sylwex1982 Napisano 23 Marzec 2011 Share Napisano 23 Marzec 2011 (edytowane) Co sądzicie o tym? Edytowane 9 Lipiec 2011 przez sylwex1982 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomo Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 Jak dla mnie ok tylko ta texturka ładne ale front wyszedł jak po bumpie co mi się podoba tylko ta boczna ścianka subka wygląda jakby go nie miała i trochę mi to z całością nie gra ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filippo Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 Ogólnie jest dobrze, tylko textura drewna wydaje mi się za "drewniana' w sensie faktury. Zwykle głośniki, nawet jeśli są z prawdziwego drewna, mają gładką fakturę bez rowków itp. Takie jest moje zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwex1982 Napisano 5 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2011 ...chciałem żeby "drewno" było widoczne,hmm może trochę przesadziłem :) PZDR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwex1982 Napisano 5 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2011 (edytowane) ...Witam! nie chcę zaśmiecać forum więc zamieszczam kolejne wypociny tutaj .Jak zwykle czekam na opinie i sugestie.PZDR. Edytowane 5 Kwiecień 2011 przez sylwex1982 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 5 Kwiecień 2011 Share Napisano 5 Kwiecień 2011 bardzo fajne modele, dobry początek, daj większe Reflect na wyświetlaczu zegarka i będzie b. fajnie :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 5 Kwiecień 2011 Share Napisano 5 Kwiecień 2011 taki zegarek mogę mieć. To istniejący model czy własny design? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwex1982 Napisano 5 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2011 To jest model wzorowany na oryginalnym zegarku.Jestem szczęśliwym posiadaczem tego zegarka.PZDR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwex1982 Napisano 21 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2011 (edytowane) Edytowane 22 Czerwiec 2011 przez sylwex1982 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz1330 Napisano 21 Czerwiec 2011 Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Obrazki się nie wczytują, albo u mnie jest coś nie tak, chociaż wcześniejsze się wczytują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwex1982 Napisano 22 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2011 już poprawione linki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwex1982 Napisano 22 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwex1982 Napisano 22 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwex1982 Napisano 25 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2011 (edytowane) Edytowane 27 Czerwiec 2011 przez sylwex1982 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 25 Czerwiec 2011 Share Napisano 25 Czerwiec 2011 hej, bardzo fajny model, zmarszczki też nieźle, jedyna uwaga wrzucaj obrazki z imageshacka a nie z speedshare'a bo się nie wyświetlają :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 25 Czerwiec 2011 Share Napisano 25 Czerwiec 2011 Ładnie tylko po co tak nabijać posty? Troszkę zmarszczek by się przydało :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwex1982 Napisano 26 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2011 @ Indian dzięki! ...jak daje linki z imageshack to też nie chcą się wyświetlać :/ @jedidan nabijać posty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 26 Czerwiec 2011 Share Napisano 26 Czerwiec 2011 Bez urazy ale ten "szezlong" z drutu to raczej ani wygodny by nie był a w formie takiej jak na renderze pod ciężarem człowieka "rozjechał" by się przy pierwszej próbie skorzystania z niego. No i moja subiektywna ocena przedmiotu - ładne toto nie jest (jakieś "łoże tortur" raczej?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 26 Czerwiec 2011 Share Napisano 26 Czerwiec 2011 @Dynamico no już taki urok desingerów :) model zapewne wzorowany na istniejącym Arper Leaf Chaise Longue: http://www.nest.co.uk/graphics/products_other_fullsize/3650.jpg salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwex1982 Napisano 26 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2011 @ Dynamico t.j.w. Ten model "łoża tortur" to odwzorowany model istniejącego leżaka :) ,proporcje,itd.według wzoru.PZDR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwex1982 Napisano 30 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 5 Lipiec 2011 Share Napisano 5 Lipiec 2011 hej, przypomina Moroso Fjord'a no ale szału nie ma. Jest kilka miejsc w których odbiega od oryginału na przykład: nóżka, a dokładnie łączenie rury z tym metalowym kwadratem na którym trzyma się krzesło: model gnie się w wielu miejscach, szycia nie są dokończone i są w złych miejscach: krzesło jest troszkę za "cienkie" w oryginale jest stanowczo grubsze i wygląda bardziej "miękko", koło szyć są lekkie wybrzuszenia, a u ciebie jest płasko: no i oczywiście brakuje szyć jak w ogyginale: salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwex1982 Napisano 6 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2011 (edytowane) ..dzięki Indian za komentarz,dobrze że mi pokazałeś niedociągnięcia-dzięki temu zobaczyłem kuksy.PZDR. ...po korektach: Dałem mod.Push i troszkę go pogrubiłem.PZDR. Edytowane 7 Lipiec 2011 przez sylwex1982 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3d_operator Napisano 7 Lipiec 2011 Share Napisano 7 Lipiec 2011 Witam, mam pytanie. Jak w maxie najszybciej można zrobic takie szycia? Jakiś tutek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwex1982 Napisano 8 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2011 @3d_operator: w miejscu gdzie ma iść szew robisz na edgu extrude,potem w szwie zazanczasz vertexy i na nich również extrude.Wszystko.PZDR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3d_operator Napisano 8 Lipiec 2011 Share Napisano 8 Lipiec 2011 (edytowane) @3d_operator: w miejscu gdzie ma iść szew robisz na edgu extrude,potem w szwie zazanczasz vertexy i na nich również extrude.Wszystko.PZDR. edge extrude- jeżeli szew idzie równo z linia siatki a co jeżeli idzie pod kątem do niej (przecina face'a)? vertex extrude- tego nie rozumiem. Musze mieć chyba bardzo gęsta siatkę (tyle vetexów co nitek), żeby to wyszło? ps. nie wiem jak dokładnie wygląda to krzesło ale na fotce indiana widać że nitka idzie obok extrude a u ciebie w extrude. Edytowane 8 Lipiec 2011 przez 3d_operator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwex1982 Napisano 9 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2011 ...musisz zagęścić xiatkę MSmothem,potem cutem ciąć kształt przyszłej nitki.PZDR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwex1982 Napisano 9 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2011 Plafon Fibre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwex1982 Napisano 9 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2011 Plafon Flora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwex1982 Napisano 7 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Witam wszystkich! Zamieszczam model głowy, to są moje pierwsze próby w modelowaniu organiki. Te brwi najbardziej mnie wkurzają( robiłem je w Zbrushu) , nie wiecie jak to można ładniej zrobić? Jak zawsze czekam na krytykę.PZDR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Make My Day Napisano 7 Czerwiec 2012 Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Powiem Ci jedną rzecz, która mi pomogła w organice, mimo, że nie jestem specem. Dużo lepiej mi się modeluje, gdy pierw coś zacznę rysować na kartce lub tabletem w PSie. Jak narysujesz około 10-20 głów z boków (bo tu głównie u Ciebie kuleje) powinien być spory przeskok w skillu :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwex1982 Napisano 7 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Może to jest jakiś kierunek. Ciężko u mnie z wyobraźnią, nie mam wzoru żeby coś samemu stworzyć- z reguły kopiuję istniejące już przedmioty czy osoby. Muszę się przemóc kiedyś z tym szkicowaniem-choć niesamowicie mi się nie chce( jakaś blokada). I wkurza mnie też że zbyt długo mi to wszystko idzie- w sensie modelowanie ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi