Berger Napisano 11 Marzec 2011 Share Napisano 11 Marzec 2011 (edytowane) Witam, Na wstępie chciałbym podziękować wszystkim, którzy pomagali przy renderze i modelu, a szczegółnie NV i Vision :) Wiem, że sporo rzeczy mogło być lepszych (np. tylnie lampy) ale jestem już tak zmęczony tym modelem i renderem, że już nie chce się dalej z nim grzebać bo nigdy bym nie skończył. Tak więc wrzucam do finala, stary model Evo (dość sporo błędów) i nowy render. Edytowane 15 Marzec 2011 przez Berger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 11 Marzec 2011 Share Napisano 11 Marzec 2011 No samochody umiesz modelować nie ma co. Ale render za ciemny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkosik Napisano 11 Marzec 2011 Share Napisano 11 Marzec 2011 Render,kolor studia i kolor auta - wszystko ciemne. Jakbyś dał biały/czerwony lakier to by było fajnie i doświetlił grill i dyfuzor bo tam baaardzo ciemno. Model bardzo fajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 11 Marzec 2011 Share Napisano 11 Marzec 2011 a mi sie bardzo podoba, nie musi byc wszystko sztampowe i powielane, bardzo fajnie sie prezentuje, i bez gadania widac co to za model a to najwazniejsze, lakier widac wyglada juz jak prawdziwy(miejscami niestety odbiega) czasami nierozumiem wiekszosci ludzi, jakby mieli w glowach jakies formy, jesli cos do nich nie pasuje to juz jest zle, zalosne.... no i 4* odemnie, przede wszystkim za model i render rowniez, i oby tak dalej i do przodu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkosik Napisano 11 Marzec 2011 Share Napisano 11 Marzec 2011 Sory plasti ale Ty rozmawiasz do nas? Sory henk, ale kazdy z nas moze sie wypowiedzieć bo po to chyba berger stworzył ten wątek nieprawdasz? Są gusta i guściki i nie musisz nas upychac do jakiś form czy bóg jeden wie czego! Powtarzam każdy ma własne zdanie ( zwłaszcza ze nikt tutaj nie powiedział że jest "źle") A to że bez gadania umiesz rozpoznać że to Evo X to naprawde należą Ci się gratulacje, naprawde! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gientekwl Napisano 12 Marzec 2011 Share Napisano 12 Marzec 2011 to może ja wtrące swoje 3 grosze. Nie przyglądałem się dokładnie modelowi autka w WIP'ie, ocenie co widzę tutaj. Po pierwsze efekt tej "winiety" dośc nieciekawy, a przede wszystkim rendery są niedoświetlone niestety. Uważam, że autko o wiele lepiej by się prezentowało z boku. All in all, jest ładnie, imho jednak niedoświetlone, za ciemno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 12 Marzec 2011 Share Napisano 12 Marzec 2011 Wrzuć ten co dałeś na fejsie, jak dla mnie najlepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 12 Marzec 2011 Autor Share Napisano 12 Marzec 2011 Dzięki wszystkim, dodałem jeszcze jedno ujęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 12 Marzec 2011 Share Napisano 12 Marzec 2011 No i jest super . Chociaż wg mnie nadal mogłoby być ciut jaśniej i to nie ma nic wspólnego z jakimiś utartymi schematami prezentowania aut. Po prostu lepiej będzie widać niektóre miejsca, jak np. mało widoczny sidewall. Ale to nie takie istotne. Tak czy owak Zasłużone 5* ode mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 12 Marzec 2011 Share Napisano 12 Marzec 2011 hmmm... jaki kolor ma ten samochód? (szczególnie dolny render) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 12 Marzec 2011 Autor Share Napisano 12 Marzec 2011 (edytowane) trosiek: powinien być ciemny niebieski, ale nie wiem dlaczego często tak mi zmienia barwy. Być może jest to związane z tym, że tylko nad wozem jest tylko jeden vray light. Edit: Nie wiem czemu na to nie wpadłem, ale poprawiłem już to w PS... Edytowane 12 Marzec 2011 przez Berger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu Napisano 12 Marzec 2011 Share Napisano 12 Marzec 2011 ostatni mi sie podoba chociaz jakby sie czepiać to dziwne takie "urwane" białe refleksy na nadkolu. model oczywiscie pierwsza klasa. 2 pierwsze jakies takie bez polotu imo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bad Moon Napisano 12 Marzec 2011 Share Napisano 12 Marzec 2011 Jesli Evo X to tylko czarne lub czerwone. Wygląda ok, ale ja osobiście proponował bym inne ustawienia kamery, bardziej coś w tym stylu: http://carpictures1.com/var/albums/Mitsubishi-Lancer_Evolution_X_by_alvindeux_1280x800.jpg w ten sposób, moim zdaniem, wygląda bardziej atrakcyjnie. Jeśli chodzi o model to mam tylko 1 zastrzeżenie: grill w Evo nie ma tak gęstej siatki jaką zrobiłeś. http://www.ridelust.com/wp-content/uploads/08_mitsubishi_evo_x_15_768x576.jpg Reszta bez zastrzeżeń :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 14 Marzec 2011 Share Napisano 14 Marzec 2011 Świetny model i bardzo fajne renderki. Jest klimat! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 15 Marzec 2011 Autor Share Napisano 15 Marzec 2011 Dzięki wszystkim, wrzuciłem jeszcze tylko ujęcie robione kilka dni temu pod portfolio, więc jakość trochę słabsza ale już nie mam planów co do renderowania tego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi