Jump to content

Katowice Miasto Ogrodów

MaRCuSZ

Recommended Posts

I kolejna animacja:

Tym razem znowu robot ( a jakże :) ) idzie sobie ulicami Katowic by ostatecznie dojść do Spodka a potem.... Zobaczcie sami :)

Film poniekąd promujący akcję Katowice - Miasto Ogrodów, zrealizowany w pracowni Nowych Mediów na ASP Katowice.

Technika tym razem inna - materiał nakręcony kamerą i nałożone CG. Wykonane w 3dsmax, tracking w Boujou, roślinność przy pomocy pluginu Onyx Treestorm a compositing w Nuke'u.

Link do vimeo:

Download:

www.aloneanimation.com/Katowice.avi

Katowice_01.jpg

Katowice_02.jpg

Katowice_03.jpg

Katowice_04.jpg

Katowice_05.jpg

Edited by MaRCuSZ
  • Confused 1

Guest User190

Reanimator> Alvernia. Marek wygral tam praktyki w Animotion i juz zostal 'na zawsze' ;)

Edited by User190

Witam!

Ogromne dzięki za komentarze! Szczególnie dla Reanimatora - nie spodziewałem się aż tak pozytywnej opinii :)

Co do zagadnień technicznych: cała ta ogromna konstrukcja boxowa oparta jest o maxowy PF. Jako Shape Instance dałem grupę trzech różnie animujących się sześcianów. Jest ich tam w sumie 50 000, co dało taki efekt :]

Dymki - każdy to osobna FumeFx'owa symulacja. Nie używałem żadnych stocków.

Robocik - w zamysle nie miało to być nic "extraordinary" :) Głowa przypomina kształtem logo "KATOWICE - Miasto Ogrodów" i chyba tyle. Rozumiem, że siatki nie muszę pokazywać :P.

Pozdrawiam

wyszło mega ;) Bardzo mi się podoba. fajna muzyczka i w ogóle . Trochę klimaty reklam sony bravia ,ale od najlepszych trzeba się uczyć.

do uwag...mam nadzieję konstruktywnych:

- spodek ożywa.. zaczyna się transformować .. się rozsuwa itp.. no terminator. ale nagle wyrasta z niego coś co powstaje z powietrza. Chodzi mi o te boxy, które się pojawiają/skalują zamiast mechanicznie rozkładać.

-dymki , sporo drobnicy po której widać typowe dla fume "buchnięcia"

jeszcze raz gratki