Napisano 28 Grudzień 201014 l Pojawiła się oficjalna wersja Phoenix FD 1.20, produktu firmy Chaos Group (twórcy renderera VRay) do dynamiki fluidów. Phoenix pozwala świetnie zasymulować między innymi efekty ognia i dymu. Zachęcam do obejrzenia filmów wideo prezentujących produkt. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1545
Napisano 28 Grudzień 201014 l Co jest w tym lepszego od fumefx'a czy relaflow'a? One są rozwijane już jakiś czas, a phoenix raczkuje.
Napisano 28 Grudzień 201014 l Sam chyba raczkujesz! LOL Przecież na stronce jest specyfikacja i opis produktu. Wystarczy chwilkę poczytać. Choćby jeden z 'ficzersów': "Another notable feature is that Phoenix is completely interactive while simulating. After beginning your simulation, you’re able to continue to work – scrub through frames, create new objects, adjust values and so on – while it calculates"
Napisano 28 Grudzień 201014 l Poza tym co wam to szkodzi ? Większa konkurencja jest dobra dla konsumenta ;p Twórcy Vraya raczej wiedzą co robią. Już to co Kris_R przytacza wydaje się przydatną opcją.
Napisano 28 Grudzień 201014 l jak symulowałem fluidy w phoenixie, to krzaki wychodzą w renderze, a druga sprawa, jak próbuję sam na wlasną rękę zrobić fluid a nie plik z tutoriala, to mi zanika.. nie napisali w tutorialu konkretnego przykladu jak symulować płyny... -,-
Napisano 29 Grudzień 201014 l ja tam na tych prezentacjach z chaos group nie widze zadnych krzakow...no i nalezy pamietac, ze symulacja liquids dopiero sie pojawila
Napisano 30 Grudzień 201014 l Bycie polakiem zoobowiazuje LOL - to samo pomyślałem :)) póki sam ktoś nie napisze sobie symulatora nie ma pojęcia co pisze :) lubię amatorów co krytykują profesjonalistów
Napisano 30 Grudzień 201014 l Ok to teraz pytanie: czy ktokolwiek z Was mądrych (ie. osoby czepialskie) chociaż wszedł na stronę i zainteresował się tym systemem? Zamiast pisać od razu, że to stolec może np demo by się zaciągnęło? hmmmm?