Gość Chrupek3D Napisano 17 Listopad 2010 Napisano 17 Listopad 2010 Macie jakis pomysl na zobaczenie tego, co jest po drugiej stronie reki ;) Strasznie mi to utrudnia robote, a nie widze innego fajniejszego trybu dla retopo. ps. na obrazku, retopo jest zrobione dla "zewnetrznej" czesci reki, bo "wewnetrznej" ni jak nie idzie zrobic w tym trybie...
Gumen Napisano 17 Listopad 2010 Napisano 17 Listopad 2010 Ja nie używam X-Ray do retopo Bardziej przeszkadza niż pomaga. Ja używam "Limit selection to visible" (ikonka pomiędzy magnesem a screenem) retopo jest wtedy też widoczne przez model ale nie zasłania go w takim stopniu. Mimo to będziesz widział ścianki z drugiej strony. Możesz włączy w Display Textured Solid i powinno by dobrze.
Gość Chrupek3D Napisano 17 Listopad 2010 Napisano 17 Listopad 2010 tak, tylko, ze w tym trybie scianki wchodza mi w obiekt, a przy x-ray nie :/
Gość Chrupek3D Napisano 17 Listopad 2010 Napisano 17 Listopad 2010 chodzi o to, ze jak mam wlaczony x-ray to widze siatke tworzonego obiektu (lowPoly), jak wylacze x-ray to siatka wchodzi mi w obiekt Hipoly (obrazek wyzej)... ale skoro inaczej sie nie da to jakos to przeboleje ;) tutaj wlaczony x-ray, gdzie dokladnie widac siatke lowPoly.
Gumen Napisano 17 Listopad 2010 Napisano 17 Listopad 2010 Nie zrozumiałeś mnie. miałeś sobie zostawić X-ray i włączy tylko textured solid
Gość Chrupek3D Napisano 17 Listopad 2010 Napisano 17 Listopad 2010 (edytowane) zrozumialem, tylko, ze nie o to mi chodzi ;P ed: to pewnie chodzi o Double side, trzeba to wylaczyc, tylko gdzie :/ Edytowane 17 Listopad 2010 przez Chrupek3D
szczuro Napisano 17 Listopad 2010 Napisano 17 Listopad 2010 spróbuj włączyć w sekcji display opcje textured solid, a jak ci to nie bedzie pasować to po prostu chowaj te niepotrzebne face, zaznacz i H
Gość Chrupek3D Napisano 17 Listopad 2010 Napisano 17 Listopad 2010 tak wlasnie myslalem, ze to najlepsza metoda bedzie, chowanie fejsow + ALT B zeby pracowac na fragmencie. dzieki wszystkim :-)
Gość Chrupek3D Napisano 17 Listopad 2010 Napisano 17 Listopad 2010 no co Ty, toz to ogolnie dostepny Imrod :-) http://www.parkparkin.com/personal_art/imrod.htm Retopologii sie ucze ;)
Creator Napisano 17 Listopad 2010 Napisano 17 Listopad 2010 aaaa widzisz nie znałem tego, myślałem ze zaszalałeś :)
Gość Chrupek3D Napisano 17 Listopad 2010 Napisano 17 Listopad 2010 nagralem Tutka, bo udalo mi sie zrobic to co chcialem... moze sie komus przyda... mam nadzieje, ze czytelny ten tutek ;) http://www.patart.com.pl/Retopo.wmv [6MB]
n-pigeon Napisano 18 Listopad 2010 Napisano 18 Listopad 2010 Oooo bardzo fajny pomysł! :D Na pewno wykorzystam, dzięki ;)
Rekomendowane odpowiedzi