Napisano 16 Wrzesień 201014 l Mam dziwny problem. Kilka dni temu robiłem animacje w majce i po normalnym zapisaniu i wyłączeniu majki okazało się że mój plik z projektem ma 0 bajtów. Dzisiaj mojemu ziomkowi stała się jeszcze dziwniejsza rzecz bo majka mu się wywaliła i okazało się że wszystkie backupy które miał w folderze majka nadpisała pustym plikiem, nawet te które były robione na innym kompie. Nie wiem czy ma to jakiś związek ale jego pliki nazywały się Nazwa[kolejny-numer].ma. Stało się to nam podczas robienia innych czynności, u mnie animacji keyami u niego podczas modelowania. Szukaliśmy w tempach i takich tam jednak wszystko przepadło. Pytanie jest czy majka robiła komuś takie psikusy i jak się przed tym bronić?
Napisano 16 Wrzesień 201014 l Wow, pierwsze slysze, szczerze mowiac. A jeszcze niedawno Bobbly Beck polecal zapisywanie w .ma jako formacie, ktory daje sie uratowac.
Napisano 16 Wrzesień 201014 l heh, no wlasnie. strasznie dziwne. jestes w stanie jakos odtworzyc ten blad? tzn. dzieje Ci sie tak ze wsyzstkim?
Napisano 16 Wrzesień 201014 l Autor Już chyba wpadłem na trop z kumplem. Zapisałem po tym jak w majce zaczął lagować viewport, on tak samo. Różnica jest ta że ja też miałem podobnie nazwane pliki (numerki) ale u mnie ich nie tknęło, on za to ma majkę z najnowszym fiksem. Dziwne jest to że wcześniej jak vieport skakał i zapisywałem plik to wszystko śmigało i zapisywało się dobrze. Wychodzi na to że nie można tykać sejwa jak majka zaczyna robić psikusy.
Napisano 16 Wrzesień 201014 l Miejsce na dysku? Prawa dostępu? Niby nieprawdopodobne, ale pewne programy (np. Houdini ;) ), potrafią zignorować błąd zwrócony przez system przy próbie zapisu (albo system nie zwraca mu błędu, mimo że operacja i/o nie powiodła się?). Nam się wydaje, że wszystko poszło dobrze, a tu scena idzie szczekać... Na przykład próba zapisu sceny na pełny dysk, skończy się niechybnie tym, że zarówno backup jak i scena będą miały 0 KB.
Napisano 17 Wrzesień 201014 l i dzięki temu straciłem kiedyś dzień pracy przy "pewnym dużym projekcie" ;)
Napisano 17 Wrzesień 201014 l zapchany twardziel - trzeba przy sejwie patrzeć na pasek komunikacyjny majki :) Świeci ładnie na czerwono przy takim błędzie.
Napisano 17 Wrzesień 201014 l Autor SYmek, asblaze- Miałem jeszcze kilkaset mega wolnego na dysku, to raczej nie to ale dzięki za rade, na przyszłość będę tego pilnował. Destroyer- Tak. C117, najbardziej kreatywne miejsce w nowym sączu. ;) Przeglądaliśmy ostatnio backup z tamtego roku, wymiatasz zią. ;)
Napisano 18 Wrzesień 201014 l Monio napisał: Destroyer- Tak. C117 To masz odpowiedź na swoje problemy, przeklęte miejsce :) błędy jakie pojawiały się w tej pracowni wykraczały ponad wszelkie granice logiki nawet jak na majkę :) Monio napisał: Przeglądaliśmy ostatnio backup z tamtego roku, wymiatasz zią. ;) Jaki backup? przecież ja w tej pracowni prawie nic nie robiłem, nawet internet czasem tak przycinał, że nie chciało mi się nawet kompa uruchamiać :) Jak przestałem grać w FarmVille to moje stanowisko stało się dla mnie całkowicie bezużyteczne :D Ale dzięki za miłe słowa :)