mookie Napisano 13 Sierpień 2010 Napisano 13 Sierpień 2010 (edytowane) Praca stworzona na rzecz konkursu i własnej przyjemności. Modelowanie - oczywiście Blender, render - Yaf(a)ray, niewielka postprodukcja - nodes (75%) i Photoshop CS3. PS Jeśli uda mi się wygenerować motion blur dla skrzydeł owada, podmienię obrazek. Edytowane 29 Sierpień 2010 przez mookie
Tweester Napisano 14 Sierpień 2010 Napisano 14 Sierpień 2010 Śledziłem WIP'a i uważam że praca super :D Bardzo ciekawa i klimatyczna =) 5*
dac77 Napisano 14 Sierpień 2010 Napisano 14 Sierpień 2010 Owad chyba wkomponowany bo ma straszne schody na skrzydłach. Nie musisz robić normalnego motion blura. Wystarczy zrobić maskę ze skrzydłami i okolicą a potem użyć jej do wyizolowania efektu directional blur na skrzydłach.
mookie Napisano 14 Sierpień 2010 Autor Napisano 14 Sierpień 2010 (edytowane) dac77 - dzięki za wypunktowanie AA, jakoś wczoraj wieczorem to przeoczyłem (ale nie, robak nie jest wklejany); powalczę z tym blurem, ale jak nie wyjdzie, to trudno. Tweester - bardzo dziękuję za komentarz i wsparcie w wątku WIP! Edytowane 14 Sierpień 2010 przez mookie
bbandi Napisano 14 Sierpień 2010 Napisano 14 Sierpień 2010 Ładne, może te skrzydełka tylko delikatnie motion blurem zrobić w PS:).
mookie Napisano 20 Sierpień 2010 Autor Napisano 20 Sierpień 2010 (edytowane) OK, nareszcie po żmudnych bojach z Yaf(a)rayem udało mi się uzupełnić projekt o kilka drobiazgów. Tym samym uznaję go za ostatecznie zakończony. Edytowane 21 Sierpień 2010 przez mookie
Gość fishinthewater Napisano 21 Sierpień 2010 Napisano 21 Sierpień 2010 Calkiem ladna pracka. Ma swoj klimat. Lubie takie:) Pozdrawiam.
ArTooRo Napisano 21 Sierpień 2010 Napisano 21 Sierpień 2010 Bardzo fajnie i poztywnie. Aż chce się zajrzeć do środka i wylecieć z miną owada. Do samego ujęcia ciśnie mi się nieco bardziej panorama i nadanie otoczeniu klimatu "ulicy", ale w rzeczonych biurkowych realiach (może więcej stałych bywalców), jednakże to już wizja autora :D.
mookie Napisano 24 Sierpień 2010 Autor Napisano 24 Sierpień 2010 Dzięki za kometarze; ArTooro - fajny pomysł z klimatem ulicy, szkoda, że sam na to nie wpadłem wcześniej. Niemniej jednak (po korekcji gammy związanej ze złą kalibracją mojego monitora) zostawiam scenkę już taką, jaką jest, hasło "Finished Works" w końcu zobowiązuje.
Loki Napisano 28 Sierpień 2010 Napisano 28 Sierpień 2010 bardzo przyjemny obrazek - ale skala niektórych elementów odbiega chyba dość znacznie od realnych ich wymiarów (np główka gwoździa vs pudełko od zapałek). Tak czy inaczej - mnie się podoba za całokształt.
slayer2004 Napisano 29 Sierpień 2010 Napisano 29 Sierpień 2010 Fajny pomysł. Wykonanie również niczego sobie :).
Rekomendowane odpowiedzi