Napisano 4 Wrzesie艅 201014 l I kolejna animacja: 聽 Tym razem znowu robot ( a jak偶e :) ) idzie sobie ulicami Katowic by ostatecznie doj艣膰 do Spodka a potem.... Zobaczcie sami :) 聽 Film poniek膮d promuj膮cy akcj臋 Katowice - Miasto Ogrod贸w, zrealizowany w pracowni Nowych Medi贸w na ASP Katowice. 聽 Technika tym razem inna - materia艂 nakr臋cony kamer膮 i na艂o偶one CG. Wykonane w 3dsmax, tracking w Boujou, ro艣linno艣膰 przy pomocy pluginu Onyx Treestorm a compositing w Nuke'u. 聽 Link do vimeo: Download: www.aloneanimation.com/Katowice.avi 聽 Edytowane 4 Wrzesie艅 201014 l przez MaRCuSZ
Napisano 4 Wrzesie艅 201014 l Bardzo 艂adnie wysz艂o, podoba mi si臋, sporo si臋 'natrakowa艂e艣', gratulacje!
Napisano 6 Wrzesie艅 201014 l To najlepszy studencki projekt (w tej dziedzinie) jaki widzialem w tym kraju. 聽 Moze nawet lepszy niz niejeden "profesjonalny". 聽 聽 Zobaczmy jak szybko ukradnie Cie jakies studio. Czas - START!
Napisano 6 Wrzesie艅 201014 l Reanimator> Alvernia. Marek wygral tam praktyki w Animotion i juz zostal 'na zawsze' ;) Edytowane 6 Wrzesie艅 201014 l przez User190
Napisano 6 Wrzesie艅 201014 l noooo ! bardzo fajnie to wysz艂o boxy czym robi艂es ? PF ? dymki rozumiem z Fume FX ? p.s. minimalnie za mocne cienie rzuca ten ma艂y na pocz膮tku - szczeg贸lnie w scenie gdzie naciska kamyczek w murze
Napisano 6 Wrzesie艅 201014 l ehh a mia艂em nadziej臋 偶e spodek se odleci:) Istotnie, rewela jak na studencki short:) Tyko czemu ten robocik taki szpetny:)?
Napisano 6 Wrzesie艅 201014 l zaiste short bardzo mi si臋 podoba艂 ale sam robocik niezbyt Tu jednak nie chodzi艂o chyba na zrobieniu transformersa Gratuluje podw贸jnego fronta i czekam na kolejne super animacje.
Napisano 6 Wrzesie艅 201014 l Reanimator> Alvernia. Marek wygral tam praktyki w Animotion i juz zostal 'na zawsze' ;) 聽 O, to poprosze o audiencje, jak pojade na mokapy ;)
Napisano 6 Wrzesie艅 201014 l Autor Witam! 聽 Ogromne dzi臋ki za komentarze! Szczeg贸lnie dla Reanimatora - nie spodziewa艂em si臋 a偶 tak pozytywnej opinii :) Co do zagadnie艅 technicznych: ca艂a ta ogromna konstrukcja boxowa oparta jest o maxowy PF. Jako Shape Instance da艂em grup臋 trzech r贸偶nie animuj膮cych si臋 sze艣cian贸w. Jest ich tam w sumie 50 000, co da艂o taki efekt :] Dymki - ka偶dy to osobna FumeFx'owa symulacja. Nie u偶ywa艂em 偶adnych stock贸w. Robocik - w zamysle nie mia艂o to by膰 nic "extraordinary" :) G艂owa przypomina kszta艂tem logo "KATOWICE - Miasto Ogrod贸w" i chyba tyle. Rozumiem, 偶e siatki nie musz臋 pokazywa膰 :P. 聽 Pozdrawiam
Napisano 6 Wrzesie艅 201014 l Noo Marku! Wreszcie mam Twoje dzie艂o u siebie na pulpicie! :D 聽 Gratuluj臋 jeszcze raz bo wysz艂o super! :D Nie ma to jak pracowa膰 na najlepszym sofcie do 3d - mgtoolsach ;]
Napisano 7 Wrzesie艅 201014 l wysz艂o mega ;) Bardzo mi si臋 podoba. fajna muzyczka i w og贸le . Troch臋 klimaty reklam sony bravia ,ale od najlepszych trzeba si臋 uczy膰. 聽 do uwag...mam nadziej臋 konstruktywnych: - spodek o偶ywa.. zaczyna si臋 transformowa膰 .. si臋 rozsuwa itp.. no terminator. ale nagle wyrasta z niego co艣 co powstaje z powietrza. Chodzi mi o te boxy, kt贸re si臋 pojawiaj膮/skaluj膮 zamiast mechanicznie rozk艂ada膰. -dymki , sporo drobnicy po kt贸rej wida膰 typowe dla fume "buchni臋cia" 聽 jeszcze raz gratki
Napisano 7 Wrzesie艅 201014 l Widzia艂em ju偶 na FB i bardzo mi przypa艂 film do gustu. G艂贸wnie dlatego, 偶e d艂ugo czeka艂em a偶 kto艣 w ko艅cu zacznie robi膰 takie filmy z polskimi miastami w tle. Taki rebranding tej naszej rzeczywisto艣ci uwa偶am za bardzo wa偶n膮 spraw臋 Pozdrawiam
Napisano 8 Wrzesie艅 201014 l Marek to bardzo pi臋kne rob贸tki. Maj膮 klimat. Gratulacje stary. Spodoba艂 Ci si臋 font bankgothic jak widz臋 w drugim froncie :) Pozdr贸wki!
Napisano 10 Wrzesie艅 201014 l bardzo fajny short panie ! :) Ale z tymi katosami jako europejska stolica kultury to niez艂y joke ;D haha
Napisano 12 Wrzesie艅 201014 l Autor Zrealizowa艂em now膮 wersj臋 filmu, tym razem z legalnie wykorzystan膮 muzyk膮 i pe艂nym ud藕wi臋kowieniem. Zapraszam do ogl膮dania: 聽 聽 Download: 聽 www.aloneanimation.com/KatowiceMiastoOgrodowSound_h264.mov www.aloneanimation.com/KatowiceMiastoOgrodowSound_xvid.avi
Napisano 12 Wrzesie艅 201014 l Autor Uj臋cia z wn臋trza b臋d膮 pod koniec wrze艣nia dopiero. Ta wersja jest dla ESK Katowice bo mnie 艂adnie poprosili :)
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto