Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

jak na razie 957 tri

prawdopodobnie jak zwykle polegn臋 na teksturach:)

jade.jpg

final

jadeshot.png

Edytowane przez szczuro

• Odpowiedzi 29
  • Wy艣wietle艅 3,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

jak na razie 957 tri

prawdopodobnie jak zwykle polegn臋 na teksturach:)

jade.jpg

final

jadeshot.png

Edytowane przez szczuro

Napisano
  • Autor

r贸wno 1000 i siatka roz艂o偶ona

jade2.jpg

d艂onie maj膮 flipni臋te normale zauwa偶y艂em to dopiero po screenshotcie ;) i chyba nogi za kr贸tkie

na dzis starczy

Napisano

nogi zdecydowanie za krotkie i dlonie przymale(ale tylko troszke) no i ez zlap loopy przy lokciach i pociagnij troche w dol;) Fajnie idzie:)

Napisano

Nogi zdecydowanie za kr贸tkie tym bardziej 偶e to kobieta ;) Pracujesz ci膮gle w ortho? Mo偶e dlatego zrobi艂e艣 przykr贸tkie nogi? Kiedy patrzymy na kogo艣 to przez skr贸t perspektywy wizualnie skracaj膮 nam si臋 nogi. Mi 艂atwiej trzyma膰 proporcje w perspektywie, ale trzeba trzyma膰 model w skali i skorygowa膰 ustawienia ogniskowej view portu na 80-100, cho膰 to mo偶e tylko moje skrzywienie 艣lepego rysownika >.>, albo mam zeza.

Trzymaj tak dalej, dobrze ci idzie :)

EDIT

Czemu dzisiaj ca艂y czas postuje chwilk臋 po kim艣 xD?

Napisano
  • Autor

dzieki ch艂opaki, teraz widok z przodu i w perspektywie, po poprawkach :) jade3.jpg

do ortho to jako艣 sie przyzwyczai艂em i perspektywa mnie wkurza

ogniskow膮 zawsze dawa艂em na 70 :)

a nogi to raczej kwestia za d艂ugiego siedzenia nad modelem ;) jak si臋 wrzuci na forum, to dopiero zaczyna si臋 widzie膰 b艂臋dy :)

Edytowane przez szczuro

Napisano

a nogi to raczej kwestia za d艂ugiego siedzenia nad modelem ;) jak si臋 wrzuci na forum, to dopiero zaczyna si臋 widzie膰 b艂臋dy :)

Alleluja bracie, mam to samo xD

podni贸s艂bym troch臋 biodra razem z kroczem, chyba 偶e ma spodnie z niskim kroczem wtedy jest oki

perspektywa w takiej skali b臋dzie k艂ama膰 :) zmniejsz j膮 bo jest rozmiar贸w god偶illi :D

Edytowane przez n-pigeon

Napisano
  • Autor

lol, wiem 偶e niepodobna, dlatego zrobi艂em miniaturk臋 aby odwr贸ci膰 uwag臋 ;P nad twarz膮 jeszcze popracuje :)

Napisano

Cia艂ko wygl膮da naprawd臋 zacnie, twarz ci si臋 jedynie odrobin臋 rozjecha艂a z proporcjami, wrzu膰 do (gimpa?) i pobaw si臋 IWarpem na twarzy, zmniejsz oczy przysu艅 je bli偶ej siebie i troch臋 ni偶ej od brwi oraz skr贸膰 nos zaczynaj膮c od g贸ry, potem wyczy艣膰 i b臋dzie git. Rozja艣nij jej te偶 troch臋 buzie bo jest ciemniejsza od reszty cia艂a.

Eeeeh czyli tylko ja nie zacz膮艂em jeszcze teksturowa膰 :

Napisano

Nooooo teraz oczka bomba! Co do projekcji, to masz na my艣li t膮 bezpo艣redni膮 z programu 2D?

Napisano

Hehe takie uroki bety, ja mia艂em jednego crasha ;) ale co艣 nie umiem z reprodukowa膰 go, to nie wys艂a艂em, mam chyba z 3 bugi kt贸re powinienem zg艂osi膰, ale co艣 nie mog臋 si臋 zebra膰, bugtrackery zawsze mnie onie艣miela艂y.

Chyba robi臋 sobie czasem pod g贸rk臋 pracuj膮c na betach, w sumie u偶ywam te偶 bety Gimpa wersji 2.7, ale co pocz膮膰, jak dodali takie ficzersy bez kt贸rych nie wyobra偶am sobie ju偶 pracowa膰...

Napisano
  • Autor

serwer na kt贸rym hostuje obrazki pad艂, wiec nie ma por贸wnania z ostatnimi

jade6g.jpg

but贸w jeszcze nie robi艂em i r臋ce te偶 do poprawy

Napisano
  • Autor

poprawilem troche kolory jade7.png

miejscami jeszcze przecieka palce do poprawy :)

Napisano

lepiej :)

Mam nadzieje ze malujesz na conajmniej 2 krotnie wiekszej rozdzielczosci co?

proponuje namalowac wiec na tej 2 razy wiekszej teksturze detale jak nos czy inne cienie i barwy na twarzy. Widze ze na refce malo co widac ale podejrzewam ze jednak troche namalowali na teksturce.

to ciemne cos na spodniach dziwnie wyglada, to chyba jakas dziura tak?

sproboj zrobic to od nowa albo mozesz nawet zaszalec i sprobowac namalowac jakies faldki na jej ubraniu.

to tyle odosnie tekstury przydaloby sie poprawcowac jeszcze troceh nad modelem, proprcje sa malo kobiece, wydluz ja troceh moze no i musisz koniecznie zrobic cos z jej glowa bo teraz wyglada jak kula

no narazie tyle, jak to poprawisz to dalej bedziemy myslec :)

Napisano

ehem, ja bym powiedzial ze moj guru jesli chodzi o diffuse only ma inne zdanie na temat downsizingu http://www.poopinmymouth.com/tutorial/resize.htm

Napisano
  • Autor

ja jednak korzystam z techniki ze skalowaniem bo taku uber z rysunku nie jestem ;) a sadze 偶e jest to jak z modelowaniem, 艂atwiej nauczy膰 si臋 modelowa膰 nie maj膮c ogranicze艅 werteks贸w by potem przej艣膰 do low poly

jade8.png

jak na razie poprawki twarzy i zacz膮艂em troche d艂onie

Napisano

M贸g艂by艣 pokaza膰 siatke? Wydaje mi si臋, 偶e gdzie艣 sie tr贸jk膮ty pomarnowa艂y

Edytowane przez Ardeni

Napisano
  • Autor

z ch臋ci膮 przyjm臋 krytyk臋 bo ju偶 nie moge si臋 patrze膰 na ten model :P

jade9.jpg

jadecolor.png

Napisano

Jest ok. Wrzuc w jakas prezentacje ladna i bedzie dobrze