MaxRipper Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 Witam Dziś zabieram sie do mojej drugiej pracy - bedzie to samochod (jakiś prototyp). Wykonam go za pomoca spajnow na Maxie R3. Zapewne bede mial wiele klopotow wiec licze na wasza pomoc :). Ok a wiec po kolei - na poczatek karoseria w spajnach (prosze sie nie smiać :P): Teraz biore sie za zamkniecie bokow bo narazie to otwarte krawedzie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 bede szczery cos niebardzo to widze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxRipper Napisano 11 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2004 Wiem - narazie sie ostro podlamuje bo nie wiem co i jak :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 zerknij na te linki: http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=7855 i proponuje przesiadke do conajmniej max4 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxRipper Napisano 11 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2004 ok - dzieki :) - i tak skoncze ten samochod tylko musze wiedziec kilka rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 ile to robiłeś :> 15 sek ? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 skonczyc moze skonczysz, ale jaki bedzie efekt to chyba kazdy wie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 To ja napisze tylko tylę: uuups..... Bedzie ciężko!! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 ee jezeli robisz to na splajnach to czemu wychodzi ci taki kwadrat ???? moze pozmieniaj wezly na bezier albo smooth bo na razie to zaczyna przypominac samochodzik pana NO*NAME\'a :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 Zostawcie go w spokoju ;] Łatwiej człowiek sobie radzi z podstawami jak mu ludzie pomagają. To forum przypominam ma nawet wzmiankę w regulaminie o pomocy słabszym. prawda że ta karoseria nie wróży niczego dobrego na przyszłość ale jak wykona ten \"samochód\" do końca to będzie bogatszy o bagaż doświadczeń i następny będzie znacznie lepszy. Ja ci osobiście życzę powodzenia i będę tutal zaglądał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 A ja proponuję zrobić auto polymodelingiem. Dla początkujących ta metoda jest łatwiejsza....przynajmniej ja tak uważam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 Wiecie co?? Patrząc na to z innej perspektywy to takie prace są nawet bardzo dowartościowujące. inna kwestia to to, że poziom forum idzie ostatnio bardzo w dół.. Coraz więcej prac średnich, mało wybitnych i multum kiepskich... Wydaje mi się, że dział WIP powinien być podzielony jeszcze na dział dla początkujących. (i tu sugestia dla szanownego grona modów ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kru Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 na Twoim miejscu rozrysowalbym sobie ten prototyp najpierw bardzo dokladnie (rzuty), a pozniej robil wg konceptu. UPDATE: taaa... i jeszcze proponuje podzial na blondynow i brunetow i wg urody avatara :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 Może coś prostszego na początek, oraz nie spline`y tylko poly modeling? Czy concept auta masz już rozrysowany na kartkach, czy dopiero w trakcie tworzenia będziesz myslał? :-I Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxRipper Napisano 13 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2004 Witajm - przepraszam ze mnie tak dlugo nie bylo - posluchalem waszych rad rozrysowalem model ale... mam problem z wyswietlaniem blueprintow w viewportach :/. Nie wyeswieltaja sie - ustawiam na show map in viewport (mam Maxa 4.2) i nic :|. Może ktoś wie co to może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 13 Czerwiec 2004 Share Napisano 13 Czerwiec 2004 przegladnij starsze topiki stosujac z gornego menu tego forum SZUKAJ :) podobnych problemow i zapytan tego typu bylo wiecej. Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxRipper Napisano 13 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2004 Ok no to zaczynamy - na poczatek: poradzilem sobie ze zglaszanym problemem nie pokazywania tekstur w viewportach - teraz jest ok. Po drugie zaczalem tworzyć samochod za pomoca polymodelingu. Oto co do tej pory udalo mi sie zrobic (to jest diabelnie trudne :/ jak dla mnie): Dla ludzi nie wiedzacych co to za element - to maska a raczej jej boczne krawedzie :P. Trzymajcie kciuki bo dopiero sie ucze i jest to moj pierwszy powazny model. [Wyedytowany dnia 13-6-2004 > MaxRipper] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamakasi Napisano 13 Czerwiec 2004 Share Napisano 13 Czerwiec 2004 Pracuj dalej bo narazie to niec specjalnego (nawet jak na poczatek) to nie ma :) (DZIWNY MODELING) no ale ..... :) Ciekawe co z tego bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 13 Czerwiec 2004 Share Napisano 13 Czerwiec 2004 zle zaczoles ja swoj pierwszy samochod robilem z tutka z 3dtotal.com link ponizej http://www.3dtotal.com/team/Tutorials/fiat500/fiat500_m01.asp pieknie ladnie pokazane krok po kroku duzo mi pomogl ten tut tobie tez powinien pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 13 Czerwiec 2004 Share Napisano 13 Czerwiec 2004 no Marcin (nie ja :P ) ma racje lepiej zacznij cos z tutoriala b otroszke jak by ci niewychodzi narazie......naprawde lepiej bedzie jezeli poprostu zaczniesz tu robic tutka i bedziesz nam pokazywac swoje efekty.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 13 Czerwiec 2004 Share Napisano 13 Czerwiec 2004 widze tu prace natchnioną tutkem PG ;) (pozdro) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxRipper Napisano 14 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2004 Wysłane przez sikham widze tu prace natchnioną tutkem PG ;) (pozdro) Dokładnie - prace robie z tutorialem grupy Evermotion. Wysłane przez Marcin no Marcin (nie ja :P ) ma racje lepiej zacznij cos z tutoriala b otroszke jak by ci niewychodzi narazie Hmm nie wychodzi mi bo... nie mam takiej wiedzy jak wy :P, po prostu czasem natykam sie na problemy typu - jak podzielic poligon albo jak wyekstrudowac tylko jeden face poligonu itp. Dziekuje za wsparcie - wasze rady sa napawde pomocne. Aha dziś wieczorem jak zdąże to dam update. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 14 Czerwiec 2004 Share Napisano 14 Czerwiec 2004 Taka drobna rada - jak już dodajesz tekst do obrazków, to rób to bez błędów:) Troszke śmiesznie to wygląda. :) Czekam na update, bo teraz niewiele widac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxRipper Napisano 14 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2004 ehhh narazie przezywam kryzys - jakbym sie za to niebral to mi nie wychodzi :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 14 Czerwiec 2004 Share Napisano 14 Czerwiec 2004 hmmm to moze zacznij od czegos latwiejszczego?! serio zanim ja sie zabralem za powazna prace modelowalem skrzynki, smietniki, klawiatury itd... serio pomaga.... aha i zajrzyj do helpa.. ja sie z tamtad w max 4 duzo nauczylem powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxRipper Napisano 14 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2004 Dzis pól dnia walczylem w polymodelingu jednak nic mi nie wychodzilo - wzialem sie za modelna spiline\'ach. Narazie szkielet (obrys). [align=center] [/align] [Wyedytowany dnia 14-6-2004 > MaxRipper] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 14 Czerwiec 2004 Share Napisano 14 Czerwiec 2004 Na tym obrazku naprawde cos jest???? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 14 Czerwiec 2004 Share Napisano 14 Czerwiec 2004 blood- oprocz literówki praktycznie nic nie widać:P (wiem, czepiam sie, ale taki już jestem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 14 Czerwiec 2004 Share Napisano 14 Czerwiec 2004 Ja jednak wolę poly :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion Napisano 14 Czerwiec 2004 Share Napisano 14 Czerwiec 2004 I tak po najmniejszym kawałeczku będziesz pokazywał?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzak Napisano 14 Czerwiec 2004 Share Napisano 14 Czerwiec 2004 Widzę że praca na bieząco idzie. Ciekawe kiedy nastepny obrazek bedzie. Łatwiej by bylo jakbys jednak krok po kroku jakiegos tutka zrobil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxRipper Napisano 15 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2004 Ok faza kolejna - maska - narazie tragicznie - mam problemy z wyprostowaniem siatki, ale jakos sobie poradze - aha jeszcze jedno maska to - spline\'y z modyfkatorem Surface [align=center] [/align] [Wyedytowany dnia 15-6-2004 > MaxRipper] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 15 Czerwiec 2004 Share Napisano 15 Czerwiec 2004 pracuj pracuj ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion Napisano 15 Czerwiec 2004 Share Napisano 15 Czerwiec 2004 geez czyli za jakieś 5 lat skończysz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 15 Czerwiec 2004 Share Napisano 15 Czerwiec 2004 jakos niepolecam surface na poczatek poza tym ze jest ch**owy wmaxie i wole juz NuRbSy maxowe......moim zdaniem powinienes od poczatku cwiczyc z poly bo i tak naprawde malo ci sie przyda ten surface....jakos tak to widze... mnie tylko ten modyfikator wqr**a bo niejest zbyt wymyslny..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kx Napisano 15 Czerwiec 2004 Share Napisano 15 Czerwiec 2004 na moje to staraj sie unikac trojkatow jak uzywasz surface Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 15 Czerwiec 2004 Share Napisano 15 Czerwiec 2004 a i tam masz taki render z napisem MaxRipper Desing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxRipper Napisano 16 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2004 Wysłane przez Marcin a i tam masz taki render z napisem MaxRipper Desing Hmm wiesz ja to napisalem po polsku he he... Jesli chodzi o modelowanie to napisalem już w pierwszym poście ze jestem poczatkujący - co do modelowania na NuRBSach to probowalem i jest jeszcze gorzej, polymodeling tez jest dla mnie za trudny - narazie probuję sklecić coś za pomoca linii i surface. Mam pytanie dotyczace punktow w splinach - Czy mozna krzywe beziera wyprostowac jakimś parametrem? Bo ja muszę to robic recznie a to jest klopotliwe :/ Aha Marcin - mam pytanie - ty lubisz wysmiewać mlodych tworcow czy może masz cos z glowa? A może rodzice cie zostawili w parku jak byles maly i musiales polowac na dżdżownice aby przezyć? Tak czy siak nie obraź sie ale madry to ty raczej nie jestes - przejrzalem forum i nie zauważylem żebys byl jakims mistrzem - tzn jestes mistrzem w wyśmiewaniu slabszych (biedny NO*NAME :/). To tyle update już wkrotce:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NO*NAME Napisano 16 Czerwiec 2004 Share Napisano 16 Czerwiec 2004 Chociaż ktoś mnie jeshcze pamięta i moje samochodziki ;( :( : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxRipper Napisano 16 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2004 Tak NO*NAME pamietamy cię - przynajmniej ja i moim zdaniem twoje prace wcale nie sa złe - natomiast prace pana M. (bez nazwisk) sa do d... śmieci o! Tak jak zapowiadalem update poniżej - nadal nie jestem zadowolony z ksztaltu maski - ten zderzak za bardzo kanciasty jest (trzeba bedzie znowu krzywe beziera formowac :/ grrrr....). Tak czy siak popracuje nad tym i nastepny update bedzie ukazyywal cala maskę. Pozdrawiam grafików. [align=center] [/align] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 16 Czerwiec 2004 Share Napisano 16 Czerwiec 2004 uuu postępy widzę:) Pracuj pracuj, Tylko wykonanie całego modelu gwarantuje progres :P (pozdro dla autora). Jakoś nie widzi mi się zaczynanie nuaki od surface, sczególnie że nie za ciekawa ta metoda do samochodu. W każdym razie zaczyna przypominać samochó :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxRipper Napisano 16 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2004 Hi hi dzieki :) - zobaczymy jak wyjdzie narazie to idzie dosyc cięzko, bo staram sie robić wszystko dokladnie (chyba az za :/). Mowisz ze surface to ciezka metoda - jaka byś polecal dla modelingu samochodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxRipper Napisano 17 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2004 Dzis drobny update - bawilem sie Brasilem :) [align=center] [/align] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion Napisano 17 Czerwiec 2004 Share Napisano 17 Czerwiec 2004 i dalej w podpisie brakuje n na końcu w podpisie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir_Bols Napisano 17 Czerwiec 2004 Share Napisano 17 Czerwiec 2004 ej czego wy chcecie od surface\'a? imho to bardzo fajna metoda modelowania..... ja swoja pierwsza prece robilem prawie w calosci splajnami + surface + szczegoly w poly i wyszla calkiem niezle ze tak skromnie powiem (zreszta wala sie gdzies na forum)... to jest calkiem niezla metoda pod warunkiem ze wie sie dokladnie co chce sie wymodelowac.... co do modelu to widac postep... [Wyedytowany dnia 17/6/2004 > sir_Bols] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxRipper Napisano 17 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2004 Dzieki za wsparcie - postaram sie jutro podmodelowac zderzak i okolice drzwi - 3majcie kciuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kru Napisano 17 Czerwiec 2004 Share Napisano 17 Czerwiec 2004 pierwsza technika maxowa jaka poznalem to byly laty, (ale czy to sie nadaje to samochodu to nie jestem pewien - ja robilem twarz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi