adek Napisano 27 Wrzesień 2010 Napisano 27 Wrzesień 2010 Firma 3D Render zapowiedziała właśnie wypuszczenie na rynek nowego oprogramowania do symulacji wirtualnej rzeczywistości RendeLights. Program po informacjach i prezentacjach zawartych na stronie wydaje się być naprawdę potężny. Warto zobaczyć możliwości samego renderera czasu rzeczywistego. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1401
plasti Napisano 27 Wrzesień 2010 Napisano 27 Wrzesień 2010 ja tu nic specjalnego nie widze, watpie zeby silnik chociaz mial ssao...
Monio Napisano 27 Wrzesień 2010 Napisano 27 Wrzesień 2010 Lol? Wszystkie silniki do gier wyprzedzają możliwościami ten o jakieś 4 lata...
adek Napisano 27 Wrzesień 2010 Autor Napisano 27 Wrzesień 2010 Ale w takim razie o co chodzi z tą ceną. Troche cenowo mnie to zaskoczyło.
pressenter Napisano 27 Wrzesień 2010 Napisano 27 Wrzesień 2010 Nie chciałbym zabrzmieć krytycznie, ale te prace, które pokazują na stronie, wykonane za pomocą tego silnika są po prostu tragiczne. Wydać na to prawie 3k bucksów... never prze never! Sz.
Monio Napisano 27 Wrzesień 2010 Napisano 27 Wrzesień 2010 Teoretycznie piszą na stronie że to wyświetla GI w realtimie co faktycznie jest sporym osiągnięciem. Z ciekawości zobaczyłem całą ich galerie i GI jako takie było widać tylko na jednym obrazku, do tego raczej średnio wykonane. Więcej kodu niż sensu w tym silniku chyba.
Mortom Napisano 28 Wrzesień 2010 Napisano 28 Wrzesień 2010 Szału nie ma ale chyba nie o to tam chodzi... jeśli program ma być wykorzystywany jako interaktywna prezentacja projektu to ma swoje uzasadnienie (tak mi sie wydaje). Prezentacja ma być dostępna/uruchamiana na średniej klasy komputerze, to grafika raczej nie będzie szałowa, a jak za 2.987€ to i tak niezły silnik. Pozdr.
Camel Napisano 28 Wrzesień 2010 Napisano 28 Wrzesień 2010 Zero rewelacji, oni mają sporo do napracowania w tej chwili... Obawiam się że nie dościgną w stosownym czasie dzisiejszej technologi...
Trzmiel Napisano 28 Wrzesień 2010 Napisano 28 Wrzesień 2010 Czesto widzialem juz oswietlenie realtimowe tego typu nie czytalem calej strony, ale czy wykorzystuje to harmoniki sferyczne??
Mortom Napisano 28 Wrzesień 2010 Napisano 28 Wrzesień 2010 Przepraszam za Offtopa... a jakie silniki tego typu byście polecili? za stosowną cenę oczywiście :) Pozdr.
plasti Napisano 28 Wrzesień 2010 Napisano 28 Wrzesień 2010 shiva jest tania i fajna, ma kosmiczne mozliwosci a z tego co wiem kosztuje 1000 zlotkow here>>>>
Rekomendowane odpowiedzi