adek Napisano 28 Grudzień 2010 Napisano 28 Grudzień 2010 Pojawiła się oficjalna wersja Phoenix FD 1.20, produktu firmy Chaos Group (twórcy renderera VRay) do dynamiki fluidów. Phoenix pozwala świetnie zasymulować między innymi efekty ognia i dymu. Zachęcam do obejrzenia filmów wideo prezentujących produkt. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1545
freqfreq Napisano 28 Grudzień 2010 Napisano 28 Grudzień 2010 Co jest w tym lepszego od fumefx'a czy relaflow'a? One są rozwijane już jakiś czas, a phoenix raczkuje.
Kris_R Napisano 28 Grudzień 2010 Napisano 28 Grudzień 2010 Sam chyba raczkujesz! LOL Przecież na stronce jest specyfikacja i opis produktu. Wystarczy chwilkę poczytać. Choćby jeden z 'ficzersów': "Another notable feature is that Phoenix is completely interactive while simulating. After beginning your simulation, you’re able to continue to work – scrub through frames, create new objects, adjust values and so on – while it calculates"
khatake Napisano 28 Grudzień 2010 Napisano 28 Grudzień 2010 Poza tym co wam to szkodzi ? Większa konkurencja jest dobra dla konsumenta ;p Twórcy Vraya raczej wiedzą co robią. Już to co Kris_R przytacza wydaje się przydatną opcją.
Pawelkos Napisano 28 Grudzień 2010 Napisano 28 Grudzień 2010 a dlaczego mialia by byc nienapowaznie ? -.-
Camel Napisano 28 Grudzień 2010 Napisano 28 Grudzień 2010 jak symulowałem fluidy w phoenixie, to krzaki wychodzą w renderze, a druga sprawa, jak próbuję sam na wlasną rękę zrobić fluid a nie plik z tutoriala, to mi zanika.. nie napisali w tutorialu konkretnego przykladu jak symulować płyny... -,-
plasti Napisano 28 Grudzień 2010 Napisano 28 Grudzień 2010 ogien swietny!!! woda juz niestety nie....
Pawelkos Napisano 29 Grudzień 2010 Napisano 29 Grudzień 2010 ja tam na tych prezentacjach z chaos group nie widze zadnych krzakow...no i nalezy pamietac, ze symulacja liquids dopiero sie pojawila
beny Napisano 30 Grudzień 2010 Napisano 30 Grudzień 2010 Bycie polakiem zoobowiazuje LOL - to samo pomyślałem :)) póki sam ktoś nie napisze sobie symulatora nie ma pojęcia co pisze :) lubię amatorów co krytykują profesjonalistów
Leru Napisano 30 Grudzień 2010 Napisano 30 Grudzień 2010 Ok to teraz pytanie: czy ktokolwiek z Was mądrych (ie. osoby czepialskie) chociaż wszedł na stronę i zainteresował się tym systemem? Zamiast pisać od razu, że to stolec może np demo by się zaciągnęło? hmmmm?
Rekomendowane odpowiedzi