Napisano 4 Wrzesień 201014 l I kolejna animacja: Tym razem znowu robot ( a jakże :) ) idzie sobie ulicami Katowic by ostatecznie dojść do Spodka a potem.... Zobaczcie sami :) Film poniekąd promujący akcję Katowice - Miasto Ogrodów, zrealizowany w pracowni Nowych Mediów na ASP Katowice. Technika tym razem inna - materiał nakręcony kamerą i nałożone CG. Wykonane w 3dsmax, tracking w Boujou, roślinność przy pomocy pluginu Onyx Treestorm a compositing w Nuke'u. Link do vimeo: Download: www.aloneanimation.com/Katowice.avi Edytowane 4 Wrzesień 201014 l przez MaRCuSZ
Napisano 4 Wrzesień 201014 l Bardzo ładnie wyszło, podoba mi się, sporo się 'natrakowałeś', gratulacje!
Napisano 6 Wrzesień 201014 l To najlepszy studencki projekt (w tej dziedzinie) jaki widzialem w tym kraju. Moze nawet lepszy niz niejeden "profesjonalny". Zobaczmy jak szybko ukradnie Cie jakies studio. Czas - START!
Napisano 6 Wrzesień 201014 l Reanimator> Alvernia. Marek wygral tam praktyki w Animotion i juz zostal 'na zawsze' ;) Edytowane 6 Wrzesień 201014 l przez User190
Napisano 6 Wrzesień 201014 l noooo ! bardzo fajnie to wyszło boxy czym robiłes ? PF ? dymki rozumiem z Fume FX ? p.s. minimalnie za mocne cienie rzuca ten mały na początku - szczególnie w scenie gdzie naciska kamyczek w murze
Napisano 6 Wrzesień 201014 l ehh a miałem nadzieję że spodek se odleci:) Istotnie, rewela jak na studencki short:) Tyko czemu ten robocik taki szpetny:)?
Napisano 6 Wrzesień 201014 l zaiste short bardzo mi się podobał ale sam robocik niezbyt Tu jednak nie chodziło chyba na zrobieniu transformersa Gratuluje podwójnego fronta i czekam na kolejne super animacje.
Napisano 6 Wrzesień 201014 l Reanimator> Alvernia. Marek wygral tam praktyki w Animotion i juz zostal 'na zawsze' ;) O, to poprosze o audiencje, jak pojade na mokapy ;)
Napisano 6 Wrzesień 201014 l Autor Witam! Ogromne dzięki za komentarze! Szczególnie dla Reanimatora - nie spodziewałem się aż tak pozytywnej opinii :) Co do zagadnień technicznych: cała ta ogromna konstrukcja boxowa oparta jest o maxowy PF. Jako Shape Instance dałem grupę trzech różnie animujących się sześcianów. Jest ich tam w sumie 50 000, co dało taki efekt :] Dymki - każdy to osobna FumeFx'owa symulacja. Nie używałem żadnych stocków. Robocik - w zamysle nie miało to być nic "extraordinary" :) Głowa przypomina kształtem logo "KATOWICE - Miasto Ogrodów" i chyba tyle. Rozumiem, że siatki nie muszę pokazywać :P. Pozdrawiam
Napisano 6 Wrzesień 201014 l Noo Marku! Wreszcie mam Twoje dzieło u siebie na pulpicie! :D Gratuluję jeszcze raz bo wyszło super! :D Nie ma to jak pracować na najlepszym sofcie do 3d - mgtoolsach ;]
Napisano 7 Wrzesień 201014 l wyszło mega ;) Bardzo mi się podoba. fajna muzyczka i w ogóle . Trochę klimaty reklam sony bravia ,ale od najlepszych trzeba się uczyć. do uwag...mam nadzieję konstruktywnych: - spodek ożywa.. zaczyna się transformować .. się rozsuwa itp.. no terminator. ale nagle wyrasta z niego coś co powstaje z powietrza. Chodzi mi o te boxy, które się pojawiają/skalują zamiast mechanicznie rozkładać. -dymki , sporo drobnicy po której widać typowe dla fume "buchnięcia" jeszcze raz gratki
Napisano 7 Wrzesień 201014 l Widziałem już na FB i bardzo mi przypał film do gustu. Głównie dlatego, że długo czekałem aż ktoś w końcu zacznie robić takie filmy z polskimi miastami w tle. Taki rebranding tej naszej rzeczywistości uważam za bardzo ważną sprawę Pozdrawiam
Napisano 8 Wrzesień 201014 l Marek to bardzo piękne robótki. Mają klimat. Gratulacje stary. Spodobał Ci się font bankgothic jak widzę w drugim froncie :) Pozdrówki!
Napisano 10 Wrzesień 201014 l bardzo fajny short panie ! :) Ale z tymi katosami jako europejska stolica kultury to niezły joke ;D haha
Napisano 12 Wrzesień 201014 l Autor Zrealizowałem nową wersję filmu, tym razem z legalnie wykorzystaną muzyką i pełnym udźwiękowieniem. Zapraszam do oglądania: Download: www.aloneanimation.com/KatowiceMiastoOgrodowSound_h264.mov www.aloneanimation.com/KatowiceMiastoOgrodowSound_xvid.avi
Napisano 12 Wrzesień 201014 l Autor Ujęcia z wnętrza będą pod koniec września dopiero. Ta wersja jest dla ESK Katowice bo mnie ładnie poprosili :)