Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam

Przedstawiam jedną z mich rzeźb ukończoną co prawda kilka miesięcy temu ale dopiero teraz zdobyłem się na wrzucenie jej na forum. Rżeźba wykonana z plasteliny o kolorze cielistym którą mieszałem z "Super Sculpey" w celu utwardzenia figurki w wsposób wypalania w piekarniku. Figurka wykonana na bazie stelarzu z drutu owijana papierem i folią aluminiową ze wzgląd na oszczędność gliny. Podstawka to zwykła deseczka. Rzeźba ma od podstawki do najwyższego punktu ok 30 cm. Jeżeli chodzi o czas wykonania to hymmm kilkanaście tygodni maxymalnie 2-3 godziny przy jednym podejściu ale oczywiście z przerwami kilkunasto dniowymi wynikające z lenistwa :) lub pracy nad inną rzeźbą. To chyba tyle, czekam na opinie, pytania no i oczywiście pozdrawiam wszystkich sculpejów.

71277836.jpg

55219576.jpg

97567150.jpg

Edytowane przez ferni

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dla mnie imponujące. Mógłbyś coś powiedzieć o narzędziach których używałeś do rzeźbienia? Pomysł twój czy bazowałeś na czymś?

Napisano

Świetne panie!!!! Robi wrażenie i jeszcze dobra prezentacja imo :) no właśnie przybliż trochę produkcję :D jakie narzędiza itp też zawsze chciałem ogarnąć realne rzeźbienie :D:D

Próbowałem w drewnie ale zbyt czasochłonnne i lubi pękać kiedy nie trzeba :D

Napisano

Cudo! Baazdzo podoba mi się jak wyciągnąłeś detaliki zmarszczki, zagłębienia itd itd.

Świetna robota, na początku trzeba się lekko przyjrzeć, żeby zobaczyć szczegół i to co przedstawia figurka ale jak już się obczai to pozostaje tylko rozkosz ;)

Opowiadaj o detalach, samym pomyśle, koncepcie, jestem bardzo ciekaw :)

Napisano

Hej,

Jak Cie znam, to mogłeś zrobić lepsze ...

fotki ;) Bo sama praca rewelacja i to widać nawet na słabych fotach. Świetna robota. Czekam na następne ;)

P.S.: Powiedz tylko słowo a pożyczę Ci aparat :D

Napisano

Rewelka wykonanie. Jak sie zachowuje plastelina zmieszana ze sculpeyem? Nie ma problemu przy utwardzaniu? Respekt za miazdzaca ilosc detalu :O

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.