Napisano 2 Wrzesień 201014 l Autor GrześDuro: Dzięki, tło to vraysky pod envi, jednak podniesienie multipliera dało dobry efekt. Lukii:Dzięki, jak tylko będę dzisiaj kończył modelowanie reszty elementów, poprawie to :> Tymczasem wrzucam nocny render, w lakierze zwiększenie frensla niezbyt pomogło, więc trochę zaniże siłę odbicia, nadal nie wiem co się dzieje z szybami, zmiany nie dały praktycznie żadnych efektów, tak więc stworzyłem ich materiał od nowa, wieczorem wrzuce render. Zastanawiam się też, czy w tym momencie felgi nie odbijają otoczenia zbyt ostro:
Napisano 2 Wrzesień 201014 l oj pracuj nad tymi shaderami bo psuja wszystko. Szyba prawdopodobnie Ci tak odbija z powodu braku refrakcji, jest praktycznie czarna, wiec bardziej widac refleksy.Te czarne obudowy co sa we frontowej i tylnej szybie powinny byc pod nia, a wlasciwie miedzy 2 warstwami szyb. Tutaj mozesz poprostu dac shella na szybe i wsadzic ta czarne obwodke w szybe. Felga widze ze rzeczywiscie zbyt dokladnie odbija, mniejszy gloss w odbiciach by sie zdal. Troszke jakby za ostry chamfer byl na tej feldze. O reszcie nie pisze bo widze ze nawet nie ruszone. Pozdro
Napisano 2 Wrzesień 201014 l Troszke jakby za ostry chamfer byl na tej feldze. O reszcie nie pisze bo widze ze nawet nie ruszone. Pozdro Ale dla Branziewa model felgi jest już skończony i jej nie poprawi...
Napisano 2 Wrzesień 201014 l Jeszcze dp wygladzenia tylko wyciecia na sruby i obwodka wokol tych otworow i bedzue fajnie http://imagehosting.myscantechnology.com/images/image0068.jpg
Napisano 3 Wrzesień 201014 l Autor Nie wiem czy znów nie są zbyt ostre, popatrze jeszcze na rendery: Przy 5 miejscu na śrubę pojawił się jakiś bug, chyba nie wszystko zostało wycięte. Edytowane 3 Wrzesień 201014 l przez Berger
Napisano 3 Wrzesień 201014 l mógłbyś pokazać isocurve? chyba fillet chyba poprawny mógłbyś go troche powiększyć jednak, nieduzo
Napisano 4 Wrzesień 201014 l kurde modelingu juz dopracowywać zbytnio nie musisz teraz tylko rendering został ...
Napisano 4 Wrzesień 201014 l Autor Pony: Dzięki, tutaj poprawka tarczy: Studio: Edytowane 4 Wrzesień 201014 l przez Berger
Napisano 4 Wrzesień 201014 l chyba tylko za bardzo opona sie swieci, i sidewall mozesz troche zroznicowac żeby napis yokohama nie był na tej samej wys co napis na temat koła :)
Napisano 4 Wrzesień 201014 l Autor cortes: Dzięki, wezme to pod uwagę ;) Tymczasem kolejny teścik, postaram się zrobić bardziej przeźroczyste szyby, sidewall przy tej jakości troche zanikł, po drodze gdzieś zgubiłem kierunkowskaz:
Napisano 5 Wrzesień 201014 l Autor Ok wrzucam test przodu, miał być też close up na tył, ale max podczas renderu się wysypał, a mnie przy tym nie było :) Zapomniałem też nałożyć materiał na grill...
Napisano 5 Wrzesień 201014 l coś chyba masz za dużo niebieskiego światła. szczególnie na chromach to widać. na lakierze w sumie też to widać.
Napisano 5 Wrzesień 201014 l więcej ciepłego światła, ale nie wykluczając niebieskiego, no i szum możesz zmniejszyć :)
Napisano 5 Wrzesień 201014 l Wpisz sobie u wujka googla "wheel camber" tego by sie troche przydało przy skreconych kołach. a pozatym jw. Pzdr!
Napisano 6 Wrzesień 201014 l Autor Poprawiłem trochę sidewall, tyle że po bokach wyskoczyły placki, postaram się je poprawić: I jeszcze test na starym sidewallu:
Napisano 6 Wrzesień 201014 l hopie, ty juz tyle nie testuj, ino wez poustawiaj jakosc w maxie, wrzuc na render, pozniej fajny ps i bedzie front :]
Napisano 6 Wrzesień 201014 l szczerze, jakby wyeliminować szum to jeden z lepszych twoich renderów :)
Napisano 7 Wrzesień 201014 l Autor Ok, dzięki wszystkim za komentarze ;> W takim razie wrzucam tutaj ostatni już test, poprawie jeszcze kilka materiałów i Evo leci do finala:
Napisano 8 Wrzesień 201014 l Autor Trochę mi jeszcze jednak zejdzie, ostatnio max przy renderze zaczął mocno się sypać, po sprawdzeniu wszystkiego i poprawieniu zapostuje już w finalu.
Napisano 8 Wrzesień 201014 l Jak chcesz ustawiać tak nisko camere to zadbaj o to zeby opona miala sie na czym trzymac... (całą felge musisz zrobic) Zmniejsz glossines dyfuzora, i przedewszystkim zwroc uwage na tylne swiatla ktore są najwiekszym problemem. Kierunek jak gąbką wyglada, a swiateł nie idzie odroznic od wstecznego. Odblaski tez do poprawy. No i te chromowane pierscienie.. to sie w lancerze nie godzi. Pzdr!
Napisano 9 Wrzesień 201014 l Pozwoliłem sobię na lekki postpro jednego z Twoich ostatnich renderków, tak mi się spodobał :)