Napisano 15 Październik 201014 l Autodesk zachęca do wzięcia udziału w ankiecie dotyczącej programu 3ds max. Wyraź swoją opinię na temat tego programu, pomóż go ulepszyć. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1434
Napisano 15 Październik 201014 l 3ds max jest coraz bardziej chaotyczny, jest duża redundancja funkcji, np. natywny dynamics, Reactor a teraz jeszcze PhysX, VideoPost i teraz Toxic, dwa edytory materiałów, Biped i CAT i jeszcze inne. Moim zdaniem powinni go trochę odchudzić, powywalać stare funckje, odświezyć interface.
Napisano 16 Październik 201014 l interface'u niech nie ruszają, bo to jeden z niewielu który mnie nie irytuje
Napisano 16 Październik 201014 l "Excalibur (or XBR) is a restructuring of 3ds Max that is intended to occur over three phases (not releases) and addresses fundamental improvements in workflow, UI and performance. 3ds Max 2010 is part of Phase I and you can see elements of some of the changes in the release." Czyli te zmiany zajsc maja raczej plynnie w samym maxie a nie ze nagle pojawi sie nowy soft o nazwie Excalibur i bedzie idealny ;)
Napisano 16 Październik 201014 l Ok spelnilem swoj obwiazek i wypelnilem ankiete, wiec kiedy zaczniecie byc zadowoloni z nowych fjuczersow w maxie mozecie zaczac mi dziekowac ;)
Napisano 18 Październik 201014 l ankietka wypelniona, ku chwale jedynego i slusznego softu... moze kiedys, moze... moje dzieci lub wnuki beda mialy maxa ktory sie nie wiesza, od klikania undo: ]
Napisano 18 Październik 201014 l O Excaliburze było już sporo informacji. Na razie nie powala ten postęp, który się niby dokonał. Według oficjalnych info max2011 to zamknięcie pierwszej fazy XBR a jak na razie jest tylko gorzej. CGtalk kipi od marudzenia na dziwne i bezużyteczne wynalazki typu Caddies, które wyłączyć da się tylko przegrywając stare ddl-ki z 2010. Jeden wielki chaos. Doświadczonych użytkowników zachęcam do ankiety ;)