Lasqa Napisano 23 Maj 2004 Napisano 23 Maj 2004 No to pierwsze dzielo (nie liczac tutoriali). Mam za malo czasu zeby to dopiescic, a na ambitniejsza prace tez przyjdzie kolej. Robilem to w przerwie od nauki . Tylko ustny polak i angol i juz po maturkach. Robiłem to jakies 4 h wiec prosze o wyroziumalosc. W maxie 6, renderowalem mental reyem. Athlon 1400, 256 ram ( moze niedlugo wiecej ;) ).
Ebor Napisano 23 Maj 2004 Napisano 23 Maj 2004 4 h pracy i renderowane mental rayem ?? nie widać... ;)
kozioo Napisano 23 Maj 2004 Napisano 23 Maj 2004 Gdyby nie to, że tu nie ma nic ciekawego to powiedziałbym że fajnie:]
sith_LORD Napisano 23 Maj 2004 Napisano 23 Maj 2004 hehe..rownie dobrze mógłbys to zrobic w 5 minut i wyrenderowac scanline`m.. ale.. żyzcę powodzenia dalej.. sory za sarkazm..z czasem będzie lepiej:)
Lasqa Napisano 23 Maj 2004 Autor Napisano 23 Maj 2004 Wlasnie nie mam pojecia czym i czy w ogole sie one roznia. Dopiero zaczynam i nie znam wszystkich magicznych sztuczek i sposobow. Nawet nie wiem czym sie brazil rozni od mental czy scanline. Zamiast dolowac moze byscie to wytlumaczyli albo jakis odnosnik podali. To sa pierwsze kroczki. Zreszta narazie mam nawal pracy z polakiem 3 dni a mi zostalo 100 pytan do zrobienia ;(
Marcin Napisano 23 Maj 2004 Napisano 23 Maj 2004 Ale czlowieku po : 1. tu sie nieklnie wiec markuj swoje wybryki 2. jak startujesz to najpierw sie naucz cos robic i niezaczynaj na forum od raczkowania przynajmniej zainteresuj sie CG i poszukaj na ten temat w necie jest tego pelno 3.heh no czasami to dziwi bo hmm jak na 4 godz to jakos naprawde sie leniles
Lasqa Napisano 23 Maj 2004 Autor Napisano 23 Maj 2004 A czy ktos moglby mi polecic tytuł jakiejs ksiazki do poczytaniana na temat 3ds maxa? Prosze. Albo wybrac ktoras z tych : 3ds max 5. Projekty i rozwiązania. 3ds max 4. Techniki modelowania. Biblia Po prostu 3ds max 5
Marcin Napisano 23 Maj 2004 Napisano 23 Maj 2004 hmm wiesz na poczatek to cie odsylam na stronke adka sa na niej takie cus jak dla poczatkujacych tam sa tutki i ksiazki w *.pdf ale naprawde duzo jest na http://ag.bocznica.org/ dzieki akdsn ;)
Leru Napisano 23 Maj 2004 Napisano 23 Maj 2004 marcin18pl -> tez miales swoje poczatki wiec nie badz taki Na dobry poczatek: roznia sie predkoscia renderowania :P. Maja niektore wiecej efektow inne mniej (takich jak np GI - global illumination), caustics i inne. Renderery oferuja efekty ktore scanline moze tylko nasladowac (mieszajac rozne elementy i ustawienia swiatel). Nawet z takiego kwiatka mozna troche wykrzesac. Pobaw sie troche ustawieniem kamery (poszukaj takiego \"obiektu\") i pobaw sie edytorem materialow (choc tu juz i tak nie jest zle IMHO). Nie zadawaj pytan takich w stylu tego o brazila bo zaraz ktos (np ja :>) Cie odesle do regulaminu. Osobiscie nie wiem czy jest sens kupowania ksiazek. Poszukaj na necie jest tego masa (max3d.pl na dobry poczatek). Jesli czegos nie wiesz - zagladaj do HELPa w maxie. Jesli czegos nie rozumiesz po ENG to wejdz na www.ectaco.pl i tam sie napewno tego dowiesz. Jesli tego nie ma w HELPie to przejrzyj dzial na forum HELP. Jesli tam tego nie ma to zadaj tam pytanie (najpiew zawsze szukaj) itd. Mi sie kwiatek podoba. Piekno w prostocie i fajny wyraz \"twarzy\"
Lasqa Napisano 23 Maj 2004 Autor Napisano 23 Maj 2004 wreszcie ktos mnie nie zbluzgal. dzieki.po maturkach postaram sie cos wyczesac.
nuriel Napisano 23 Maj 2004 Napisano 23 Maj 2004 marcin18pl: wyluzuj człowieku!!! Lasqa: na początku przeglądnij help\'a, dobre programy mają dobe help\'y 8). a z książek jakie wypisałeś polecał bym \"3ds max 4. Techniki modelowania\". sam jej kiedyś używałem. stanowczo odradzam \"Po prostu 3ds max 5\" nie widziałem jej, ale widziałem inne z tej serii... straszna łopatologia. a zresztą, jeśli masz dostęp do netu to książka ci niepotrzebna. gdybym niemiał tych książek za dormo to bym kożystał z tutków i help\'a.
Orion Napisano 23 Maj 2004 Napisano 23 Maj 2004 Trzeba było dać chociaż jakąś podłogę i ścianę, żeby to nie wisiało tak w powietrzu. I camerę mogłeś ciut wyrzej przesunąć
Gość Savoy Napisano 24 Maj 2004 Napisano 24 Maj 2004 Ja miałem gorsze początki...... Nie będę krytykował. Czekam na nastepne prace.
chveti Napisano 24 Maj 2004 Napisano 24 Maj 2004 fajne niebiekie tło:P(!joke!) oteksturuj , wstaw w jakies otoczenie i będzie git:D chociaż może lepiej by to wyglądało Ink Paint\'em... jak a pierwszą prackę to dosyć fajnie ale 4h to chyba za dużo..... pozdr.
Gość raminez Napisano 27 Maj 2004 Napisano 27 Maj 2004 gdyby bylo troszeczke wieksze byloby czytelniejsze...i twarzyczka w srodku pownna miec (moim zdaniem) bardziej przemawiajacy charakter...pozd
Pussik Napisano 29 Maj 2004 Napisano 29 Maj 2004 UROCZE ! Ma swój plastelinowy klimat. Taki karykaturowy troszke. Uważam, że jak zaokrąglisz doniczke i dorobisz biurko + jakieś elementy (zeszyt np.). Będzie naprawdę SUPER. PODOBA MI SIĘ i nie chce abyś w tym przypadku dażył do realności. :-) Edit: Przenieś to do WIP`a.
Piotr Dobosz Napisano 15 Sierpień 2004 Napisano 15 Sierpień 2004 co do ksiazek to polecam 3ds max 5. Projekty i rozwiązania:) naprawde dobra ksiazka pozdrawiam
Fr3d3k Napisano 15 Sierpień 2004 Napisano 15 Sierpień 2004 omg ! chyba ktos tu przysnał kilka miesiecy :!o
Rekomendowane odpowiedzi