adek Napisano 27 Lipiec 2010 Napisano 27 Lipiec 2010 O pierwszym polskim filmie 5D pt. "Asylum 5D" pisaliśmy już kilka razy. Dostałem właśnie informację, że film ten można zobaczyć w specjalnym mobilnym kinie "Cinema 5D", które ruszyło w nadmorską trasę. Przewidziana trasa mobilnego kina 5D: 27-29 lipca - Hel (Port) 30-31 lipca - 01. sierpnia - Gdynia (przy Akwarium Gdyńskim) 02-04 sierpnia - Krynica Morska (Promenada przy porcie) Dalsza trasa zostanie ustalona w późniejszym okresie. Mobilne kino będzie na wybrzeżu do końca wakacji. Warto dodać, że film "Asylum 5D" jest także od początku lipca wyświetlane w stacjonarnych kinach w miejscowościach: Zakopane, Inwałd, Równica, Chorzów, Krasiejów, Tatralandia (Slowacja), Bałtów, Rabka i Szklarska Poręba. Informacje o mobilnym kinie Na potrzeby promocji „Asylum 5D” - pierwszego polskiego filmu 5D, firma BUDGAST S.C. wyprodukowała skomplikowane technologicznie mobilne kino 5D, mieszczące w sobie: 2 sale projekcyjne (po 16 miejsc w sali), z których każda wyposażona jest w efekty: • projekcja stereoskopowa, • deszcz • efekt chlapnięcia wodą • zapachy • drgające fotele (wibracje) • "efekt myszy i insektów" Dodatkowo: - wszystkie fotele są ruchome - sale są w pełni wentylowane i klimatyzowane - kino posiada własne zasilanie; - jest przygotowane do prezentacji filmu w każdym dowolnie wybranym miejscu - na zewnątrz kino wyposażone zostało w ekran LED-owy, na którym potencjalny widz zobaczy zwiastun filmu „Asylum 5D” lub reakcje widzów oglądających film we wnetrzu kina. Operatorem urządzenia będzie firma, która specjalizuje się w operowaniu urządzeniami rozrywkowymi, posiadająca w kraju również inne kina 5D i 4D: „Cinema 5D Kino Emocji”.
streaker Napisano 27 Lipiec 2010 Napisano 27 Lipiec 2010 A mnie ciekawi co mam rozumieć pod pojęciem 'efekt myszy i insektów' ?
vision3d Napisano 27 Lipiec 2010 Napisano 27 Lipiec 2010 chyba chodzi o powiew powietrza pod nogami, nic specjalnego moim zdaniem (na przykladzie kina 5D w Forcie Wola).
Traitor Napisano 27 Lipiec 2010 Napisano 27 Lipiec 2010 (edytowane) Pan skryty pod fotelem bedzie gryzl w stope;) Moze byc ciekawie, kino wygldal ladnie. Edytowane 27 Lipiec 2010 przez Traitor
adek Napisano 27 Lipiec 2010 Autor Napisano 27 Lipiec 2010 No zamierzam się z ciekawości wybrać bo widze, że w pobliżu mnie jest jedno z tych kin. Ot tak żeby się przekonać co to jest. Ale mobilne kino robi wrażenie. Nigdzie wcześniej o nim nie słyszałem. A szkoda, że ta "wersja mobilna" kina jest tak daleko :)
dziadek3D Napisano 27 Lipiec 2010 Napisano 27 Lipiec 2010 niemasowa zabawa dla mas.... ale teraz będzie trudniej je zadowolić....zobaczymy...:))... jeszcze pamietam kina objazdoe.... Adek w roli testera zapachów.... czekam na reportaż...:)))
smiler Napisano 27 Lipiec 2010 Napisano 27 Lipiec 2010 A mnie ciekawi co mam rozumieć pod pojęciem 'efekt myszy i insektów' ? Może to coś jak efekt motyla tylko trochę inny :D
Levan Napisano 28 Lipiec 2010 Napisano 28 Lipiec 2010 A przed wejsciem bedzie mozna kupic wate cukrowa? :)
Turisma Napisano 3 Sierpień 2010 Napisano 3 Sierpień 2010 Fajna sprawa, byłem kiedyś u nas w Bydgoszczy w takim kinie mobilnym, ale o ile dobrze pamiętam tamto było 4D :) fajnie było bo poza efektami trówymiarowości były efekty typu podmuch chłodnego powietrza, spryskanie kroplami wody... świetne ;) Na prawdę czułem jak te szczury i pająki chodzą wręcz po mnie :) To był na pewno pikuś w porównaniu z tym 5D ;)
Rekomendowane odpowiedzi