Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć!

W ramach odpoczynku od eu-07 zacząłem dzisiaj drugi model. Jest to rosyjski ciężki czołg KW-1.

render1.jpg

Niewiele tego jest gdyż utknąłem w martwym punkcie. Mam problem z tym wcięciem na śruby.

http://img573.imageshack.us/img573/746/prb.jpg

siatka: http://img9.imageshack.us/img9/3103/siatkas.jpg

referka:

http://legion-afv.narod.ru/USSR/Heavy_USSR/KV-1_Kirovsk_2/KV-1_Kirovsk_2_116.JPG

http://legion-afv.narod.ru/USSR/Heavy_USSR/KV-1_Kirovsk_2/KV-1_Kirovsk_2_114.JPG

Byłbym wdzięczny za wszystkie sugestie jak ładnie wyciąć ten kształt

poprawione ;)

Edytowane przez Logos

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 8,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zupełnie na marginiesie, bo w czołgach się nie specjalizuję, ale jednego jestem pewien: od lat w całej literaturze polskiej ten czołg nazywa się KW-1 (od "Kliment Woroszyłow"), a nie jakieś tam anglosaskie "KV" (czy nazwisko tego przytępego członka Komitetu Centralnego WKP(b) także byś napisał jako "Kliment Voroshilov"!?)

Non omen, z czołgiem to użytkownik tego forum - kliment_woroszylow - najlepiej może Ci pomóc (nie żartuję, takiego ma nicka)

(Może wyjdę na purystę, ale ścierpieć nie mogę, że od ponad stu lat modelarze robili modele z planów, a potem graficy poczytali trochę anglojęzycznych tutoriali, i zaczeli robić z blueprintów. Gdyby chociaż słowo plany było duższe czy mniej poręczne! Dlatego też prewencyjnie chciałbym uniknąć kolejnych przekręceń)

Edytowane przez wjaworski

Napisano
... od lat w całej literaturze polskiej ten czołg nazywa się KW-1 (od "Kliment Woroszyłow"), a nie jakieś tam anglosaskie "KV"...

No to też nonsens (z angielskiego), bo w takim razie powinno być KB, bo toć marszałek ruski i tank też.

P.S. Żeby nie było że offtopuję to krytyka:

Jak na razie widać że idzie w złym kierunku. Wheels ani nie podobne do blueprintów ani do references.

Napisano
  • Autor

Witam!

Z braku czasu dawno nic nie robiłem i wrzucałem . Pora nadrobić straty :). Wszystkie elementy a nie było ich dużo został wymodelowane od nowa.

klik do większej wersji

small2g.jpg

Napisano

Mnie po prostu zatkało. Nie widziałem, jeszcze tak dopieszczonej pracy w szczegóły :).

No... chyba, że EU-07 w Twoim wykonaniu :P.

Widzę, że zejdzie mi się, nim dojdę tutaj do takiej perfekcji jak Ty :D

Pozdrawiam,

Napisano

Fajnie idzie - powodzenia. Nie zrób go zbyt "równego" ;)

Jak na razie widać że idzie w złym kierunku. Wheels ani nie podobne do blueprintów ani do references.

Idzie dobrze - koła są w porządku. Inny typ niż na blueprincie. KV-1 z tego co pamiętam miał 3 rodzaje kół jezdnych. Więc warto sprawdzić zanim się zacznie krytykować.

Napisano

Świetny poziom detalu!

Będę tu zaglądał.

Wierzę, że przyspieszysz, bo w tym tempie to wieża będzie w 2012 :)

Napisano
  • Autor

Dzięki za komentarze

@Hynol: jak już będę mial gotowy model postaram się go troche podniszczyć.

@infected: ;)

(klik do większej rozdziałki)

gogowtfzm.jpg

Napisano

Mój ulubiony radziecki czołg :) Na razie jest bardzo ładnie, czekam na update'y z niecierpliwością. Zamierzasz może jakąś scenkę zrobić z tym potworem?

Napisano

Baaardzo fajnie ;) wiedzialem, ze sie dobrze zapowiada! ;) ale mimo wszystko powodzenia w dokonczeniu modelu! ;)

Napisano
  • Autor

No i to by było chyba na tyle, modelik odkładam na półeczkę może kiedyś się doczeka jakiś texturek i scenki.

całość 6.2mln poly chyba ciut za dużo?

(klik)

small3s.jpg

(klik)

small4.jpg

Edytowane przez Logos

Napisano

I co?

To wszystko?

Odczuwam niedosyt. A tak fajnie się zapowiadał...

Gratulacje wspaniałego modelu.

Napisano

Model jest naprawdę świetny! I powiem Ci że szczerze mówiąc mam dylemat bo za dużo na 4* a za mało na 5* :P No ale też rozumiem Cie z tym że niechce Ci się robić tekstur bo osobiście też mam do tego uprzedzenia.. :D Masz 5* na zachęte :D