Napisano 13 Sierpień 201014 l Praca stworzona na rzecz konkursu i własnej przyjemności. Modelowanie - oczywiście Blender, render - Yaf(a)ray, niewielka postprodukcja - nodes (75%) i Photoshop CS3. PS Jeśli uda mi się wygenerować motion blur dla skrzydeł owada, podmienię obrazek. Edytowane 29 Sierpień 201014 l przez mookie
Napisano 14 Sierpień 201014 l Śledziłem WIP'a i uważam że praca super :D Bardzo ciekawa i klimatyczna =) 5*
Napisano 14 Sierpień 201014 l Owad chyba wkomponowany bo ma straszne schody na skrzydłach. Nie musisz robić normalnego motion blura. Wystarczy zrobić maskę ze skrzydłami i okolicą a potem użyć jej do wyizolowania efektu directional blur na skrzydłach.
Napisano 14 Sierpień 201014 l Autor dac77 - dzięki za wypunktowanie AA, jakoś wczoraj wieczorem to przeoczyłem (ale nie, robak nie jest wklejany); powalczę z tym blurem, ale jak nie wyjdzie, to trudno. Tweester - bardzo dziękuję za komentarz i wsparcie w wątku WIP! Edytowane 14 Sierpień 201014 l przez mookie
Napisano 14 Sierpień 201014 l Ładne, może te skrzydełka tylko delikatnie motion blurem zrobić w PS:).
Napisano 20 Sierpień 201014 l Autor OK, nareszcie po żmudnych bojach z Yaf(a)rayem udało mi się uzupełnić projekt o kilka drobiazgów. Tym samym uznaję go za ostatecznie zakończony. Edytowane 21 Sierpień 201014 l przez mookie
Napisano 21 Sierpień 201014 l Bardzo fajnie i poztywnie. Aż chce się zajrzeć do środka i wylecieć z miną owada. Do samego ujęcia ciśnie mi się nieco bardziej panorama i nadanie otoczeniu klimatu "ulicy", ale w rzeczonych biurkowych realiach (może więcej stałych bywalców), jednakże to już wizja autora :D.
Napisano 24 Sierpień 201014 l Autor Dzięki za kometarze; ArTooro - fajny pomysł z klimatem ulicy, szkoda, że sam na to nie wpadłem wcześniej. Niemniej jednak (po korekcji gammy związanej ze złą kalibracją mojego monitora) zostawiam scenkę już taką, jaką jest, hasło "Finished Works" w końcu zobowiązuje.
Napisano 28 Sierpień 201014 l bardzo przyjemny obrazek - ale skala niektórych elementów odbiega chyba dość znacznie od realnych ich wymiarów (np główka gwoździa vs pudełko od zapałek). Tak czy inaczej - mnie się podoba za całokształt.