czego możnaby się doczepić to ten blur w kątach nie do końca odpowiadający rzeczywistości, ale jako całość wszystko się komponuje. No i jak napisał arch515. Te layouty!!! CO to za piękna czcionka?
bartolomeo Napisano 22 Lipiec 2010 Napisano 22 Lipiec 2010 bardzo przyzwoite wizualizacje :) tym bardziej fajnie że z Modo, co nie często się spotyka. To może wesprzecie panowie zacną inicjatywę, aby powstał dział Modo na forum? http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=68093
Tweester Napisano 22 Lipiec 2010 Napisano 22 Lipiec 2010 Wizki naprawdę porządnie wykonane. Pasują do prawdziwych profesjonalnych katalogów ;)
Marcin_Przybys Napisano 22 Lipiec 2010 Autor Napisano 22 Lipiec 2010 peter_f - Będę szerzył czepialstwo nie "czcionka" tylko krój pisma ;) A jest to konkretnie Variable Lt bartolomeo - A chętnie poprę, przydał by się dział na jego temat Ogólnie dzięki !
Rekomendowane odpowiedzi