Napisano 5 Styczeń 201114 l Siemanko postanowiłem zabrać się za lanosa, którego miałem w planach już od dłuższego czasu. Na razie tylko tyle, jutro wolne to coś poprawię zderzak i reflektory jeszcze raz zrobię bo coś źle podpatrzyłem je. Edytowane 5 Styczeń 201114 l przez Smoku
Napisano 5 Styczeń 201114 l No niestety na razie to mało przypomina lanosa, inny kształt lamp, inny kształt grila, inaczej idą przetłoczenia na masce.
Napisano 5 Styczeń 201114 l o kurcze lanosik :) bede tu czesto zagladal i kibicowal, bo lanosik to moja fura :) nie powiem narazie co dobrze a co zle bo na komorce wszedlem i nie widze za dobrze, nie wiem czy tez masz lanosa? Ale jak bys chcial jakies konkretne zdjecia to pisz, pstrykne i podesle. Powodzenia :)
Napisano 6 Styczeń 201114 l Autor pecet racja. mały regres, cofnąłem się do bazy, nie jestem pewien kształtów wycięć na lampy, także zanim będę pakował się dalej w modeling poproszę o ocenę jakiegoś świeżego oka. maciek.m lanosa nie posiadam, ale znajomy ma także mam już mnóstwo fotografii(nawet mu kołpak ukradłem :P), ale gdybym coś potrzebował jeszcze, bo teraz już nie dorobię zdjęć to na pewno się do Ciebie zgłoszę :) Dzięki. EDIT czekam na opinie dotyczącą wycięcia, także dokończyłem sobie kołpak Edytowane 6 Styczeń 201114 l przez Smoku
Napisano 6 Styczeń 201114 l To jeszcze nie wygląda jak trzeba, przyjrzyj się dobrze dolnej linii i wewnętrznemu zaokrągleniu. Podejrzewam że masz jakieś lipne blueprinty, proponuje albo zrobić sobie lepsze ze zdjęć albo przyglądać się lepiej referkom.
Napisano 6 Styczeń 201114 l Smoku kolpak pierwsza klasa widac ze miales go w rekach :) Znalazlem blueprinty nie sa za dobrej jakosci ale ogolny zarys swiatel i grila da sie z nich wyciagnac, mysle ze sa w duzej mierze zgodne z oryginalem http://img832.imageshack.us/img832/4467/daewoolanos05.gif
Napisano 6 Styczeń 201114 l Autor Blueprintów używam tylko do ogólnej bryły bo są na tyle do dupy że reflektor obrysowany w left wychodzi w front na grilu. Także właśnie staram się podpatrzeć. maciek.m Ale ja robię wersję sedan :)
Napisano 6 Styczeń 201114 l Autor Faktycznie jest :) zobaczę czy te lepsze, ale to kwestia obserwacji w sumie nie blueprintów. berger bo jest baza już przekonwertowana a bez wycięcia to raczej nikt kształtu nie zobaczy żeby go ocenić.
Napisano 14 Styczeń 201114 l Autor Coś ostatnio nie było czasu na modelowanie. Póki co kierownik, będę jeszcze się bawił w poprawianie a właściwie wykończenie łączeń, i poprawianie trąbek. Karoseria też nie leży odłogiem i coś nie długo wrzucę.
Napisano 14 Styczeń 201114 l Autor True, poprawiłem, może dalej jakieś niezgodności są ale w końcu nie robię tego z miarką w ręku tylko na moje kiepskie oko. I koło, opona jakaś przypadkowa (ale mojej produkcji) nie od lanosa jeszcze. Z karoserii dalej nie ma co pokazywać :D
Napisano 14 Styczeń 201114 l Uważam, że tarcza ma więcej śrub niż 4 (u Ciebie tył felgi to sugeruje, zresztą jest mocno plastusiowy).
Napisano 14 Styczeń 201114 l Autor Tyłu niestety nie miałem przyjemności obejrzeć. A co do otworów przecież jest tak że tarcza jest mocowana na tym dystansie, piaście czy jak to się tam zwie, a z niej wychodzą 4 śruby do mocowania koła a do mocowania tarczy są dodatkowe ale mogę się mylić, nie jestem mechanikiem :) Zgodzę się natomiast, że może za oble wyszło z tyłu.
Napisano 14 Styczeń 201114 l W zaleznosci od modelu moga byc albo 4 albo 5 dziur na sruby. Tak przynajmniej jest w astrze 2 :/.
Napisano 15 Styczeń 201114 l trudno w google graf wpisać stalówki lanos? xD dziury od śrub bliżej centralnej i centralna nie jest taka wielka a tył felgi to już nie realny do zamontowania w pojeździe chyba że w bryczce ranty nie są płaskie a zaokrąglone a rant z tyłu to jest podobny jak przodu tylko niższy (mniejszej średnicy okręgu)
Napisano 15 Styczeń 201114 l Autor Stalówki!! nie wiedziałem, że tak to się nazywa, sajrus będę się chyba do Ciebie zgłaszał po terminologie, już drugi raz mnie oświeciłeś:) tył jest for fun nie musi być idealny :) przecież nikt nie widzi jak to jest montowane na końcu jak juz złożę wszystko do kupy.. No te rzeczone stalówki wyglądają w googlach trochę inaczej niż te, które ma samochód znajomego na podstawie które to robię, może ma koła od innej furki nie wiem, zapytam.
Napisano 15 Styczeń 201114 l Jakbym mógł się jeszcze czepić kierownicy to pokaż ją z boku, bo mi się zdaje, że ona jest bardziej wypukła w rzeczywistości. Siostra ma Lanosa także jakbyś chciał jakieś informacje albo zdj. to może da rade zorganizować:).
Napisano 15 Styczeń 201114 l Jakby źle to nei wyglądało, to i tak sie tym jaram... Tyle razy próbowałem sklecić auto, tyle tutoriali przestudiowałem i nic... Ludziom to z taką ąłtwością niektórym przychodzi... :( Przepraszam, musiałem się wyżalić, pracuj dalej.
Napisano 15 Styczeń 201114 l Grunt, że ulżyło...chyba. Niektórym przychodzi to z taką łatwością, bo troche już zrobili modeli i wiedzą co i jak.