Quentin Napisano 1 Wrzesień 2010 Napisano 1 Wrzesień 2010 (edytowane) Witam. To moja dopiero druga wizka w Vray'u. I trzecia jaką kiedykolwiek robiłem. :D O fotorealizm jeszcze nie zahaczam, ale chyba jest trochę lepiej. Już się opatrzyłem z renderem więc nie mam pojęcia co jest nie tak. Pzdr dla Corneliusa za porady nt Vraya i Hrisa, ponieważ to jego teksturka jest za oknem. softy : cinema 4d, vray, photoshop Edytowane 1 Wrzesień 2010 przez Quentin
Lukasz_D Napisano 1 Wrzesień 2010 Napisano 1 Wrzesień 2010 mi sie nie podobaja te masywne drzwi (nieproporcjonalne)
Quentin Napisano 1 Wrzesień 2010 Autor Napisano 1 Wrzesień 2010 mi sie nie podobaja te masywne drzwi (nieproporcjonalne) No cóż, nie wszyscy mają 1,70 m. :)
NV Napisano 1 Wrzesień 2010 Napisano 1 Wrzesień 2010 Ręcznik biały i szary chyba nie maja materiału ? Są strasznie płaskie, a biały przepalony. Kafelki hmm na początku myślałem , że to aż taki szum jest a to po prostu taka textura. Nie wiem czy tak miałeś na refce czy Ci się to podobało ale psują efekt. Ta ramka niepotrzebna. Textura na szafkach wygląda trochę jak od podłogi. Za duży szum na kafelkach podłogowych ale materiał ok. Oświetlenie nawet ładne . Popracuj nad texturkami i shaderami . Wizka ma potencjał, trochę przepaleń itd, ale jest całkiem spoko. Poczytaj też o kompozycji aby wybierać ciekawsze ujęcia.
Quentin Napisano 1 Wrzesień 2010 Autor Napisano 1 Wrzesień 2010 Ręcznik biały i szary chyba nie maja materiału ? Są strasznie płaskie, a biały przepalony. Kafelki hmm na początku myślałem , że to aż taki szum jest a to po prostu taka textura. Nie wiem czy tak miałeś na refce czy Ci się to podobało ale psują efekt. No niby mają materiał, ale jeszcze się gubię w materiałach vrayowych przez co taki efekt. A co do refki, to nie korzystałem z żadnej. To jest taka wyimaginowana łazienka. :)
carlosss Napisano 1 Wrzesień 2010 Napisano 1 Wrzesień 2010 nieźle jak na łazienkę z głowy, zazwyczaj jak ktoś tutaj wrzuca coś z głowy to jest mega gniot jeśli chodzi o takie wizki ;) ładnie i przyjemnie wyszło, tak dalej!
Lukasz_D Napisano 1 Wrzesień 2010 Napisano 1 Wrzesień 2010 nie wszyscy maja w pasie 300cm (strasznie sie zaniedbales)
Quentin Napisano 1 Wrzesień 2010 Autor Napisano 1 Wrzesień 2010 nie wszyscy maja w pasie 300cm (strasznie sie zaniedbales) Jak nie masz tu już nic nowego do powiedzenia to się nie wypowiadaj...
olaf Napisano 1 Wrzesień 2010 Napisano 1 Wrzesień 2010 ja tez nie mam nic do powiedzenia poza tym, ze jak zapomne ręcznika do wanny to uda mi sie 4razy wyp*ć na kaflach zanim dojde i wrócę. No drzwi jak do obory i miejsca tyle, ze moglbyś świniaki oprawiać :)
jahred6 Napisano 1 Wrzesień 2010 Napisano 1 Wrzesień 2010 Quentin praca b. słaba. Sam projekt jest no cóż można powiedzieć na tyle zachowawczy że żaden zwykły zjadacz chleba Ci nie powie że nieładny itd. Jeśli jesteś projektantem to wejście prosto na kibel - tego raczej się nie robi... :-) Drzwi rzeczywiście sporo przesadzone, szerokość - nie ma co się kłócić - widać po proporcjach że jest niedobrze. Kompozycja jest nie za ładna. Jeśli chodzi o render to słaby materiał płytek, brak chamferów np - parapet.
Quentin Napisano 1 Wrzesień 2010 Autor Napisano 1 Wrzesień 2010 Quentin praca b. słaba. Sam projekt jest no cóż można powiedzieć na tyle zachowawczy że żaden zwykły zjadacz chleba Ci nie powie że nieładny itd. Jeśli jesteś projektantem to wejście prosto na kibel - tego raczej się nie robi... :-) Drzwi rzeczywiście sporo przesadzone, szerokość - nie ma co się kłócić - widać po proporcjach że jest niedobrze. Kompozycja jest nie za ładna. Jeśli chodzi o render to słaby materiał płytek, brak chamferów np - parapet. Projektantem nie jestem. Za mojego życia widziałem tyle łazienek nowoczesnych ile razy byłem w IKEI. Więc moja wiedza na ten temat nie jest za bardzo rozwinięta. A wizka to jest moja druga więc ciężko o wysoki poziom. pozdr PS: jahred6, widzę, że się znasz porządnie na interiorach. Jeśli możesz to podaj mi jeszcze jakieś przykłady z tematu projektanckiego abym wiedział jakie normy zachowywać przy następnych prackach. dzięki i pozdro
jahred6 Napisano 1 Wrzesień 2010 Napisano 1 Wrzesień 2010 Neufert podręcznik projetkowania :-) Gruba cegła z wszelakimi normami i przykładami rozmieszczenia sprzętów, mebli itd. tak by było ergonomicznie. Pozatym podglądaj projekty np. na http://www.archdaily.com Jak na początek renderowania to spoko, powodzenia życzę :-)
dziadek3D Napisano 1 Wrzesień 2010 Napisano 1 Wrzesień 2010 a dlaczego ta łazienka ma 18m długości ... no i ola-f chce się wyłożyć, a wanny niet...:)))
Quentin Napisano 1 Wrzesień 2010 Autor Napisano 1 Wrzesień 2010 (edytowane) a dlaczego ta łazienka ma 18m długości ... no i ola-f chce się wyłożyć, a wanny niet...:))) Nie 18m tylko 9m, i to cała, nie biorąc pod uwagę położenia kamery. Chyba, że na serio potraktowałeś ten żart o 3 metrowych drzwiach... :] A wanna może być gdzieś z tyłu. Nie musi być wszystko nawalone pod drzwi. ;] Edytowane 1 Wrzesień 2010 przez Quentin
pabulo Napisano 2 Wrzesień 2010 Napisano 2 Wrzesień 2010 Fakt że troche za wielka Wrażenie takie jak sie wchodzi do kibla dla niepełnosprawnych "o kurrr ile tu miejsca.." Ale obrazki widziałem duzo gorsze
Rekomendowane odpowiedzi