TheCapo Napisano 4 Styczeń 2011 Napisano 4 Styczeń 2011 (edytowane) Witam. Chciałbym przedstawić kryzys umięśnionego mężczyzny, który wogóle nic nie ćwiczy na silowni, a używa tylko różne odżywki w celu powiększenia mięśni. Każdy myśli, że jest bardzo silny a jak przychodzi do podniesienia jedynie 20 kg (nie licząc sztangi), nie radzi sobie z tym ani troche. Chcem przedstawić parodie użuwania samych odżywek. Mam nadzieję, że uda mi się to fajnie i do końca zrealizować. Życze powodzenia wszystkim. Hello. I want to make a crisis muscular man, who don’t exercise in the gym, and uses only the different nutrients in order to increase muscle. Everyone thinks that he is very strong, but when it comes to raise only 20 kg (not including weights), he can’t do this. I Want to let present parodies uses nutrients. Good luck to all. Edytowane 22 Marzec 2011 przez TheCapo zmiana ciężaru na większy
KoMic Napisano 4 Styczeń 2011 Napisano 4 Styczeń 2011 z tego co mi wiadomo, sam koks nic nie daje: ] tzn trzeba cwiczyc, a koks czy odzywiki wzmacniaja tylko efekt.
Smoku Napisano 4 Styczeń 2011 Napisano 4 Styczeń 2011 Syntholem można se napompować mięśnie siedząc na dupie, ale pomysł fajny :)
fletcher Napisano 4 Styczeń 2011 Napisano 4 Styczeń 2011 Pomysł podoba mi się :) Tu chodzi chyba o uderzenie w stereotyp o tym, że ktoś nic tylko koksuje i udaje pudziana ;) Coś ala cztery tabletki metki dla mojej sylwetki :)
RaVirr Napisano 4 Styczeń 2011 Napisano 4 Styczeń 2011 Wydaje mi się, że będzie ciężko to zrealizować. W każdym razie powodzenia!
TheCapo Napisano 4 Styczeń 2011 Autor Napisano 4 Styczeń 2011 Dzięki. Wiem, że będzie ciężko ale chcę spróbować. Dobrze rozkminiliście ten temat:). trzymajcie kciuki.
TheCapo Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Napisano 10 Styczeń 2011 Moje pierwsze wypociny. Biped jest trochę powiększony i ustawiony mniej więcej tak jak bedzie ustawiona postać końcowa tyle że chcę ją zrobić jeszcze większą. Co myślicie o kadrze? Może tak być czy nie? Po lewej ma być cała ściana w lustrach.
polka dot Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 cześć, modele fajne, kadr kiepski. spróbuj może takiego który pokaże wielkość kolesia, a jednocześnie zwróci uwagę na sztangę. teraz postać mimo przejaskrawionych proporcji wydaje się wątła. patrzymy na niego z góry, w tle półka gdzie dzieje się więcej niż na jego mięśniach. proponowałbym żabią perspektywę, może en-face, a może z boku - wtedy dobrze byłoby widać nominał krążków. a tak na marginesie, zamierzasz pokazać gdzieś te odżywki? gdyby wszędzie walały się otwarte pojemniki, wiadomo byłoby że gość dopiero co się nawpieprzał i to nieźle by dźwignąć tę masę pozdrawiam
TheCapo Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Napisano 10 Styczeń 2011 Tak planuje postawić jakieś odżywki, tyle że narazaie zająłem się ciężarami:). Polka dot mógłbyś pokazać przykład żabiej perspektywy? Dzięki.
polka dot Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 no problemo http://www.google.pl/images?hl=pl&source=imghp&biw=1280&bih=915&q=%C5%BCabia+perspektywa&gbv=2&aq=0&aqi=g1&aql=&oq=%C5%BCabia+per&gs_rfai=
max_1989 Napisano 22 Styczeń 2011 Napisano 22 Styczeń 2011 ja na boki zarzuciłbym mu różowe krążki silikonowe :). P.S. w opisie piszesz że jak przychodzi mu do podniesienia zaledwie "10 kg", sama sztanga waży ok. ~ 10 kg, więccc nie ma tu pokrycia z opisem.
TheCapo Napisano 23 Styczeń 2011 Autor Napisano 23 Styczeń 2011 Aha no tak zapomniałem o wadzę sztangi. To niech będzie 20 kg. To nie jest aż takie ważne. Najważniejsze jest przesłanie a wiadomo że dla jakiegoś koksa 20 kg to bardzo mało. Dzięki za zwrócenie uwagi max_1989.
TheCapo Napisano 6 Luty 2011 Autor Napisano 6 Luty 2011 Witam wszystkich. Wrzucam dwie próby perspektywy. Co o tym uważacie?
TheCapo Napisano 8 Luty 2011 Autor Napisano 8 Luty 2011 Wrzucam stworzoną przeze mnie bazę do sculptu.
Ania Napisano 9 Luty 2011 Napisano 9 Luty 2011 zbyt podłużne poligony na ramionach i nogach. jednak wymodelowałabym palce. druga prspektywa z postu #14 najlepsza.
TheCapo Napisano 9 Luty 2011 Autor Napisano 9 Luty 2011 Ania też myślę, że druga perspektywa jest lepsza. Ciężko będzie mi wymodelować palce, bo nie specjalizuje się w organice. Chcę potem sculptować w ZBrush ale najpierw będę musiał wykrzywić tą postać w 3ds maxie. Tylko nie wiem czy lepiej kośćmi czy bipetem?
Ania Napisano 9 Luty 2011 Napisano 9 Luty 2011 Jak będziesz sculptował to teraz po prostu wyekstruduj palce, bo z kikuta ciężko ci je będzie sculptować. Przynajmniej żeby był kciuk, jeśli palce nie będą widoczne w tej perspektywie. Ewentualnie nawet dodaj przedtem na cały model jedno subdivision jeszcze w maxie, wtedy nie będziesz musiał za bardzo kombinować z siatką. A z tymi podłużnymi poligonami chodziło mi o to, że jak są kwadratowe to wygodniej się sculptuje niż takie wydłużone. Nie wiem czy bipedem czy kośćmi, nie używam.
TheCapo Napisano 10 Luty 2011 Autor Napisano 10 Luty 2011 Zrobiłem jakieś tam palce. Jak na pierwszy raz to jakoś nawet to wygląda chyba:). Trochę zagęściłem siatkę. Mam problemy z dłońmi bo są takie proste i bez takiego kształtu jak powinno być, ale z detalem to zaczekam do Zbrusha.
Ania Napisano 10 Luty 2011 Napisano 10 Luty 2011 Wyekstruduj kciuk od spodu dłoni zamiast od boku, wtedy trochę zniknie efekt płaskości. Wtedy też łatwiej ci będzie owinąć go o drążek od przeciwnej strony niż palce (o ile się tak podnosi, bo biped ma owinięty kciuk po tej samej stronie co palce, ja się nie znam ale logiczniej wydawałoby mi się po przeciwnej). Stopy też za płaskie, w profilu to raczej trójkąty, nie płetwy. Ale to wszystko można jeszcze w zbrushu poprawiać. I na wszelki wypadek dodałabym jeszcze jednego loopa naokoło stopy. A jeszcze to, nie wiem czy znasz, taka inspiracja (Pascal Blanche) http://www.3dluvr.com/pascalb/gallery/steel.htm
TheCapo Napisano 11 Luty 2011 Autor Napisano 11 Luty 2011 Dzięki Ania. fajny link możliwe, że go wykorzystam jako referencje do sculptu:) Stopy trochę poprawie. jakoś mi się wyobraża, że mój mięśniak będzie stał w skarpetkach. Takiego trochę wsiura chcę zrobić:)
TheCapo Napisano 11 Luty 2011 Autor Napisano 11 Luty 2011 Dzięki Ania. Myślę, że wykorzystam ten link jako referencje do sculptu:) Stopy poprawie. Wyobrażam sobie tego mięśniaka w skarpetkach:) Chcę z niego zrobić trochę takiego wsiura:)
TheCapo Napisano 1 Marzec 2011 Autor Napisano 1 Marzec 2011 Witam wszystkich. Wrzucam Wstępny sculpt i bazę już w pozycji. Jest to moja pierwsza postać w Zbrush więc proszę o wyrozumiałość. Biceps trochę za duży no i stopy za długie. Nie wiem czy zdążę to skończyć ale będę próbować.
mkocilla Napisano 2 Marzec 2011 Napisano 2 Marzec 2011 "A jeszcze to, nie wiem czy znasz, taka inspiracja (Pascal Blanche) http://www.3dluvr.com/pascalb/gallery/steel.htm" Aniu, ale Ty fajne linki zawsze wrzucasz. Za każdym razem jak czytam Twojego posta to coś inspirującego widzę. Dzięki.
sly Napisano 2 Marzec 2011 Napisano 2 Marzec 2011 Już na tym etapie widać że świetnie ci idzie. Fajnie że nie próbujesz oddać realizmu mięśni tylko lepisz takie bardziej gluty - ma to uzasadnienie w temacie. Pomyśl czy nie warto by też wystylizować postać [szczególnie twarz] na trochę bajkową/nierealną/nieproporcjonalną - może efekt Botoksu. Powodzenia.
TheCapo Napisano 3 Marzec 2011 Autor Napisano 3 Marzec 2011 Dzięki Sly. Jak na pierwszą postać w Zbrush też jestem w miarę zadowolony. Co do twarzy to myślę, że będę miał z tym największy problem.
TheCapo Napisano 6 Marzec 2011 Autor Napisano 6 Marzec 2011 Witam. Zrobiłem szybką próbę renderu ciężarów i trochę ze sculptem się pobawiłem. Myślę, że muszę trochę wygładzić postać bo wyszło trochę kanciasto.
viater Napisano 6 Marzec 2011 Napisano 6 Marzec 2011 Walnij grubą żyłę - tętnicę na szyi i żyłkę pierdzącą na czole - tzw zili na cioli, to oznaka wysiłku na fest. zaczyna być coś widać. Fajnie. Dalej na przód!
adek Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 Gratulujemy nominacji w Bitwie! Tym samym życzymy powodzenia w dalszej "bitwie" o nagrody! Przypominamy, że ostateczna praca, zgodna z wymogami regulaminu powinna pojawić się najpóźniej 22 marca (a dokładniej 22 marca, do godz. 23:59:59).
TheCapo Napisano 7 Marzec 2011 Autor Napisano 7 Marzec 2011 Dzięki wielkie. Staram się jak mogę. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie po mojej myśli:) Również powodzenia wszystkim życzę.
jerzzz Napisano 8 Marzec 2011 Napisano 8 Marzec 2011 jeśli chcesz podkreślić fakt, że bohater nie daje rady z małym ciężarem można posadzić na sztandze, na pierwszym planie...motylka
TheCapo Napisano 20 Marzec 2011 Autor Napisano 20 Marzec 2011 Witam wszystkich. Dawno już nic nie wrzucałem bo nie miałem czasu. Wszystko robię na ostatnią chwilę więc nie mam czasu się skupiać nad detalami, więc wybaczcie za wszelkie błędy. Powodzenia wszystkim życzę.
Smoku Napisano 20 Marzec 2011 Napisano 20 Marzec 2011 Burnejke i pudziana wywal z plakatów. To chyba nie zgodne z regulaminem :D
TheCapo Napisano 20 Marzec 2011 Autor Napisano 20 Marzec 2011 Na serio niezgodne z regulaminem? No to się zmieni.:)
Smoku Napisano 20 Marzec 2011 Napisano 20 Marzec 2011 Nie czytałem regulaminu ale w dwóch innych wątkach bitwy była mowa na temat zdjęć znanych postaci. Że to nie zgodne. Przeczytaj
TheCapo Napisano 22 Marzec 2011 Autor Napisano 22 Marzec 2011 Witam wszystkich. Wysyłam juz ostateczną wersję Mięśniaka. Miałem troche problemy z renderem i wszystko jak zwykle na ostatnią chwilę robiłem. To mój pierwszy taki skończony ludzik, więc ogólnie jestem zadowolony. Napewno można by było coś ciekawszego wymyślić np. w scenerii, lecz za mało już na to czasu. Rozdzielczość pracy to 2000x2740 300dpi. Ciesze się, że udało mi się zakończyć tą pracę. Miłego oglądania. Narazie.
adek Napisano 23 Marzec 2011 Napisano 23 Marzec 2011 Gratulujemy ukończenia pracy. Praca została pobrana do zaprezentowania Jury.
Rekomendowane odpowiedzi