Napisano 26 Lipiec 201014 l jak na razie 957 tri prawdopodobnie jak zwykle polegn臋 na teksturach:) final Edytowane 15 Sierpie艅 201014 l przez szczuro
Napisano 26 Lipiec 201014 l Autor jak na razie 957 tri prawdopodobnie jak zwykle polegn臋 na teksturach:) final Edytowane 15 Sierpie艅 201014 l przez szczuro
Napisano 26 Lipiec 201014 l Oooo, posta膰 z jednej z moich ulubionych gier :P Dajesz, stary, pokazuj jakies upy na ircu czasem!
Napisano 26 Lipiec 201014 l Oooo, posta膰 z jednej z moich ulubionych gier :P Dajesz, stary, pokazuj jakies upy na ircu czasem!
Napisano 27 Lipiec 201014 l Autor r贸wno 1000 i siatka roz艂o偶ona d艂onie maj膮 flipni臋te normale zauwa偶y艂em to dopiero po screenshotcie ;) i chyba nogi za kr贸tkie na dzis starczy
Napisano 27 Lipiec 201014 l nogi zdecydowanie za krotkie i dlonie przymale(ale tylko troszke) no i ez zlap loopy przy lokciach i pociagnij troche w dol;) Fajnie idzie:)
Napisano 27 Lipiec 201014 l Nogi zdecydowanie za kr贸tkie tym bardziej 偶e to kobieta ;) Pracujesz ci膮gle w ortho? Mo偶e dlatego zrobi艂e艣 przykr贸tkie nogi? Kiedy patrzymy na kogo艣 to przez skr贸t perspektywy wizualnie skracaj膮 nam si臋 nogi. Mi 艂atwiej trzyma膰 proporcje w perspektywie, ale trzeba trzyma膰 model w skali i skorygowa膰 ustawienia ogniskowej view portu na 80-100, cho膰 to mo偶e tylko moje skrzywienie 艣lepego rysownika >.>, albo mam zeza. 聽 Trzymaj tak dalej, dobrze ci idzie :) 聽 EDIT 聽 Czemu dzisiaj ca艂y czas postuje chwilk臋 po kim艣 xD?
Napisano 27 Lipiec 201014 l Autor dzieki ch艂opaki, teraz widok z przodu i w perspektywie, po poprawkach :) do ortho to jako艣 sie przyzwyczai艂em i perspektywa mnie wkurza ogniskow膮 zawsze dawa艂em na 70 :) a nogi to raczej kwestia za d艂ugiego siedzenia nad modelem ;) jak si臋 wrzuci na forum, to dopiero zaczyna si臋 widzie膰 b艂臋dy :) Edytowane 27 Lipiec 201014 l przez szczuro
Napisano 27 Lipiec 201014 l a nogi to raczej kwestia za d艂ugiego siedzenia nad modelem ;) jak si臋 wrzuci na forum, to dopiero zaczyna si臋 widzie膰 b艂臋dy :) 聽 Alleluja bracie, mam to samo xD 聽 podni贸s艂bym troch臋 biodra razem z kroczem, chyba 偶e ma spodnie z niskim kroczem wtedy jest oki 聽 perspektywa w takiej skali b臋dzie k艂ama膰 :) zmniejsz j膮 bo jest rozmiar贸w god偶illi :D Edytowane 27 Lipiec 201014 l przez n-pigeon
Napisano 29 Lipiec 201014 l Autor poszed艂em za tropem mortego niestety nie idzie mi tak dobrze jak jemu :)
Napisano 29 Lipiec 201014 l Autor lol, wiem 偶e niepodobna, dlatego zrobi艂em miniaturk臋 aby odwr贸ci膰 uwag臋 ;P nad twarz膮 jeszcze popracuje :)
Napisano 29 Lipiec 201014 l Cia艂ko wygl膮da naprawd臋 zacnie, twarz ci si臋 jedynie odrobin臋 rozjecha艂a z proporcjami, wrzu膰 do (gimpa?) i pobaw si臋 IWarpem na twarzy, zmniejsz oczy przysu艅 je bli偶ej siebie i troch臋 ni偶ej od brwi oraz skr贸膰 nos zaczynaj膮c od g贸ry, potem wyczy艣膰 i b臋dzie git. Rozja艣nij jej te偶 troch臋 buzie bo jest ciemniejsza od reszty cia艂a. 聽 Eeeeh czyli tylko ja nie zacz膮艂em jeszcze teksturowa膰 :
Napisano 29 Lipiec 201014 l Nooooo teraz oczka bomba! Co do projekcji, to masz na my艣li t膮 bezpo艣redni膮 z programu 2D?
Napisano 29 Lipiec 201014 l Autor nie, t膮 miedzy UVkami http://wiki.blender.org/index.php/Dev:Ref/Release_Notes/2.49/Projection_Paint wr贸ci艂em do 2.49 bo 2.5 beta miejscami cuda sie dziej膮 np takie co艣 raz mi si臋 zdarzy艂o przy ctrl+z ;/ Edytowane 29 Lipiec 201014 l przez szczuro
Napisano 30 Lipiec 201014 l Hehe takie uroki bety, ja mia艂em jednego crasha ;) ale co艣 nie umiem z reprodukowa膰 go, to nie wys艂a艂em, mam chyba z 3 bugi kt贸re powinienem zg艂osi膰, ale co艣 nie mog臋 si臋 zebra膰, bugtrackery zawsze mnie onie艣miela艂y. 聽 Chyba robi臋 sobie czasem pod g贸rk臋 pracuj膮c na betach, w sumie u偶ywam te偶 bety Gimpa wersji 2.7, ale co pocz膮膰, jak dodali takie ficzersy bez kt贸rych nie wyobra偶am sobie ju偶 pracowa膰...
Napisano 10 Sierpie艅 201014 l Autor serwer na kt贸rym hostuje obrazki pad艂, wiec nie ma por贸wnania z ostatnimi but贸w jeszcze nie robi艂em i r臋ce te偶 do poprawy
Napisano 11 Sierpie艅 201014 l Autor poprawilem troche kolory miejscami jeszcze przecieka palce do poprawy :)
Napisano 11 Sierpie艅 201014 l lepiej :) 聽 Mam nadzieje ze malujesz na conajmniej 2 krotnie wiekszej rozdzielczosci co? 聽 proponuje namalowac wiec na tej 2 razy wiekszej teksturze detale jak nos czy inne cienie i barwy na twarzy. Widze ze na refce malo co widac ale podejrzewam ze jednak troche namalowali na teksturce. 聽 to ciemne cos na spodniach dziwnie wyglada, to chyba jakas dziura tak? sproboj zrobic to od nowa albo mozesz nawet zaszalec i sprobowac namalowac jakies faldki na jej ubraniu. 聽 to tyle odosnie tekstury przydaloby sie poprawcowac jeszcze troceh nad modelem, proprcje sa malo kobiece, wydluz ja troceh moze no i musisz koniecznie zrobic cos z jej glowa bo teraz wyglada jak kula 聽 no narazie tyle, jak to poprawisz to dalej bedziemy myslec :)
Napisano 11 Sierpie艅 201014 l ehem, ja bym powiedzial ze moj guru jesli chodzi o diffuse only ma inne zdanie na temat downsizingu http://www.poopinmymouth.com/tutorial/resize.htm
Napisano 13 Sierpie艅 201014 l Autor ja jednak korzystam z techniki ze skalowaniem bo taku uber z rysunku nie jestem ;) a sadze 偶e jest to jak z modelowaniem, 艂atwiej nauczy膰 si臋 modelowa膰 nie maj膮c ogranicze艅 werteks贸w by potem przej艣膰 do low poly jak na razie poprawki twarzy i zacz膮艂em troche d艂onie
Napisano 13 Sierpie艅 201014 l M贸g艂by艣 pokaza膰 siatke? Wydaje mi si臋, 偶e gdzie艣 sie tr贸jk膮ty pomarnowa艂y Edytowane 13 Sierpie艅 201014 l przez Ardeni
Napisano 15 Sierpie艅 201014 l Autor z ch臋ci膮 przyjm臋 krytyk臋 bo ju偶 nie moge si臋 patrze膰 na ten model :P
Napisano 15 Sierpie艅 201014 l no qrde, ciebie tez musze pouczac?! do 1go postu chorera!a wyszlo bardzo fajnie
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto