Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam dziwny problem. Kilka dni temu robiłem animacje w majce i po normalnym zapisaniu i wyłączeniu majki okazało się że mój plik z projektem ma 0 bajtów. Dzisiaj mojemu ziomkowi stała się jeszcze dziwniejsza rzecz bo majka mu się wywaliła i okazało się że wszystkie backupy które miał w folderze majka nadpisała pustym plikiem, nawet te które były robione na innym kompie. Nie wiem czy ma to jakiś związek ale jego pliki nazywały się Nazwa[kolejny-numer].ma. Stało się to nam podczas robienia innych czynności, u mnie animacji keyami u niego podczas modelowania.

Szukaliśmy w tempach i takich tam jednak wszystko przepadło. Pytanie jest czy majka robiła komuś takie psikusy i jak się przed tym bronić?

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wow, pierwsze slysze, szczerze mowiac.

A jeszcze niedawno Bobbly Beck polecal zapisywanie w .ma jako formacie, ktory daje sie uratowac.

Napisano
  • Autor

Może by się dało jakby był trochę większy niż 0 bajtów. ;)

Napisano

heh, no wlasnie. strasznie dziwne.

jestes w stanie jakos odtworzyc ten blad? tzn. dzieje Ci sie tak ze wsyzstkim?

Napisano
  • Autor

Już chyba wpadłem na trop z kumplem. Zapisałem po tym jak w majce zaczął lagować viewport, on tak samo. Różnica jest ta że ja też miałem podobnie nazwane pliki (numerki) ale u mnie ich nie tknęło, on za to ma majkę z najnowszym fiksem. Dziwne jest to że wcześniej jak vieport skakał i zapisywałem plik to wszystko śmigało i zapisywało się dobrze.

Wychodzi na to że nie można tykać sejwa jak majka zaczyna robić psikusy.

Napisano

Miejsce na dysku? Prawa dostępu? Niby nieprawdopodobne, ale pewne programy (np. Houdini ;) ), potrafią zignorować błąd zwrócony przez system przy próbie zapisu (albo system nie zwraca mu błędu, mimo że operacja i/o nie powiodła się?). Nam się wydaje, że wszystko poszło dobrze, a tu scena idzie szczekać... Na przykład próba zapisu sceny na pełny dysk, skończy się niechybnie tym, że zarówno backup jak i scena będą miały 0 KB.

Napisano

zapchany twardziel - trzeba przy sejwie patrzeć na pasek komunikacyjny majki :) Świeci ładnie na czerwono przy takim błędzie.

Napisano
  • Autor

SYmek, asblaze- Miałem jeszcze kilkaset mega wolnego na dysku, to raczej nie to ale dzięki za rade, na przyszłość będę tego pilnował.

Destroyer- Tak. C117, najbardziej kreatywne miejsce w nowym sączu. ;) Przeglądaliśmy ostatnio backup z tamtego roku, wymiatasz zią. ;)

Napisano
  Monio napisał:

Destroyer- Tak. C117

To masz odpowiedź na swoje problemy, przeklęte miejsce :) błędy jakie pojawiały się w tej pracowni wykraczały ponad wszelkie granice logiki nawet jak na majkę :)

Monio napisał:

Przeglądaliśmy ostatnio backup z tamtego roku, wymiatasz zią. ;)

Jaki backup? przecież ja w tej pracowni prawie nic nie robiłem, nawet internet czasem tak przycinał, że nie chciało mi się nawet kompa uruchamiać :) Jak przestałem grać w FarmVille to moje stanowisko stało się dla mnie całkowicie bezużyteczne :D

Ale dzięki za miłe słowa :)

Napisano
  • Autor

Backup był z filmikami i demorelami. Miło się to oglądało. ;)