airmoss Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 co ustawic by tego efektu nie bylo? skale mam w cm, szescian polmetrowy, wiec chyba obiekt nie jest za maly by takie rzeczy sie dzialy. Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyanide Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 Wydaje mi się że po prostu wjechałeś kamerą w obiekt, oddal ją trochę i powinno być ok. Jeśli się mylę, to nie wiem czemu się tak może dziać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 Też miałem coś takiego kiedyś. To nie było spowodowane wjechaniem kamery w obiekt tylko zbytnim przybliżeniem. Jednak to był jakiś błąd bo normalnie obiekt nie powinien znikać przy przybliżeniu. Niestety nie wiem co było przyczyną tego błędu i nie wiem jak się go pozbyłem. Problem zniknął sam po pewnym czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 Sprawdź czy nie masz zaznaczonej tej opcji: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyanide Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 Ja często w maxie tak miewałem gdy za blisko przybliżyłem viewport do obiektu, i mam wrażenie, że to właśnie było coś tego typu jakby wjechać kamerą na obiekt, nie jestem pewien, u mnie ten kłopot właśnie w taki sposób się objawiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
airmoss Napisano 23 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2010 viewport clipping mam wylaczone, nic to za bardzo nie zmienia. To zwykle okno perspective. Upierdliwa sprawa, gdyz czesto nie mozna chcby sprawdzic jakosci chamfera na wierzcholku czy nawet krawedziach, bo znikaja. Zauwazylem tez, ze w niektorych zewnetrznych scenach problem wystepuje, w innych z kolei go nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cide Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 Klikasz viewport cliping, pojawi ci się w viuporcie skala po prawej stronie z suwaczkami (takie żółte strzałki). Tą od dołu zjeżdżasz maksymalnie na dół. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesol Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 wystarczy jak naciśniesz U wtedy włączysz widok w trybie orthographic. powinno pomoc :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blomd Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 Próbowałeś może w innym okienku włączyć widok perspective? ...Pewnie już to robiłeś, jeśli nie, to spróbuj także nacisnąć klawisz "z". 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
airmoss Napisano 23 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2010 o dzieki, ostatnie 3 sposoby pomagaja :) +repy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi