Stachu Napisano 14 Październik 2010 Napisano 14 Październik 2010 (edytowane) Witam, wiec postanowiłem rówiesz właczyc się do bitwy. Oczywiscie ostre krawędzie są na razie bo chcę zrobić napierw bryłę i po convercie bawić się w jakieś małe chamfery, rowki, wytłoczenia itp. No oczywiście niektóre np światło już zrbiłem, bo siata nie była tam zbyt skomplikowana ale jakies drobiniejsze elementy zostawię na koniec. Jakby co to nie będę aż tak szybko działał jak Brazniew, bo mam jeszcze kilka projektow pozaczynanych i narazie wszystkie na raz robie :D Edytowane 14 Październik 2010 przez Stachu
Podstavsky Napisano 14 Październik 2010 Napisano 14 Październik 2010 Jest i wyczekiwane Ferrari. Kocham samochody tej marki i naprawdę będę kibicował, bo widać od razu, że lipy nie ma :)
Lucas Napisano 14 Październik 2010 Napisano 14 Październik 2010 Jak każde Ferrari - ten model też jest piękny, szczególnie tył. Kiedyś również wymodelowałem to cudo ale to było dawno temu i nieprawda więc nie mam wątpliwości, że twoje będzie o niebo lepsze, powodzenia:)
Pawlito Napisano 14 Październik 2010 Napisano 14 Październik 2010 Też miałem w luźnych planach ten właśnie model, ale po zastanowieniu zdecydowałem że zrobię kiedyś F-360 Modenę, czyli jego bezpośredniego następcę bo ten jest trochę bliższy współczesności. Jakbym miał przystąpić do tej bitwy to wybrałbym ten model co ty, ewentualnie Hondę NSX albo Jaguara XJ 220 ale w pierwszej kolejności jednak Ferrari. Co za piękne auto, tylko wydobądź z niego to piękno.
Berger Napisano 14 Październik 2010 Napisano 14 Październik 2010 Ta siatka już po konvercie jest? Usuń sobie trójkąt na dole kierunkowskazu.
Stachu Napisano 14 Październik 2010 Autor Napisano 14 Październik 2010 nie nie, jeszcze przed. wiem z tymi chamferami z przodu i ze swiatełkie msie rozpędziłem, ale jak robiłem ts x3 to nie miało wpływu na model wiec raczej moge konwertowac i dalej na tym robic dziekuje za miłe słowa, zawsze to większa mobilizacja do pracy :)
Stachu Napisano 17 Październik 2010 Autor Napisano 17 Październik 2010 powoli do przodu: z przodu zrezygnowalem ze światełka, bo siata jednak była tam za gęsta jeszcze, zrobię je po konwersji. przy przednim nadkolu mi sie tak mocno zagęściło że prawie chamfery sie zrobiły, ale na razie nie znalazłem lepszego wyjścia, również po konwersji sie jakos zoptymalizuje
Smoku Napisano 17 Październik 2010 Napisano 17 Październik 2010 (edytowane) Hej jak dla mnie prezentuje się bardzo dobrze, nie widzę problemu w kontynuacji :) Edytowane 17 Październik 2010 przez Smoku
pecet Napisano 17 Październik 2010 Napisano 17 Październik 2010 Ładnie, ale robiłem to auto tylko z dachem, więc na razie mam dwie uwagi ;) - te cośe wystające na dole ze zderzaka zdecydowanie nie takie, przede wszystkim nie ma tam takich ostrych chamferów. -wydaje mi się że wlot w zderzaku powinien być szerszy, ale tego nie jestem pewny bo nie ma widoku z przodu
Stachu Napisano 18 Październik 2010 Autor Napisano 18 Październik 2010 nie nie te cosie mają tylko smootching group. chce go zrobić tym modnym od niedawna sposobem żeby najpierw wymodelować ogólny zarys bryły scollapsować z turbosmoothem i dopiero pozniej brac sie za chamfery i szczegóły. a co to znaczy szerszy wlot? że ma być głębszy czy jak? bo robiłem wedug blueprintów i raczej jest na swoim miejscu, tylko głębokość robiona na oko
pecet Napisano 18 Październik 2010 Napisano 18 Październik 2010 Ale to cosie w zderzaku lepiej zrobić na pierwszym poziomie, będą ładnie wygładzone. Co do wlotu to pokaż screena z fronta to lepiej będzie ocenić.
Stachu Napisano 29 Październik 2010 Autor Napisano 29 Październik 2010 fele zrobiłem z wersji challenge bo oryginalne wygladaja jak jakiś plastikowy odlew dach złożony to narazie taki prosty zarys, w przygotowaniu jets jeszcze dach rozłożony
Smoku Napisano 29 Październik 2010 Napisano 29 Październik 2010 Moim zdaniem bez zarzutu :) do przodu dalej
Stachu Napisano 1 Listopad 2010 Autor Napisano 1 Listopad 2010 (edytowane) dziekuje za komenty, update -> Edytowane 1 Listopad 2010 przez Stachu
mk2 Napisano 8 Listopad 2010 Napisano 8 Listopad 2010 Stachu jak zwykle w dobrej formie. Oby tak dalej!
Pawlito Napisano 14 Listopad 2010 Napisano 14 Listopad 2010 Ładniusi ten model, jak z jakiejś okładki z gry wyścigowej. Napisz do Segi może kupią od Ciebie rendering na okładkę do kolejnej reanimacji Outruna
Stachu Napisano 20 Listopad 2010 Autor Napisano 20 Listopad 2010 siema, odsyłam tu-> http://max3d.pl/forum/showthread.php?p=981476#post981476 :) ps. mam nadzieję że może kogoś zmotywowałem, bierzcie sie ludzie do roboty! :D
Rekomendowane odpowiedzi