adek Napisano 11 Marzec 2011 Share Napisano 11 Marzec 2011 Paul Neale zamieścił na swojej stronię serię wideotutoriali poświęconych kompozycji w programie 3ds max z wykorzystaniem narzędzia Composite. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1671 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 11 Marzec 2011 Share Napisano 11 Marzec 2011 Trochę przeglądałem ten soft, ale pierwsze co mnie zniechęciło to to że nie mogłem nijak zapisać output do filmiku, np. mov czy avi. chyba ze jest to tak ukryte, że trzeba szukać z mapą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 11 Marzec 2011 Share Napisano 11 Marzec 2011 No tego mi w maxie brakowało:D koniecznie trzeba to wypróbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf3de Napisano 11 Marzec 2011 Share Napisano 11 Marzec 2011 W Composite (Toxik) nie ma opcji aby zgrywać sekwencje do Avi albo Quicktime'a...O tym chłopaki już nie pomyśleli, bo z założenia ileś lat temu ten soft miał byc tak mocno PRO że po co komu Avi czy Quicktime...( troche absurdalne ale prawdziwe). Na pocieszenie powiem że my aktualnie robimy guzik do Composite (Toxik) który będzie robił przynajmniej Quicktime'y we wszelkich kodekach. Jak będzie finisz myślę że napewno udostępnimy za free. I na windowsy i na linuxa jak ktoś będzie chętny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 11 Marzec 2011 Share Napisano 11 Marzec 2011 Mnie osobiście bardzo przypdał do gustu Composite. Szybki i dość stabilny. Bardzo podoba mi się workflow w tym sofie. Ma jedną bardzo dużą wadę a mianowicie w wersji dołączonej do maxa 2011 skopany jest retimer i z tego co widzę chłopaki z Autodesku nie mają zamiaru tego naprawić. No chyba że wypuścili jakąś poprawkę a ja o tym nic nie wiem. Jako soft dołączony za free do maxa do dla mnie rewelacja. olaf3de - jam chętny bardzo :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi