adek Napisano 27 Październik 2010 Napisano 27 Październik 2010 Ukazała się nowa wersja programu do "UV wrappingu" Unfold3D 7. Na stronie producenta można pobrać wersję demo, której ograniczeniem jest brak możliwości zapisu. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1448
KoMic Napisano 28 Październik 2010 Napisano 28 Październik 2010 Nie wiem jak bardzo slabe trzeba miec narzedzia natywne do uv, lub nie miec jakisch innych zamiennikow typu textool(max), aby wydac tyle kasy na cos co w sumie oprocz kilku bajerow nie daje nic nowego. przynajmniej w moim odczuziu. Poza tym bardzo mnie interesuje, a na zadnym przykladzie z prezentacji nie widzialem rozlozenia siatki importowanej z cadow, czyli bez zadnych loopo wspomagaczy: ]... hehe pewnie wystarczyloby podbrac demo... \ pozdr
Gość User190 Napisano 28 Październik 2010 Napisano 28 Październik 2010 UVLayout zjada go na sniadanie ;)
Szczery. Napisano 28 Październik 2010 Napisano 28 Październik 2010 Mati a co uvlayout ma takiego czym zjada nowego unfolda na śniadanie.
Monio Napisano 28 Październik 2010 Napisano 28 Październik 2010 KoMic- A widziałeś UV editor w Maya? Rozwiązania po stokroć bardziej prymitywne niż w blenderze z 1999 roku. ;)
Levus Napisano 28 Październik 2010 Napisano 28 Październik 2010 Blender, roadkill, zbrushowy uvmaster, maxowe textoolsy, xrayunwrap... ..a oni to chcą sprzedawać za 300 jurków:D Litości!:D
dac77 Napisano 28 Październik 2010 Napisano 28 Październik 2010 Wbrew pozorom takie porypane specjalistyczne narzędzia mają swoje miejsce w dużych firmach, gdzie można zaoszczędzić dzięki temu na licencjach na stanowisko dużych pakietów.
PAINbringer Napisano 28 Październik 2010 Napisano 28 Październik 2010 Są tony różnych małych tooli do UV, ale nic się nie równa z Unfoldem3d IMO. W warunkach produkcyjnych jest u mnie jak na razie niezastąpiony. (I wart jest swojej ceny)
khatake Napisano 28 Październik 2010 Napisano 28 Październik 2010 Roadkill jest bardzo fajny i darmowy...tylko nawigacja w nim jest zryta i u mnie na win 7 znika górna belka z wszystkimi guzikami przez co muszę znać wszystkie hoty ;p ale do wstępnego rozłożenia uvałek daje radę. Potem w maxie małe poprawy i wszystko cacy. Dlatego też licencja dla jednej osoby nie ma tutaj sensu. Za drogo!
Levus Napisano 28 Październik 2010 Napisano 28 Październik 2010 uvlayout też tyle kosztuje A to sory, nie używam akurat... Ale nadal pozostanę sceptyczny co do ceny:)
Kris_R Napisano 28 Październik 2010 Napisano 28 Październik 2010 Roadkill jest niezły.. ale spróbujcie w nim zamapować jakiś naprawdę cieżki model. Powodzenia :) Co do twojego wpisu M@ti to też jestem ciekaw różnic, bo używam UVLayout, a Unfolda praktycznie w ogóle nie znam. Ale ciekaw jestem czym zjada na śniadanie :]
Gość User190 Napisano 28 Październik 2010 Napisano 28 Październik 2010 Zjada i koniec! ;) Jak nie wiecie dlaczego, to sobie porównajcie :P
Kris_R Napisano 29 Październik 2010 Napisano 29 Październik 2010 Pfff... i to ma mnie przekonać? :] Znam UVLayout i sobie chwalę, ale z filmików wnioskuję, że Unfold3D 7 też świetnie sobie radzi. Nie wiem co takiego ma UVLayout, że zjada. Dlatego zapytałem. Jeśli już porównujesz oba softy i mówisz, że jeden ma radykalną przewagę nad drugim to wyjaśnij dlaczego, bo szczerze jestem ciekaw. Tak jak napisałem, nie znam Unfolda i nie wiem gdzie ma braki. Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi