Napisano 15 Październik 201014 l hello, Chciałem pokazać moje pierwsze podejście do autek, render mazdy 5 z ujęcia z przodu. Model dostarczył Vision3D, ja ustawiłem światło i materiały, wyrenderowałem i poskładałem bazę do retuszu który obejmował wyczyszczenie błędów mesha, poprawieniu kontrastów oraz dodaniu całej reszty smaczków. Retuszu dokonał Piotr Jaworowski (piona! :) ) Generalnie z Piotrkiem chciałem poćwiczyć sobie robienie autek, to jeszcze nie jest to co jesteśmy w stanie uzyskać ale uważam tez ze nie ma biedy i nadaje się do galerii. Następny postaramy się zrobić jeszcze lepiej! Warto też dodać że jako iż był to test specjalnie się z nim nie męczyliśmy :P soft: max & vray oraz hdr light studio Wrzucam wersje pomniejszoną oraz sporego hiresa którego możecie obejrzeć >> TUTAJ pozdro, pionier
Napisano 15 Październik 201014 l wyszlo ekstra:) ja tu juz sie nie moge niczego przyczepic:) dobra robota chlopaki!
Napisano 15 Październik 201014 l Nie moge przestac miec wrazenia ze te auto usmiecha sie 2 ustami :) Troche brakuje mi tutaj takiej magii jak sie czulo w pracy z balonikami, ale technicznie jest ekstra.
Napisano 16 Październik 201014 l Chyba za dużo samochodów nawrzucaliście ostatnio na forum i ten wątek na tym cierpi :) Pracka pierwsza klasa, oświetlenie studyjne masz chyba w 100% opanowane. Może troszkę brakuje "przełamania" jakiegoś bliku na masce, która wyszła IMO nieco płasko.
Napisano 17 Październik 201014 l Ten hi res tak duży ze widać kanty na modelu ;) A tak ogólnie fajnie wyszło chociaż chętnie zobaczył bym więcej ujęć :)
Napisano 21 Październik 201014 l Klasa model i render. Szkoda, że duży tak wyostrzyłeś i ta abberacja wydaje mi się niepotrzebna.
Napisano 21 Październik 201014 l vision3d zrobił błędy w meshu ? świat siękończy... ;) fajne rendery :)
Napisano 21 Październik 201014 l ja go nie robilem, to jest zaimportowany CAD:) ja go dostarczylem wyczyszczonego, a Peter doczyszcil;)
Napisano 22 Październik 201014 l Autor dzięki za posty Panowie :) wszystkie uwagi zostają zapisane i postaram się to wszystko poprawić przy kolejnym renderku.
Napisano 25 Październik 201014 l piękny render, kawal solidnej dopracowanej roboty zero przypadkowości