Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Praca stworzona na rzecz konkursu i własnej przyjemności. Modelowanie - oczywiście Blender, render - Yaf(a)ray, niewielka postprodukcja - nodes (75%) i Photoshop CS3.

PS Jeśli uda mi się wygenerować motion blur dla skrzydeł owada, podmienię obrazek.

4177render.jpg

Edytowane przez mookie
  • Odpowiedzi 12
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Owad chyba wkomponowany bo ma straszne schody na skrzydłach. Nie musisz robić normalnego motion blura. Wystarczy zrobić maskę ze skrzydłami i okolicą a potem użyć jej do wyizolowania efektu directional blur na skrzydłach.

Napisano (edytowane)

dac77 - dzięki za wypunktowanie AA, jakoś wczoraj wieczorem to przeoczyłem (ale nie, robak nie jest wklejany); powalczę z tym blurem, ale jak nie wyjdzie, to trudno.

Tweester - bardzo dziękuję za komentarz i wsparcie w wątku WIP!

Edytowane przez mookie
Napisano (edytowane)

OK, nareszcie po żmudnych bojach z Yaf(a)rayem udało mi się uzupełnić projekt o kilka drobiazgów. Tym samym uznaję go za ostatecznie zakończony.

Edytowane przez mookie
Gość fishinthewater
Napisano

Calkiem ladna pracka. Ma swoj klimat. Lubie takie:)

Pozdrawiam.

Napisano

Bardzo fajnie i poztywnie. Aż chce się zajrzeć do środka i wylecieć z miną owada. Do samego ujęcia ciśnie mi się nieco bardziej panorama i nadanie otoczeniu klimatu "ulicy", ale w rzeczonych biurkowych realiach (może więcej stałych bywalców), jednakże to już wizja autora :D.

Napisano

Dzięki za kometarze; ArTooro - fajny pomysł z klimatem ulicy, szkoda, że sam na to nie wpadłem wcześniej. Niemniej jednak (po korekcji gammy związanej ze złą kalibracją mojego monitora) zostawiam scenkę już taką, jaką jest, hasło "Finished Works" w końcu zobowiązuje.

Napisano

bardzo przyjemny obrazek - ale skala niektórych elementów odbiega chyba dość znacznie od realnych ich wymiarów (np główka gwoździa vs pudełko od zapałek).

Tak czy inaczej - mnie się podoba za całokształt.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności