Pionier Napisano 15 Październik 2010 Napisano 15 Październik 2010 hello, Chciałem pokazać moje pierwsze podejście do autek, render mazdy 5 z ujęcia z przodu. Model dostarczył Vision3D, ja ustawiłem światło i materiały, wyrenderowałem i poskładałem bazę do retuszu który obejmował wyczyszczenie błędów mesha, poprawieniu kontrastów oraz dodaniu całej reszty smaczków. Retuszu dokonał Piotr Jaworowski (piona! :) ) Generalnie z Piotrkiem chciałem poćwiczyć sobie robienie autek, to jeszcze nie jest to co jesteśmy w stanie uzyskać ale uważam tez ze nie ma biedy i nadaje się do galerii. Następny postaramy się zrobić jeszcze lepiej! Warto też dodać że jako iż był to test specjalnie się z nim nie męczyliśmy :P soft: max & vray oraz hdr light studio Wrzucam wersje pomniejszoną oraz sporego hiresa którego możecie obejrzeć >> TUTAJ pozdro, pionier
vision3d Napisano 15 Październik 2010 Napisano 15 Październik 2010 wyszlo ekstra:) ja tu juz sie nie moge niczego przyczepic:) dobra robota chlopaki!
mirach Napisano 15 Październik 2010 Napisano 15 Październik 2010 Nie moge przestac miec wrazenia ze te auto usmiecha sie 2 ustami :) Troche brakuje mi tutaj takiej magii jak sie czulo w pracy z balonikami, ale technicznie jest ekstra.
NEBULA-Grafika Napisano 16 Październik 2010 Napisano 16 Październik 2010 Chyba za dużo samochodów nawrzucaliście ostatnio na forum i ten wątek na tym cierpi :) Pracka pierwsza klasa, oświetlenie studyjne masz chyba w 100% opanowane. Może troszkę brakuje "przełamania" jakiegoś bliku na masce, która wyszła IMO nieco płasko.
hcpiter Napisano 17 Październik 2010 Napisano 17 Październik 2010 Ten hi res tak duży ze widać kanty na modelu ;) A tak ogólnie fajnie wyszło chociaż chętnie zobaczył bym więcej ujęć :)
plasti Napisano 21 Październik 2010 Napisano 21 Październik 2010 czemu jeszcze nie ma gwiazdek?? swietna robota!! 4* łodemniye:]
Tores Napisano 21 Październik 2010 Napisano 21 Październik 2010 Klasa model i render. Szkoda, że duży tak wyostrzyłeś i ta abberacja wydaje mi się niepotrzebna.
bartolomeo Napisano 21 Październik 2010 Napisano 21 Październik 2010 vision3d zrobił błędy w meshu ? świat siękończy... ;) fajne rendery :)
vision3d Napisano 21 Październik 2010 Napisano 21 Październik 2010 ja go nie robilem, to jest zaimportowany CAD:) ja go dostarczylem wyczyszczonego, a Peter doczyszcil;)
Pionier Napisano 22 Październik 2010 Autor Napisano 22 Październik 2010 dzięki za posty Panowie :) wszystkie uwagi zostają zapisane i postaram się to wszystko poprawić przy kolejnym renderku.
mrkrzysiek Napisano 25 Październik 2010 Napisano 25 Październik 2010 piękny render, kawal solidnej dopracowanej roboty zero przypadkowości
Rekomendowane odpowiedzi